Snöskoter

Det finns åtskilliga mil med skoterleder som skoterklubbarna i Sundsvall och Timrå håller åkbara. Här på sidan kan du också se var det är skoterförbud.

Att framföra en snöskoter är en frihetskänsla som medför ett visst ansvar tillsammans med övriga i skog och mark. Du får fritt framföra snöskoter på de leder som finns i din kommun eller sjöis. Mark som är privat och där du är osäker på om det finns till exempel nysatta plantor eller annan ömtålig mark ska du alltid kontakta markägaren för tillstånd att framföra din skoter, men är det ett förbudsområde kan markägaren inte ge tillstånd. 

Köp skoterledskartan

Skoterklubbarna i Sundsvall och Timrå har tillsammans tagit fram en skoterledskarta. Dessa kartor har klubbarna till försäljning.

Skoterklubbar i kommunen

Attmar, Matfors med omnejd:

Attmars SK på Facebook

Indal, Liden via Timrå:

Kovland med omnejd:

Kovlands SK

Liden med omnejd:

Drakabergets SK

Liden norr mot Järkvissle:

Matfors med omnejd:

Matfors SK

Njurunda söder mot länsgräns:

Njurunda SK

Stöde med omnejd:

Stöde skoterklubb

Timrå med omnejd:

Timrå skoterklubb

Karta över områden med skoterförbud

Det finns vissa områden där snöskoter inte får framföras, där har särskilda skoterleder dragits för att kunna passera dessa områden. Kommunen har tagit fram en karta som ska vara till hjälp för dig som framför snöskoter i känsliga områden och tätbebyggt område.

Förbudsområde för snöskoter

Sundsvalls kommun

[caption id="121530" align="alignnone" width="370"]Sundsvalls kommunFoto: Sundsvalls kommun

Foto: Sundsvalls kommun[/caption]

Kontakt

Fritidsinformation Information om din fritid

060-19 20 10

Adress: Kommunhusets reception

Öppettider

Måndag-fredag 08.00-17.00

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.