Sundsvall växer

Sundsvalls kommun

Sundsvall växer och de närmsta åren byggs det för miljardbelopp i Sundsvall, vilket är en av de största satsningarna sedan staden brann och återbyggdes 1888.

Sundsvall är en av de städer i Sverige där det satsas mest inom infrastrukturområdet just nu och nu har vi tagit spadtag för minst 30 projekt i Sundsvall. Sundsvall växer är ett samarbete mellan Sundsvalls kommun och Trafikverket där vi samordnar kommunikationen kring de projekt som har beröring med varandra. På hemsidan www.sundsvallväxer.se syns alla planerade och pågående byggprojekt och trafikstörningar utspridda över en kartbild.

En byggboom utan dess like

Sundsvall växer så det knakar och under de närmsta åren kommer det byggas för mångmiljardbelopp, det är den största satsningen någonsin i Sundsvall.
Befolkningen i Sundsvall har de senaste åren ökat efter att ha stått stilla under
väldigt många år. Det innebär att vi bygger fler bostäder och ny infrastruktur som både
klarar av den växande befolkningen och som är anpassad till ett förändrat klimat.
När det händer mycket samtidigt kan det upplevas som stökigt. Men det är ungefär
som när du renoverar hemma. Det måste bli lite värre först innan det kan bli bättre.
Tänk vad häftigt att alla vi som bor i Sundsvall får vara med på den här resan!

Nyfiken på vad som händer i Sundsvall? Kika på kartan och se alla pågående och planerade byggprojekt tillsammans med både driftstörningar och trafikstörningar.
Platsmarkeringarna representerar olika byggprojekt, läs mer om dem på www.sundsvallväxer.se Du kan också prenumerera på specifika projekt för att få de senaste uppdateringarna.

 

Kontakt

Linnéa Lång Kommunikationsstrateg

060-19 13 31

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.