Utforska framtidens resande- vi söker testfamiljer till projektet bilfria familjen

Vi söker fem familjer i Sundsvall som vill testa att klara vardagen utan bil. Familjerna kommer få till gång till elcykel, ellådcykel och busskort.

Vi söker er som idag åker mycket bil i vardagen och som mest troligt har två bilar. Vi tror att ni som familj är nyfikna, kanske har ni funderat på hur ni kan minska ert bilåkande och få in mer rörelse i vardagen. Vi tror också att ni vill vara med och utveckla framtidens sätt att resa i Sundsvall. Under projektets gång kommer det att ske kontinuerligt erfarenhetsutbyte för att er vardag ska rulla på så smidigt som möjligt.

Våra förväntningar på testfamiljerna

Under projektets tre månader ska ni som familj låta era bilar stå så mycket som möjligt och istället ta er fram med hjälp av elcykel, lådcykel och buss. Vi räknar med att ni som familj deltar i intervjuer med er oss inför, under och efter projektet. Ni deltar på vårt startmöte respektive avslutningsmöte.

Projektet pågår 1 september – 30 november 2021. Sista ansökan är den 6 juni 2021.

Ansök via e-tjänst

Utforska framtidens resor ansökan, e-tjänst

 

Lådcykel

Foto: Svante Harström

Kontakt

Angelica Lindqvist Projektledare, Hållbart resande

060-19 15 39

Madeleine Blom Projektingenjör

060-19 15 37

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.