Sidsjö friluftsområde

En kvinna går med barnvagn, i bakgrunden står en man med fiskespö och en kvinna tränar i utegymmet vid Sidsjöns strandkant.

Tre kilometer sydväst om stadskärnan hittar du rofyllda Sidsjö friluftsområde. Här finns massor av aktiviteter att ta del av sommar som vinter.

Reparationer Sidsjöspåret

Preliminärt vecka 28 kommer ett större grävjobb att utföras efter Sidsjöspåret. Tre skadade trummor tas bort vid Abborviken som leder Mårtensbäckens vatten under Sidsjöspåret, istället läggs en större halvtrumma. Det innebär att spåret leds om på en smal gångbro under en veckas tid. Bron blir en meter bred, men ska fortsatt vara framkomlig med rullstol, rullator och cykel.

Webbkamera vid Sidsjön

Vid Sidsjöns strand finns något för alla åldrar, här kan du bada vid den mysiga Abborrviken. Fiska från någon av de handikappanpassade bryggorna runt sjön, var beredd på regnbåge, röding, abborre eller gädda.

Här kan du springa, cykla eller bara flanera i det 3,1 kilometer långa motionsspåret som ligger precis efter kanten runt Sidsjön. Ta med barnen och mata alla fåglarna i Ankeborg, hur kul som helst. Eller varför inte vandra runt bland alla olika träd i Arboretum.

Här finns även möjlighet att hyra kanot och ta en tur på Sidsjön, paddla ljudlöst fram med kluckandet mot kanoten.

Du når denna friluftsoas med cykel, promenad eller buss, endast 3 km från centrum, glöm ej matsäcken för det är lätt att tiden flyger iväg.
Det är inte tillåtet att åka moped runt sjön.

Toaletter sommartid

Dalstugan vattentoalett

Måndag-fredag 06.00-23.00

Aborrvikens badplats bajamaja

Måndag-söndag   Öppen dygnet runt sommartid

Parkering för cirka 200 bilar samt bussparkering.

Du kan paddla kanot i Sidsjön, Friluftsfrämjandet i Sundsvall hyr ut kanoter på plats.

Vintertid

Vid Sidsjöbackens fot finns en värmestuga där kan du fika medhavd matsäck och värma dig. Sittplatser för cirka 50 personer. Värmestugan har öppet då backen har öppet.

Sommartid

Värmestugan kan hyras under tiden när Sidsjöbacken håller säsongsstängt. Bokning sker via Uthyrningsbyrån på telefonnummer 060-19 15 50.

Friluftsfrämjandet i Sundsvall bedriver skidskola i Sidsjön när det gäller alpint och längd.
Mer information om alpin skidskola på Friluftsfrämjandets hemsida

Vid parkeringen finner du den populära skidleken där det finns massor av roliga spår att åka längdskidor i, som labyrinter och andra hinder. Ta gärna med dig mamma och pappa på en utmaning i spåret.

Sundsvalls populära skidanläggning med bland annat skidlekområde för nybörjaren, pulkbacke, snowpark, skogsslingan Sherdwoodskogen, servering, skiduthyrning och skidskola. Backen ligger vid vackra Sidsjön med preparerade skid- och gåspår runt sjön samt gratis fiske med ädelfisk som regnbåge och röding. Grill, värmestuga och vindskydd finns för medhavd matsäck.

Mer information om Sidsjöbacken.

Öppettider

Sidsjöstugan vintertid

Servering och Skiduthyrning har öppet enligt Sidsjöbackens öppettider.

Skiduthyrning och servering

Alpinlagrets hemsida

Öppet när vädret så tillåter

På Sidsjöns is prepareras en 2,6 kilometer lång skridskobana när is- och snöförhållandena tillåter. Den är gjord i två slingor och det går att åka bara den ena slingan för den som tycker att 2,6 kilometer är alltför långt.

Banan plogas med plog och snöslunga, samt hyvlas för att göra isen jämn och slät. Men som alltid med naturis förekommer sprickor, så var uppmärksam när du åker. Var också uppmärksam på den skyltning som sker vid norra och södra änden av banan, där det informeras om när banan är öppen och stängd. Åkning sker på eget ansvar, och det gäller att själv alltid försäkra sig om att isen håller.

Intill parkeringen finns en iordningställd pulkabacke med vindskydd och grillplats. Allt för en perfekt utflykt.

Kontakt

Fritidsinformation Information om din fritid

060-19 20 10

Adress: Kommunhusets reception

Öppettider

Måndag-fredag 08.00-17.00

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.