Mat

Behöver du få maten levererad hem, hjälp med att laga till den eller kanske hjälp vid måltiden? Allt det kan du ansöka om hos kommunen.

Vem kan få mat hem?

Alla som inte själv klarar att lösa matfrågan har rätt att ansöka om hjälp och få sina behov prövade. Socialtjänstens mottagningsgrupp för äldre och funktionshindrade utreder vilket stöd du har behov av och ansökan prövas utifrån socialtjänstlagen. I beslutet om hjälp med mat tar vi hänsyn till dina individuella behov av särskild mat, sättet att tillaga den, eventuell hjälp med assistans under måltiden, dukning, avdukning, disk eller hjälp med sopor.

Ansökan och behovsbedömning

Kontakta socialtjänstens mottagningsgrupp för äldre och funktionshindrade, kontaktuppgifter finns längst ner på sidan.

Kostnad för maten

Du betalar en fast grundavgift på 300:-  per månad och för de matportioner du har beställt.
Avgifter
Folder-avgifter

Det är kommunens kostorganisation Sundsvalls Mat & Måltider som tillagar maten. Riksbud i Sverige AB levererar matlådorna. Utifrån en tvåveckors matsedel väljer du de rätter du vill ha levererade enligt det biståndsbeslut du har. Du kan välja mellan några olika rätter varje dag. Maten levereras följande dagar:

Måndag – matlådor levereras för tisdag och onsdag
Onsdag – matlådor levereras för torsdag och fredag
Fredag – matlådor levereras för lördag, söndag och måndag

Maten bör så långt det är möjligt lagas på det sätt som du önskar. Den färdiglagade maten kan behöva kompletteras med sallad och kanske en efterrätt.

Önskvärt med mikrovågsugn

Det underlättar om du har mikrovågsugn i ditt hem om du har hjälp med måltiderna, i synnerhet när maten består av färdiglagad kyld eller fryst mat.

Kommunens pensionärsrestauranger

Du som själv kan ta dig till en pensionärsrestaurang har åtta trevliga ställen att välja bland. Matsedlarna hittar du i lokalpressen varje lördag.

Pensionärsrestauranger

Fler sidor på sundsvall.se

Mat i Sundsvalls skolor
Mat i Sundsvalls förskolor

Kontakt

Eva Nordberg Avdelningschef, Sundsvalls Mat & Måltider

060-19 15 59

Var sidan till hjälp?

  • Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.