Söka jobb

När du kommer till Sverige kan du söka jobb på olika sätt.

Det enklaste sättet att söka jobb är att vända sig till Arbetsförmedlingen. Arbetsförmedlingen hjälper dig med att komma i kontakt med olika arbetsgivare. Arbetsförmedlingen har också en sida som är framtagen för dig som är ny i Sverige som heter jobskills. Där kan du få tips och råd när du ska söka jobb och få hjälp med att skriva ett cv.
Du kan också söka jobb på Sundsvalls kommun via kommunens hemsida.


Jobskills hemsida  
Lediga jobb, Sundsvall.se

På Information om Sverige kan du läsa mer om arbete och utbildning i Sverige.
Information Sverige, arbete & utbildning

Starta eget företag

Om du vill starta eget företag i Sverige är det vissa saker du bör tänka på och veta om. Till exempel måste du söka tillstånd för att få importera vissa typer av livsmedel.
Starta företag, Sundsvall.se

Praktik

Om du vill ha praktik på en arbetsplats är det Arbetsförmedlingen du ska vända dig till. Dem hjälper dig att komma igång med att söka praktik.

Arbetsförmedlingen, hemsida 

Det är hos Arbetsförmedlingen du söker jobb, men Sundsvalls kommun arbetar hela tiden med att förbättra arbetsmarknaden i kommunen. Kommunen samarbetar med olika företag och organisationer inom privat och offentlig sektor för att få fler människor i arbete, till exempel med Arbetsförmedlingen.

Information på andra språk

Arabiska
Dari

Kontakt

Saleh Dirawi Samordnare integration

060-19 12 48, 070-372 01 88

Pia Söderlund Verksamhetschef Integration

060-19 89 49, 073-275 48 00

Khaled Derawi Integrationshandläggare

073-270 93 04

Rand Al-Taie Samordnare för samhällsorientering

070-186 61 06

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.