Alnö servicehus

Alnö servicehus. Rött tegelhus med vita balkonger vid väg.

Hos oss på Alnö Servicehus strävar vi efter att tillgodose dina behov. Det innebär att vi alltid är lyhörda för just dina önskemål.

Alnö ligger ungefär en mil norr om Sundsvall. Mitt i centrum ligger Alnö Servicehus med närhet till vårdcentral, apotek, tandläkare, ICA, badhus, kiosk, bageri samt frisör. Det är nära till busshållplats med goda bussförbindelser.

På Alnö Servicehus finns 43 lägenheter i varierande storlekar uppdelade på fyra trappuppgångar.

Vårt mål

På Alnö Servicehus strävar vi alltid efter att tillgodose de behov du har. Det innebär att vi är lyhörda för just dina önskemål. Vi arbetar utifrån en positiv människosyn för att ge dig trygghet och förtroende och en hög livskvalitet. Vi ger en medicinsk och social omvårdnad med hög kvalitet – alltid med människan i centrum.

Så jobbar vi för att nå målet

Innan du flyttar in kontaktas du av servicehusets chef för planering av lägenhetsvisning. När du flyttat in hos oss träffar du din kontaktperson och tillsammans med dig och dina anhöriga gör vi en genomförandeplan utifrån dina behov och önskemål. Redan inom något dygn kontaktas du även av vår sjuksköterska.

Aktiviteter och utevistelse

Vi arbetar för att bryta isolering. Genom beslut via handläggningsenheten har du möjlighet till aktivering tillsammans med hemtjänstpersonalen i form av promenader, bakning eller en lässtund för att nämna några exempel. Här har du tillgång till en mysig uteplats med lusthus eller till en altan vid caféet som finns i anslutning till huvudentrén. Vi erbjuder terapiverksamhet med bingo, gymnastik, kaffestund och andra gemensamma aktiviteter.

Ett par gånger i månaden har vi någon form av underhållning och ibland har även kyrkan sina aktiviteter hos oss. Dessutom finns tillgång till biljardrum och snickeri i huset.

I servicehuset har vi 43 lägenheter av varierande storlek. Du ansvarar själv för din lägenhet med eget hyreskontrakt. Alla lägenheter är handikappanpassade och de allra flesta har balkong. I varje lägenhet finns det brandlarm och till spisen i köket finns det en speciell spisvakt monterad – allt för din säkerhet.

Du möblerar lägenheten själv med dina egna möbler och inreder den som du vill ha det. Om du skulle behöva hjälpmedel av olika slag så kan vi beställa sådana via arbetsterapeut och sjukgymnast.

Vad ingår?

  • Elen ingår i hyran samt trygghetslarmet
  • Fiber är indraget men inte påkopplat ännu
  • Vi har även ett gratis trådlöst nätverk, Sundsvalls Wifi. Där kan du vara uppkopplad upp till 8 timmar i taget.

Städning

Om du inte klarar att städa själv och därför fått ett beslut via handläggningsenheten om städinsatser så städar vi i hemtjänstpersonalen din lägenhet. Vi ser gärna att du är med och utför det du kan.

Alnö Servicehus har en gemensam restaurang med god husmanskost och salladsbar. Du har också möjlighet att få matlådor uppburna till din lägenhet och du inte vill eller kan gå till restaurangen.

Meny

Individuella behov

Känner du oro och ensamhet inför matsituationen finns möjlighet för dig att få sällskap av personalen vid måltiderna. Då ansöker du om det hos mottagningsgruppen. Utifrån hur du vill ha det så dokumenterar vi dina önskemål i en genomförandeplan.

Har du behov av specialkost ordnar vi självklart det. Vid andra frågor som handlar om kosten finns kostombud, sjuksköterska samt dietist att tillgå.

Här på Alnö Servicehus är vi ett team med undersköterskor, vårdbiträden och två sjuksköterskor. På natten arbetar två personer i servicehuset. I servicehuset har vi också fotvårdsspecialist, terapipersonal samt restaurangpersonal.

Ett flertal av våra anställda har också specialkompetens i palliativ vård (vård vid livets slutskede), demensvård, kost samt handledning av vikarier och studenter.

Sjukvård

Hos oss har du alltid närhet till sjuksköterska som tjänstgör klockan 07.00 – 16.00. Övrig tid kontaktas joursjuksköterska genom hemtjänstpersonalen. Har du behov av läkare kan sjuksköterska eller kontaktpersonen hjälpa dig att boka tid på vårdcentralen om du inte klarar det själv eller med hjälp av anhöriga.

Kontakt

Alnö servicehus, enhetschef

060-19 26 20, 070-646 01 55

Alnö servicehus, sjuksköterska

070-399 93 42, 070-187 08 06

Alnö servicehus

060-66 34 68

Färjevägen 32
865 31 Alnö

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.