Sidsjö friluftsområde

https://sundsvall.se/uppleva-och-gora/friluftsliv-och-natur/

Tre kilometer sydväst om stadskärnan hittar du rofyllda Sidsjö friluftsområde. Här finns massor av aktiviteter att ta del av sommar som vinter.

Reparationer Sidsjöspåret

Preliminärt vecka 28 kommer ett större grävjobb att utföras efter Sidsjöspåret. Tre skadade trummor tas bort vid Abborviken som leder Mårtensbäckens vatten under Sidsjöspåret, istället läggs en större halvtrumma. Det innebär att spåret leds om på en smal gångbro under en veckas tid. Bron blir en meter bred, men ska fortsatt vara framkomlig med rullstol, rullator och cykel.

Webbkamera vid Sidsjön

Vid Sidsjöns strand finns något för alla åldrar, här kan du bada vid den mysiga Abborrviken. Fiska från någon av de handikappanpassade bryggorna runt sjön, var beredd på regnbåge, röding, abborre eller gädda.

Här kan du springa, cykla eller bara flanera i det 3,1 kilometer långa motionsspåret som ligger precis efter kanten runt Sidsjön. Ta med barnen och mata alla fåglarna i Ankeborg, hur kul som helst. Eller varför inte vandra runt bland alla olika träd i Arboretum.

Här finns även möjlighet att hyra kanot och ta en tur på Sidsjön, paddla ljudlöst fram med kluckandet mot kanoten.

Du når denna friluftsoas med cykel, promenad eller buss, endast 3 km från centrum, glöm ej matsäcken för det är lätt att tiden flyger iväg.
Det är inte tillåtet att åka moped runt sjön.

Toaletter sommartid

Dalstugan vattentoalett

Måndag-fredag 06.00-23.00

Aborrvikens badplats bajamaja

Måndag-söndag   Öppen dygnet runt sommartid

Parkering för cirka 200 bilar samt bussparkering.

Du kan paddla kanot i Sidsjön, Friluftsfrämjandet i Sundsvall hyr ut kanoter på plats.

Vintertid

Vid Sidsjöbackens fot finns en värmestuga där kan du fika medhavd matsäck och värma dig. Sittplatser för cirka 50 personer. Värmestugan har öppet då backen har öppet.

Sommartid

Värmestugan kan hyras under tiden när Sidsjöbacken håller säsongsstängt. Bokning sker via Uthyrningsbyrån på telefonnummer 060-19 15 50.

Friluftsfrämjandet i Sundsvall bedriver skidskola i Sidsjön när det gäller alpint och längd.
Mer information om alpin skidskola på Friluftsfrämjandets hemsida

Vid parkeringen finner du den populära skidleken där det finns massor av roliga spår att åka längdskidor i, som labyrinter och andra hinder. Ta gärna med dig mamma och pappa på en utmaning i spåret.

Sundsvalls populära skidanläggning med bland annat skidlekområde för nybörjaren, pulkbacke, snowpark, skogsslingan Sherdwoodskogen, servering, skiduthyrning och skidskola. Backen ligger vid vackra Sidsjön med preparerade skid- och gåspår runt sjön samt gratis fiske med ädelfisk som regnbåge och röding. Grill, värmestuga och vindskydd finns för medhavd matsäck.

Mer information om Sidsjöbacken.

Öppettider

Sidsjöstugan vintertid

Servering och Skiduthyrning har öppet enligt Sidsjöbackens öppettider.
Se Sidsjöstugans hemsida för öppettider

Skiduthyrning och servering

Sidsjöstugans hemsida

Skipass

Priser Ungdom/student Vuxna
Enkeltur 20 kronor 25 kronor
2-timmar 60 kronor 80 kronor
3-timmar 80 kronor 120 kronor
Kväll(efter 17.00) 80 kronor 120 kronor
Dagkort 100 kronor 150 kronor
2-dagars 140 kronor 250 kronor
3-dagars 180 kronor 340 kronor
4-dagars 220 kronor 420 kronor
5-dagars 260 kronor 500 kronor
6-dagars 300 kronor 580 kronor
7-dagars 350 kronor 650 kronor
Klippkort 10ggr 150 kronor 200 kronor
Säsongskort 1000 kronor 1500 kronor
Chip kort 50 kronor 50 kronor

Barn under 7 år med hjälm i vuxnas sällskap åker gratis. Ungdom= 7-19 år

Chipkort

Sidsjöbacken har liftkortssystem som innebär att du måste ha ett chipkort (plastkort).
Chipkortet innebär en engångskostnad som du laddar med den typ av liftkort du vill. För att vändkorset skall känna av kortet sen ska detta förvaras i fickan. Kortet är av samma typ som t ex i Nolbybacken, Sundsvalls slalombacke, Vemdalen, Funäsdalen och Åre. Har du kort från någon av dessa platser kan du ladda det i Sidsjöbacken.

Skiduthyrning och café

I Sidsjöstugan finns skiduthyrning och café samt toaletter, här köper du även liftkorten.
Telefon Café: 060-15 39 18
Telefon Skiduthyrning: 060 61 09 30

Mer information om utbud på Sidsjöstugans hemsida.

Funpark

I Sidsjöbackens funpark finner du 3 hopp i olika storlekar, 15 rails och boxar med olika svårighetsgrad. Här finner du utmaningar vare sig du är nybörjare eller du som är mer avancerad åkare. Parken underhåller vi dagligen, dessutom bygger vi om den ett par gånger under säsongen.

Skogsslinga

På den högra sidan av liften ligger Shreddwoodskogen, här kan du åka en lätt skogsslinga i naturlig terräng. Du hittar även rails, hinder och hopp efter skogsslingan

Öppet när vädret så tillåter

På Sidsjöns is prepareras en 2,6 kilometer lång skridskobana när is- och snöförhållandena tillåter. Den är gjord i två slingor och det går att åka bara den ena slingan för den som tycker att 2,6 kilometer är alltför långt.

Banan plogas med plog och snöslunga, samt hyvlas för att göra isen jämn och slät. Men som alltid med naturis förekommer sprickor, så var uppmärksam när du åker. Var också uppmärksam på den skyltning som sker vid norra och södra änden av banan, där det informeras om när banan är öppen och stängd. Åkning sker på eget ansvar, och det gäller att själv alltid försäkra sig om att isen håller.

Intill parkeringen finns en iordningställd pulkabacke med vindskydd och grillplats. Allt för en perfekt utflykt.

Kontakt

Fritidsinformation Information om din fritid

060-19 20 10

Adress: Kommunhusets reception

Öppettider

Måndag-fredag 08.00-17.00

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.