Knutsgården

Knutsgården servicehus, gulrött tegelhus.

Servicehuset Knutsgården ligger vackert beläget i Stöde, fyra och en halv mil väster om Sundsvall, vid Ljungans dalgång.

Intill Knutsgården finns vattendrag, grönområden och en promenadväg. Knutsgården är en byggnad som inrymmer både servicehus och äldreboendet Knutshemmet. Mitt i  byggnaden finns en dagcentral med restaurang, cafeteria, fotvård, snickeriverkstad, dagvårdsverksamhet för personer med demenssjukdom samt Träffpunkt-terapi. I området finns Närköp, ICA, vårdcentral och frisör. Till Stöde kan man åka både buss och tåg från Sundsvall.

När du bor i servicehus ansöker du om hemtjänstinsatser via handläggningsenheten på Sundvalls kommun. Utifrån ditt beslut utformar vi sedan i samråd med dig en plan för hur vi ska utföra den hjälp du behöver.

Vårt mål

Vi jobbar för att alla ska känna sig trygga, och få den omsorg de behöver på ett respektfullt sätt. Vi vill att alla skall känna sig välkommen i gemenskapen.

Så jobbar vi för att nå målen

När du flyttar in hos oss gör vi tillsammans en genomförandeplan, där du får berätta hur du vill ha din hjälp utformad. Du kommer att få en kontaktperson som har det lilla extra ansvaret för dig och som du kan vända dig till, allt för att du skall känna dig trygg. Vi bemöter dig på respektfull sätt och arbetar utifrån dig som person.

Aktiviteter och utevistelse

När du bor på Servicehuset har du naturen utanför knuten, det är lätt att ta sig ut på promenad. Vi anordnar ofta uteaktiviteter som gåbingo, och olika fester. I dagcentralen anordnas gymnastik och cirklar av olika slag samt aktiviteter som bingo och läsning. Vi brukar också ha underhållning, grillkvällar och cafékvällar med tema utifrån årstiden.

Kontakt med anhöriga

Vi håller kontakt med anhöriga efter din önskan och en gång om året har vi anhörigträff.

Det finns lägenheter från ett rum och kök till tre rum och kök. Lägenheterna är ljusa, och trevliga med öppen planlösning i kök och vardagsrum. Det finns balkong eller uteplats och förråd till varje lägenhet och en gemensam tvättstuga i källaren.

Vad ingår

Du hyr din lägenhet med eget kontrakt och den är omöblerad. Du möblerar och inreder med dina egna saker på det sätt som gör att du trivs.

Måndag till fredag, klockan 11.00-13.30, har restaurangen i dagcentralen öppet. Där kan du om du vill, äta tillsammans med andra. Det finns personal i restaurangen som kan hjälpa dig.

Individuella behov

Du kan välja att äta i restaurangen eller hemma i din lägenhet, det avgör du själv.

Här på Servicehuset arbetar totalt cirka 24 medarbetare. Sex av dem arbetar i nattpatrullen, och övriga på dagen. Det finns både undersköterskor och vårdbiträden. En del av personalen har förutom undersköterskeutbildning även spetskompetens inom demens, vård i livets slut, kost, taktil massage och rehabilitering.

Det finns stationär bemanning på Servicehuset klockan 07.00-21.30, sedan tar Nattpatrullen vid, de servar då både hemtjänst i huset och ute på byn.

Sjukvård

På Servicehuset har vi en distriktssköterska anställd, vi har också ett nära och kontinuerligt samarbete med läkare på Stöde Vårdcentral. Du får snabbt kontakt med sjukvården om du så behöver.

Kontakt

Knutsgården, enhetschef

069-11 01 00, 070-371 30 77

Knutshemmet, distrikssköterska

070-191 63 08

Knutsgården servicehus

Knutsvägen 5
864 41 Stöde

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.