Sundsvall 400 toppar

En person lyfter sin fötter i skyn, en sjö syns längre bort en solig dag

Här lyfter du som stolt sundsvallare en plats som ligger i topp för dig och som du vill dela med dig av. Platsen kan ligga högt som lågt eller mittemellan.

Tillsammans kan vi hitta och tipsa om minst 400 toppställen inom Sundsvalls kommun. Här nedan hittar du en hel del tips utifrån den kategori som du är intresserad av.

Hitta och tipsa

Hitta och tipsa om toppställen i Sundsvalls kommun! I år, 2021, fyller staden 400 år och tillsammans letar vi upp minst 400 vackra, roliga, galna, udda, självklara eller helt nya naturplatser som är toppen – rika på insikt och utsikt.
Visa naturtips som på något vis är offentliga. Exempelvis platser i kommunens eller länsstyrelsens reservat. Uppmuntra också till ansvarstagande – var ett föredöme!

Tagga eller skicka in

#sundsvall400toppar är taggen i alla sociala medier, berätta gärna lite om platsen varför den är speciell och beskriv (eller ge gps) hur man tar sig dit. Se naturen i Sundsvall med nya ögon och med respekt för allemansrätten. Använder du inte sociala medier så kan du skicka in ditt tips via e-post: sundsvall400toppar@sundsvall.se

Initiativ

Initiativet är från en gräsrot men Natur- och friluftsrådet i Sundsvalls kommun är med på resan och även flera föreningar som Friluftsfrämjandet Njurunda och Sundsvalls Orienteringsklubb med HittaUt-kartorna. Din bild kan komma att publiceras i dessa natursammanhang, men även under sommaren 2021 finnas med i Sundsvalls app – Mitt Sundsvall.

Firandet av Sundsvall som stad är flyttat till april 2023 och tills dess har vi tillsammans naturligtvis tipsat om många fina nya och gamla utflyktsmål.
Vi ses där ute.
#sundsvall400toppar

 

Dykområde
Strandbad

Kanotled
Naturhamn

Cykelled

Klätterområde

Konstverk
Monument

Fiskeläge
Friluftsmuseum
Hembygdsgård

Skidlek
Pulkabacke
Äventyrsstig

Botanisk lokal
Faunalokal
Fågellokal
Vattenfall
Naturminne
Park
Rekreationsområde

Fiskevatten

Friluftsstuga
Grillplats
Raststuga
Rastplats
Vindskydd
Bastu

Skidspår
Skidlek
Motionsspår

Utsiktsplats
Utsiktstorn

Friluftsled
Motionsspår
Springstig

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.