Allégården

Allégården ligger ett stenkast från Sundsvalls centrum, med cirka 10-15 min promenad till stadskärnan. I anknytning till boendet finns även busskommunikation.

På Allégården är det dina behov och önskemål som står i centrum. Du som bor här är vår gäst och vi arbetar för dig. I närheten av Allégården finns en ICA- butik, frisör samt blomsteraffär. Brevlåda finns vid huvudentrén. Det finns också möjlighet till att hyra en garageplats i anslutning till Allégården.

Vårt mål

Det är dina behov och önskemål som står i centrum för vårt arbete. Målsättningen är att ge dig en god, säker och individanpassad omsorg för att du ska få leva ett värdigt liv och uppleva välbefinnande i tillvaron.

Så jobbar vi för att nå målet

Vid inflyttning kommer kontaktpersonen tillsammans med dig och ev. dina närstående att upprätta en så kallad genomförandeplan, för hur du vill att vi ska hjälpa dig i din vardag. Genomförandeplanen beskriver mål för din vård och omsorg, dina önskemål, vanor och intressen.

Aktiviteter och utevistelser

På Allégården arbetar vi aktivt för att kunna erbjuda dig olika aktiviteter, bl.a. sång, gymnastik, bingo, bridge, bokcirkel, m.m. Vi samarbetar även med andra externa organisationer som t.ex. PRO, Svenska Kyrkan och ledsagarservice.  Samlingssalen används för olika aktiviteter och andra sammankomster. Det finns alltid möjlighet att kunna träffas och umgås i en trevlig miljö.

Kontakt med anhöriga

Det är du som är vår gäst, i samråd med dig planerar vi hur kontakten med dina anhöriga ska ske. Dina nära och kära är alltid välkomna till Allégården. Vi har också speciella träffar där vi bjuder på fika och en stund samtal med personalen som jobbar närmast dig.

Lägenheterna på Allégården består av ettor, tvåor och treor grupperade i trapphus med hiss. De flesta lägenheterna har inglasad balkong. Lägenheterna är ljusa och moderna med klädkammare och kaklade badrum.

Du möblerar med dina egna möbler som du trivs bäst med. Tv- licens ingår i hyran. Det finns kabel-tv med grundutbud av kanaler. Internet uppkoppling är möjligt via ADLS i telejacket.Trygghetslarm och brandlarm är installerade i samtliga lägenheter.

I restaurangen på Allégården serveras dagligen lunch. På vardagarna är Allérestaurangen öppen för alla med möjlighet att välja mellan flera olika maträtter och en salladsbar. På helgerna serveras mat av omvårdnadspersonalen enbart till de personer som bor på Allégården och ev. deras närstående.

Maten måste förbeställas i restaurangen senast torsdagen innan helgen, detta för att restaurang personalen ska laga rätt antal portioner. Restaurangen är öppen alla dagar mellan kl 11:00- 13:30.

I huset finns en hemtjänstgrupp bestående av omvårdnadspersonal. För att du ska få bra kontinuitet har vi indelat personalen på sex arbetsgrupper om 4-5 personer. Du får även en egen kontaktperson som utses från gruppen.

Personalen som arbetar på Allégården har hög kompetens inom äldrevården. Vi har även spetskompetens gällande rehabilitering/aktivering, demenssjukdomar, diabetes, inkontinens och palliativ omvårdnad. Personalen arbetar efter givna basala hygienrutiner, detta betyder att vi använder skyddskläder, handskar och handsprit. På natten finns alltid två personal som svarar för nattillsyn och trygghetslarm.

Sjukvård

På Allégården jobbar två sjuksköterskor som ansvarar för hälso- och sjukvård när behov uppstår av medicinska insatser. På kvällar och helger finns konsultsjuksköterskor att tillgå. Vi har ett gott samarbete med kommunens sjukgymnast och arbetsterapeut.

Vi samarbetar med Sidsjö Vårdcentral kring läkarsamverkan.

Kontakt

Servicehus Allégården

Bergsgatan 43
852 36 Sundsvall

Sjuksköterska, Allégården

060-15 57 26

Hemtjänstgruppen, Allégården

060-15 33 78

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.