Vintercyklist

Sundsvalls kommun

Bli en av våra Vintercyklister vintern 2020. Nytt för i år är att vi söker förälder och barn, på varsin cykel.

Vintercyklisten 2020 pågår mellan den 1 december 2020 – 31 mars 2021. 

I år söker Sundsvalls kommun ca 20 stycken Vintercyklister. Nytt för i år är att vi söker dig förälder som vill cykla tillsammans med ditt barn. Vi söker alltså 10 st par, förälder och barn, som vill prova på att vintercykla.

Vilka söker vi?

Vi söker er som är vana att cykla på barmark och är nyfikna på att testa på att vintercykla. Du som förälder kanske redan har cyklat någon vinter tidigare? Vi tror att ni cyklar ett par kilometer varje dag, till skola, jobb och kanske också till fritidsaktiviteter.

Våra förväntningar på dig som Vintercyklist

Som Vintercyklist åtar ni er att cykla under perioden 1 december 2020 till 31 mars 2021. Ni ska cykla minst tre dagar i veckan, exempelvis till jobb, skola och fritidsaktiviteter. Ni kommer att hjälpa till att anmäla fel och brister i vinterväghållningen. Ni kommer också att få träffa de andra Vintercyklisterna och ansvariga för driften vid uppstartsmötet och avslutningsmöte. Dessa fysiska träffar arrangeras i enlighet med kommunens riktlinjer för pandemin.

Utvalda Vintercyklister kommer att utrustas med dubbdäck, reflexer och lampor.

Låter detta intressant? Skicka in er ansökan om att få bli Vintercyklister senast den 4 oktober, till vintercyklist@sundsvall.se. I slutet av vecka 41 får alla som ansökt besked om man kommit med eller inte.

Besvara följande frågor i er ansökan:

  • Namn på dig och ditt barn
  • Skola och årskurs för barnet
  • Tum/däckstorlek på barnets cykel
  • Tum/däckstorlek på förälderns cykel
  • Adress där ni bor
  • Beskriv er vanliga färdväg (ex, cyklar från hemmet via Hagavägen till Hagaskolan, vidare därifrån ner till arbete vid stora torget)

Kontakt

Angelica Lindqvist Projektledare, Hållbart resande

060-19 15 39

Josefine Hagljung Kommunikatör

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.