Språkvän

Från och med januari 2020 upphör Språkvänsverksamheten. Du kan därför inte längre anmäla intresse om att få, eller bli, Språkvän.

Syftet med Språkvän var bland annat att ge nyanlända som är folkbokförda i Sundsvalls kommun en bra start i kommunen, att lära mer om Sverige och det svenska språket, utbyta kunskaper om olika kulturer och traditioner, lära om svenskt föreningsliv samt lära mer om Sundsvall.  

I filmen kan du se lite om vad Språkvänsverksamheten resulterat i under de år den bedrivits. Observera att du inte längre kan anmäla intresse om att få, eller bli, språkvän.

Anledningen till att Språkvänsverksamheten upphör är det ekonomiska läget i Sundsvalls kommun. Individ- och arbetsmarknadsnämnden (IAN) har därför, som en av flera besparingsåtgärder, beslutat att avveckla Språkvänsverksamheten.

Har du frågor kan du vända dig till Flyktingmottagningen, telefon 060-19 10 00.
Vi tackar för visat intresse för verksamheten!

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.