Vintercyklist

Vintercyklist

Den 14 februari är det Vintercyklingens dag, Winter bike to work day. Registrera dig redan nu och hjälp oss att sätta Sundsvall på kartan.

Just nu pågår en internationell tävling där den stad i världen som har flest registrerade vintercyklister vinner och just nu ligger Sundsvall i toppen.

Vintercyklingens dag är den svenska delen av den globala aktivitetsdagen Winter Bike To Work Day som infaller andra fredagen i februari varje år. Vintercyklingens dag arrangeras under 2020 för första gången i Sverige av Svensk Cykling medan Winter Bike To Work Day startade i Kanada 2013. Denna dag uppmärksammade vi i Sundsvall för första gången förra året. I år vill vi få större spridning och mer uppmärksamhet på Vintercyklingens dag. Därför vill vi att så många som möjligt registrerar sig på www.winterbiketoworkday.com och cyklar till arbete, skola eller annan daglig aktivitet den 14 februari. Så att vi tillsammans sätter Sundsvall på kartan!

Vintercyklingens dag handlar om att visa att vi är många som vill kunna cykla säkert året runt. Att kunna cykla under hela året borde vara lika självklart som att kunna ta bilen oavsett väder. Med Vintercyklingens dag vill vi lyfta fram nyttan av att fler känner sig säkra med att cykla året runt. Att cykla ger oss den motion som vi alla behöver dagligen. Det sparar också på klimatet och minskar utsläppen. Men att cykla handlar framför allt om att resa snabbt och enkelt. Också under vintern.

Just nu ligger Sundsvall i toppen och är även den stad med flest anmälda vintercyklister i Sverige.

Hjälp oss att behålla platsen och sätt Sundsvall på kartan! Ska du cykla den 14 februari kan du redan nu registrera dig på hemsidan www.winterbiketoworkday.org

Erfaren vintercyklist, se hit!

Vintercyklisten 2019 pågår mellan den 1 november 2019 – 30 april 2020. 

I år söker Sundsvalls kommun Vintercyklister som har cyklat ett antal vintrar tidigare och som har erfarenhet av olika vinterväglag.

Vem söker vi?

Du ska ha cykeln som huvudtransportmedel året om och du ska vilja bidra till att förbättra vinterväghållningen för de som går och cyklar. Vi tror att du bor max 6-7 kilometer från Sundsvalls stadskärna och att en stor del av din resa sker på något av våra cykelhuvudstråk.

Våra förväntningar på dig som Vintercyklist

Som Vintercyklist åtar du dig att cykla under perioden 1 november 2019 till 30 april 2020. Under den perioden kommer du att vara i tät kontakt med kommunens ansvariga för vinterväghållningen. Du kommer också att få träffa de andra Vintercyklisterna och driftledningen vid ett par tillfällen under perioden.

Som tack för hjälpen kommer du att få ett presentkort till ett värde av 1000 kr. Presentkortet kan du använda för att vinterutrusta dig och din cykel som du själv finner lämpligt.

Anmälan

Anmälan till årets vintercyklist är stängd. Välkommen att söka nästa år.

Kontakt

Angelica Lindqvist Projektledare, Hållbart resande

060-19 15 39

Linnéa Lång Kommunikationsstrateg

060-19 13 31

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.