Frivilliguppdrag – Stöd någon med funktionsnedsättning

Vi söker dig som kan avsätta lite tid varje vecka/månad till att stödja en person med funktionsnedsättning och dennes familj.

Du får ersättning för ditt uppdrag.

Du kan ta uppdrag som:

Att vara en kompis/medmänniska till en person med funktionsnedsättning. Ni träffas ett antal gånger per månad och gör något trevligt tillsammans. Till exempel promenerar, går på bio, lagar mat tillsammans, går på fotboll eller spelar sällskapsspel. Telefonkontakt ingår i uppdraget. Du får ersättning i form av ett arvode och en omkostnadsersättning.

Läs mer om: Kontaktperson-SoL eller Kontaktperson-LSS

Att stödja en person med funktionsnedsättning vid olika aktiviteter utanför det egna hemmet under ett visst antal timmar per månad. Till exempel träna, promenera, shoppa, gå på bio, hockey. Du får ersättning i form av timersättning och har möjlighet att få ersättning för personliga utlägg under uppdraget om du visar upp kvitto.

Läs mer om: Ledsagare

Att avlasta föräldrarna till en person med funktionsnedsättning i deras hem under ett visst antal timmar varje månad. Du får timersättning.

Läs mer om: Avlösarservice

Att ta emot en person med funktionsnedsättning i ditt eget hem under ett antal dygn per månad för att avlasta föräldrarna samt att ge möjlighet till utveckling och rekreation för den funktionshindrade. Ni får ett arvode och en omkostnadsersättning.

Läs mer om: Stödfamilj

Vad innebär uppdraget?

  • Du får ersättning men uppdragen innebär ingen anställning. Det betyder att du inte har några anställningsförmåner.
  • Du är försäkrad till och från uppdraget och under tiden du utför det.
  • Sekretess gäller vid uppdraget.
  • Vi har inget krav på utbildning eller att du ska ha körkort och bil. Din personliga lämplighet gäller i första hand.
  • Du ska ha fyllt 18 år.

Vill du veta mer?

Vill du få mer information om dessa uppdrag så är du välkommen att ringa, eller maila till uppdragssamordnarna. Se kontakter längst ner på sidan.
Du kan även skicka in en Intresseanmälan.

Intresseanmälan för frivilligt socialt arbete

Gör en värdefull insats för en person med funktionsnedsättning.

Kontakt

Birgitta Zetterberg Uppdragssamordnare Stöd och omsorg

060-19 16 26

Gun Wallgren Administrativ assistent

060-19 10 76

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.