Skogsbackens förskola

Skogsbackens förskola

Förskolan ligger nära skogen i Bosvedjan med en stor gård med många möjligheter, därför känns det naturligt att använda oss av naturen som klassrum.

Skogsbackens förskola har två avdelningar, en avdelning för de små barnen och en för syskongruppen.
Förskolan ligger nära skogen och vi har en stor gård med många möjligheter och därför känns det naturligt för oss att använda naturen och utemiljön som klassrum. Naturen är en viktig lärandemiljö för alla åldrar. Genom att vistas i den får barnen möjlighet att utveckla kamratskapen, samarbetet och språket. Där läggs också grunden till barnens kunskap om miljövård och det ges många tillfällen att finna konkreta exempel på matematik.

Kamratskap och traditioner

Kamratskap är för oss väldigt viktigt, och hösten startas med en kamratvecka där vi arbetar med kamratskap och samarbete.Innehållet präglas av drama, sång, lekar och äventyrsslingor i skogen. Syftet är att barnen ska samarbeta med att lösa olika uppgifter, samt ha roligt tillsammans. Dessa aktiviteter pågår även under resten av året.
Traditioner tycker vi är viktigt. Vi firar alltid en stämningsfull lucia utomhus. Skogsbackens födelsedag firas med sång, musik och teaterföreställningar. Midsommar firar vi genom att vi tillsammans klär midsommarstången och dansar runt den.

Förskolans matsedel är framtagen i samarbete med kokerskorna i förskolorna som har lämnat in recepten. Därefter har matsedeln näringsvärdesberäknats för att följa svenska näringsrekommendationer (SNR).

Matsedeln är 10-veckor, men har många alternativa rätter. Matsedeln följer riktlinjerna för barnomsorgens måltider som livsmedelsverket och svenska kommunförbundet sammanställt.

Mer om mat i förskolan

Avdelning Myran
Telefon: 072-143 59 72

Avdelning Haren
Telefon: 072-143 59 83

Kök
Telefon: 072-143 69 68

Ta del av arbetet i förskola och skola genom reportage och bloggar på Pedagog Sundsvall.
Pedagog Sundsvall

Kontakt

Skogsbackens förskola

060-658 31 16, 060-658 31 17

Var sidan till hjälp?