Tillsammans ska vi möta behoven av kompetens

Sundsvalls företag och organisationer ser ett behov av att kunna rekrytera både på kort och lång sikt. Det gör vi också.

Ett par mitt emot varandra vid ett bord med kaffe, penna och papper.

Foto: Pixabay

Tillsammans med Näringslivsbolaget, Mittuniversitetet, Region Västernorrland och Arbetsförmedlingen arbetar Sundsvalls kommun aktivt med att möta företagens och organisationernas behov av kompetens.

Genom Sundsvalls väg framåt skapar vi en hållbar struktur för att möta just dessa behov.
Vi gör insatser i form av olika evenemang och digitala aktiviteter. Det kan handla om hjälp till att starta eget och anpassningar av utbildningar bara för att nämna några.

Under november 2020 genomfördes bland annat Framtidsdagarna tillsammans med SCA och företag som är intresserade av kompetens därifrån.

Vad händer nu?

I början av 2021 planeras flera informationstillfällen och branschdagar.  Det blir fokus på starta eget, karriärvägledning utifrån Arbetsförmedlingens digitala tjänster och Mittuniversitetsdagar om utbildningar inom bristområden.

FAKTA: Ordinarie deltagare i den operativa gruppen är:

  • Sundsvalls kommun: Kerstin Nordensson, Jennie Sjögren, Kjell Andersson, Annelie Hjelm, Annette Hultén (Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen, Vuxenutbildningen), Maria Skalin (Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen) och Gunnel Åhlund (Kommunstyrelsekontoret)
  • Näringslivsbolaget: Eva Nyh Hederberg
  • Mittuniversitetet: Kicki Strandh
  • Region Västernorrland: Maria Lidgren, Johan Vinther
  • Arbetsförmedlingen: Linda Viklund, Mikael Eriksson, Mats Lindström
  • SCA: Mia Berglund, Stina Danielsson, Henriette Jakobsson

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.