Lidens Nedre fvo

Lidens nedre fiskevårdsområde omfattar större delen av Lidens centralort med året-runt-vägar till de flesta fiskevattnen.

I Liden finns vårdcentral, apotek, livsmedelsbutik, bankomat, och obemannad bensinstation.

Fiskekort kan köpas via Lidens Nedre fvos hemsida, via fiskekort.se eller swish.

Fiske upplåtes till allmänheten genom försäljning av fiskekort under hela året. För fiske gäller ett handredskap/fiskekort. Fiske från båt och flytring är inte tillåtet.

Dacksjösystemet innehåller ett fast bestånd av öring och röding.

Utplantering av regnbåge sker i Backfäbodtjärn och Dacksjötjärn (Put and Take). Abborrtjärnen har ett renodlat bestånd av fjällröding. Övriga vatten kan ge fina fångster av abborre och gädda.

Här kan du se djupkartor över de sjöar inom fiskeområdet som är lodade. Via denna länk Djupkartor så kan du se djupet i sjöarna inom fiskeområdet enligt nedan.
Vatten som ingår i fiskevårdsområdet är Sandören, Åsbodsjön, Lill-Skälsjön och Lill-Vallsjön:

Dacksjötjärnen är funktionshinderanpassad. Det går att ta sig fram med någon typ av fordon (bil, buss eller liknande) ända fram till tjärnen. Från parkeringen till tjärnen är marken hårt packad med gruslager som gör att det fungerar bra att ta sig fram på med rullstol utan att fastna.

Vid tjärnen finns det bryggor som går att rulla ut på utan hjälp av någon annan. Vindskyddet som finns intill bryggan har grillmöjligheter och saknar hinder som tröskel eller annat som skulle vara i vägen och försvåra att ta sig in.

Börje Albertsson
Lidens Nedre FVO
Lidenvägen 44
860 40 Liden
Tel 0692-10245, 070-3476607

För mer information, besök Lidens Nedre fiskevårdsområdes hemsida.

Klicka på länken nedan för karta över fiskevårdsområdet i utskriftsvänligt pdf-format.
Lidens nedre fiskevårdsområde

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.