Bredband och IT

Här finns information om kommunens bredband och IT – ServaNet och Draknätet.

I Sundsvall är det ServaNet som ansluter fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar, företag och villor till stadsnätet. Hos dem kan du se om du är ansluten och hur du gör för att bli ansluten.

Startsida, ServaNet.

I många av kommunens verksamheter kan besökare surfa på internet via ett trådlöst nätverk som kallas för Draknätet. Draknätet finns tillgängligt i många bibliotek, skolor och idrottshallar. Genom att ansluta din dator till Draknätet kan du använda din personliga dator, pekplatta eller mobil och surfa samt använda tjänster på internet.

Draknätet kräver inloggning

Draknätet är tillgängligt för alla besökare och gäster på de platser det finns, men för att använda det krävs en inloggning.

Om du är elev inom en av kommunens skolor, arbetar på kommunen, har en svensk e-legitimation eller ett lånekort till kommunens bibliotek kan du logga in med din befintliga inloggning och använda Draknätet.

Om du inte har tillgång till något av ovanstående kan du alltid be om en engångskod på plats. På biblioteken är det exempelvis i receptionen du hämtar en engångskod.

Var sidan till hjälp?

  • Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.