Frågor och svar om trygghetslarm

Problemen som uppstod med trygghetslarm måndagen 24 juli, är nu lösta. Men arbetet med att kontakta de som har larm fortsätter under dagen.

Här har vi lagt upp frågor och svar angående incidenten som inträffade under gårdagen. Trygghetslarm slogs ut hos många brukare i kommuner runt om i hela Sverige.

Frågor och svar

Ett serverproblem inträffade hos operatören Sierra Wierless i Karlskrona under gårdagen, 24 juli. Problemet är nationellt. Trygghetslarm slutade fungera efter lunch hos flera brukare i Sundsvalls kommun. Hemtjänstgrupper, brukare och anhöriga har meddelat olika problem med trygghetslarmen och problembilden har sett olika ut i olika områden.

Strömavbrott i serverhall hos operatören Sierra Wierless i Karlskrona.

Problemet har lösts hos operatören. Samtliga hemtjänstgrupper kontaktar samtliga personer som har larm för att informera om vad som hänt och kontrollera att de mår bra. Testlarmet fungerar som vanligt och kontrolleras varje dygn. Socialtjänsten arbetat med frågan tillsammans med Servicecenter IT och fortsätter arbetet till dess att man säkert vet att allt fungerar som vanligt. Samtliga hemtjänstgrupper kontaktar brukarna.

Socialtjänsten har kontinuerlig kontakt med kommunens säkerhetschef, servicecenter IT, med samtliga hemtjänstgrupper samt med brukare. Information om vad som händer finns här på webben www.sundsvall.se/omtrygghetslarm .

Om trygghetslarmen hos brukarna skulle slås ut igen kontaktar vi dem, via telefon eller besök.

Operatören har lämnat besked om att tjänsten ska fungera och att SMS-tjänsten som är kopplad till trygghetslarmet har fungerat hela tiden, det är bara talsvarsfunktionen som slogs ut. Men vi väljer att ändå kontrollera att brukarna mår bra.

Kontakta den hemtjänstgrupp som du hör till, information om detta ska finnas i den pärm som du fått tillsammans med trygghetslarmet. Du hittar även kontaktuppgifter på webbplatsen: www.sundsvall.se/kommunalhemtjanst, under rubriken Områden.

Information finns på vår webbplats: www.sundsvall.se/omtrygghetslarm och uppdateras kontinuerligt.

Var sidan till hjälp?

  • Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.