Sveateatern

Sveateaterns entre

Sveateatern är del av Teaterkvarteret i Sundsvall.

Teatern är en av de äldsta och mest välbevarade byggnaderna i Sverige i sitt slag. Här enas barn- och skolföreställningar med konserter, föreläsningar och mycket mer.

Biljetter till Sveateaterns alla föreställningar finner du hos Entré Sundsvall.

I lokalen finns en en obemannad garderob. För allas säkerhet och trevnad förvaras ytterkläder och stora väskor i garderoben.

Vid vissa föreställningar finns fikaservering. I dessa fall är det arrangören för föreställningen som ansvarar för detta.

Adress: Esplanaden 15, 852 31 Sundsvall

Karta

Sveateatern ligger mitt i centrala Sundsvall. Här finns ett stort antal parkeringsplatser. På länken nedan hittar du både kartor och information om vilka parkeringsregler som gäller på respektive plats. Hitta parkering

Om du tappat eller glömt något på Sveateatern anmäler du det enklast i vårt webbformulär.
Anmälan hittegods
Du kan även kontakta oss på 060-19 97 10 mellan klockan 10:00 – 16:00 på vardagar.

Toalett

Toaletter finns i foajén.

Rullstolsplatser

Sveateatern är en “black box” som möbleras olika inför varje evenemang. Entré Sundsvall har biljetter till flesta evenemangen och information om vilka platser som är rullstolsplatser. Om Entré Sundsvall ej säljer biljetterna hänvisar vi till arrangören.

Hiss

Hiss finns till balkongen.

Hörslinga

Teatern är utrustad med hörslinga.

Handikapparkering

Framför entrén finns handikapparkering.

Biograf- och teaterhus som uppfördes 1911-1912 i kvarteret Mars i Stenstaden i Sundsvall.

1910 inköpte skohandlaren Gottfrid Nilsson fastigheten och lät där bygga en biograf. Ragnar Östberg fick uppdraget att rita anläggningen, som sen invigdes den 6 april 1912.

Huset utsågs till byggnadsminne 29 april 1988.

1986 visades den sista filmen på biografen Svea. 1993 omvandlades byggnaden till teatersalong och används än idag som teaterlokal i form av en så kallad blackbox som går att omvandla till såväl cafésittning, gradäng som biosittning.

Kontakt

Andreas Lindman Evenemangskoordinator Teaterkvarteret

060-658 53 95

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.