Husbilsparkering och ställplats

I dagsläget finns endast ett fåtal ställplatser för husbil eller husvagn i centrala Sundsvall som kommunen tillhandahåller.

En husbil får du parkera på vanliga parkeringsplatser så länge alla fyra däcken ryms inuti parkeringsrutan och om fordonet inte påverkar framkomligheten för andra fordon. Sundsvalls kommun har inför sommaren 2019 iordningställt tillfälliga husbilsparkeringar på Hamngatan, vid Kulturmagasinet i centrum samt vid Södra kajen nära till restauranger och handel.

Tillfälliga parkeringsplatser för husbil eller husvagn på Södra kajen

Kajupprustningen för Södra kajen har flyttats fram vilket innebär att det återigen finns ett fåtal platser där du kan parkera din husbil eller husvagn. Kajupprustningen kommer att påbörjas tidigast i september i år vilket innebär att husbilsparkeringarna finns tillgängliga under sommarmånaderna. Däremot pågår det ett flertal byggprojekt i närheten vilket innebär att det kan bullra och damma i området. För mer information om pågående byggprojekt kan du besöka sundsvallvaxer.se.

Husbilsparkering på Hamngatan

Dessa parkeringsplatser används tillfälligt som husbilsparkering under perioden 1 juni – 31 augusti. Detta är ingen så kallad ställplats eller campingplats för husbilar och/eller husvagnar, utan det är vanliga parkeringsplatser men som är reserverade för husbilar under denna period. Det innebär att det inte finns något speciell tillgång till toalett eller dusch, latrintömning, dricksvatten eller elektricitet på platsen.

Hamngatan

Husbilsparkering längs Hamngatan Foto: Sundsvalls kommun

Se kartan större här

Max uppställningstid: 24 timmar

Hur betalar jag min parkering?

Parkeringen betalas med telefonbetalning via Parkster.

Områdeskod

Parkster: 6070

Avgifter

Vardag Dag före söndag och helgdag Söndag och helgdag Maxtaxa
8-16 Ingen avgift  Ingen avgift 30 kr / dygn
5 kr/tim

 

Parkeringsplatser i Sundsvall

En husbil får du parkera på vanliga parkeringsplatser så länge alla fyra däcken ryms inuti parkeringsrutan och om fordonet inte påverkar framkomligheten för andra fordon. Det finns ungefär 5000 parkeringsplatser i centrala Sundsvall där du kan parkera din bil. Klicka här för att komma till sidan med allmänna parkeringar i Sundsvall

Ställplatser och campingplatser i Sundsvallsregionen

På webbplatsen husbil.se finns mer information om ställplatser och campingplatser i Sundsvallsregionen.

Här kan du hitta fler ställplatser och campingplatser 

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.