Hitta parkering

Det finns ungefär 5000 parkeringsplatser i centrala Sundsvall där du kan parkera din bil. Hitta dem här.

Kommunen ansvarar för vissa parkeringar

Sundsvalls kommun har hand om de cirka 2 000 avgiftsbelagda parkeringsplatserna längs våra gator i centrum. Vi har också hand om ca 4 000 p-platser på kvartersmark eller i parkeringshus. Du kan hitta områdeskoder till Parkster på respektive sida för varje parkeringsyta i listan här nedanför. I kartan ser du de kommunägda parkeringar och parkeringshus som finns i Sundsvall.

Namn Lediga platser Öppet
Balder 489 Ja
City P 419 Ja
Fisktorget 169 Ja
P-Stuvaren 396 Ja
Magasinet 184 Ja

Klicka på länkarna nedan för mer information om varje enskild parkeringsyta.

Sundsvalls kommun erbjuder speciella parkeringsvillkor vid vissa evenemang. Läs mer om dessa här.

Alla som vill kan parkera tryggt, smidigt och gratis under GIF Sundsvalls hemmamatcher i parkeringshuset Balder i Sundsvall centrum.

Villkor

Gratis parkering gäller från och med en timme innan matchstart och en timme efter matchens slut. Inget intyg krävs.

Parkeringshuset Balder

Parkeringshuset Balder innehåller 470 parkeringsplatser. GIF Sundsvalls matchbesökare parkerar gratis i parkeringshuset Balder vid årets hemmamatcher som anordnas. Detta för att undvika söktrafik efter parkeringsplatser i närliggande bostadsområde samt felparkeringar nära arenan. På så sätt underlättar man både för matchbesökare som ska parkera och boende genom att hålla avgiftsfritt i parkeringshuset under dessa matcher.

I dagsläget finns särskilda parkeringsplatser för husbil i centrala Sundsvall. Sommaren 2021 finns två parkeringsytor endast avsedd för husbilar. En på Hamngatan bakom Kulturmagasinet och en i inre hamnen. Husbilsplatserna är utmärkta på kartan.

 

Sundsvalls kommun

Foto: Sundsvalls kommun

Foto: Sundsvalls kommun

Husbilar kan parkera på allmänna parkeringar

En husbil får du parkera på vanliga parkeringsplatser så länge alla fyra däcken ryms inuti parkeringsrutan och om fordonet inte påverkar framkomligheten för andra fordon. Det finns ungefär 5000 parkeringsplatser i centrala Sundsvall där du kan parkera din bil. Information om allmänna parkeringar i Sundsvall

Ställplatser och campingplatser i Sundsvallsregionen

På webbplatsen husbil.se finns mer information om ställplatser och campingplatser i Sundsvallsregionen. Här kan du hitta fler ställplatser och campingplatser 

Kontakt

Servicecenter kundtjänst Kundtjänst för fastigheter, gator, parkeringsautomater med mera

060-19 15 65

Sundsvalls kommun
851 85 Sundsvall

Öppettider

Felanmälan på telefon vardagar klockan 7.00-16.00.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.