Trygghetslarm

Ett trygghetslarm kan göra att det känns säkrare att vara i hemmet både natt och dag. Du kan snabbt få kontakt med personal alla tider på dygnet.

Ett trygghetslarm kostar 271 kronor per månad.

Om du vill ha ett trygghetslarm kan du ansöka om det  genom att kontakta  socialtjänstens mottagningsgrupp för äldre och funktionsnedsatta, telefon 060-19 25 50.

Du blir uppringd när du larmar

Larmet består av två delar, en larmklocka och en trygghetstelefon. Larmklockan bär du runt handleden eller i ett band runt halsen.

Trygghetstelefonen har en högtalarfunktion. De digitala trygghetslarmen har ingen koppling till din hemtelefon eller mobiltelefon utan fungerar helt fristående, du kan alltså vara utan telefon och ändå ha ett trygghetslarm.

Larmpersonal kommer hem till dig

När du trycker på larmknappen ringer du automatiskt upp en larmcentral. Där finns personal som svarar dygnet runt. När du larmat kontaktar larmcentralen hemtjänstpersonal som åker hem till dig.

Kontakt

Mottagningsgruppen Myndighetsutövning Vård och omsorg

060-19 25 50

Sundsvalls kommun
851 85 Sundsvall

Öppettider

Måndag, tisdag, torsdag och fredag 8.30-11.00

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.