Tunastrand

tunastrand äldreboende

Hos varje människa finns en dröm även om man är gammal, sjuk eller glömsk. Det är vårt motto här på Tunastrand.

Äldreboendet Tunastrand ligger cirka 500 meter från Matfors centrum med utsikt över Rännösjön. I direkt närhet till vårt boende finns dagis, pastorsexpedition, badstrand, busshållplats för busslinjen mellan Matfors och Sundsvall samt en kiosk och grill.

Tunastrand har totalt 30 lägenheter fördelat på 2 avdelningar: Udden och Viken. Vårt boende är byggt på markplan med trädgård på varje avdelning och i huset finns en privat fotvårdsterapeut.

Vårt mål

Hos oss på Tunastrand har vi dig i fokus och vi strävar alltid efter att du ska känna dig trygg, väl bemött, sedd, hörd och stärkt som den person du är. Vi arbetar för att ge dig en god omvårdnad och göra det goda livet möjligt för dig.

Så jobbar vi för att nå målet

Vid inflytt hos oss så välkomnas du av din kontaktman på boendet. Du som person sätts i fokus och vi tar utgångspunkt från dina önskemål och behov under din tid på boendet. Vårt motto är: ”Hos varje människa finns en dröm även om man är gammal, sjuk eller glömsk.”

Aktiviteter och utevistelser

”Vi ser det möjliga i det omöjliga”

Vi utgår ifrån just dina önskningar och intressen. Boendet erbjuder dig utevistelse alla årstider, gemensamma aktiviteter och enskilda aktiviteter, sång och musik, hjärngympa, rörelsegymnastik, delaktighet i trädgårdsarbete eller andra vardagssysslor, utflykter, närhet, sällskap och beröring. Vi lägger stor vikt vid traditioner och högtidsdagar.

I boendet finns “Minnenas café” som nyttjas av de boende för aktiviteter, luncher och fikastunder. “Minnenas café” kan också användas av dig och dina anhöriga vid till exempel födelsedagar.

Kontakt med anhöriga

Dina nära och kära är alltid välkomna till Tunastrand. I samråd med dig planerar vi hur kontakten med anhöriga ska ske. En gång per år bjuder vi in dina anhöriga för en trivselträff.

Alla lägenheter på Tunastrand har ljus färgsättning, pentry, toalett med dusch och är handikappanpassade. Lägenheterna besiktigas innan inflyttning och renoveras vid behov. Vi har en mycket tilltalande och tillgänglig utemiljö, perenna växter, träd, bärbuskar, fruktträd, gräsmattor och fontän.

Vår inomhusmiljö är hemlik och anpassad för våra boende. Vi har två allrum på varje avdelning, det ena är matsal och det andra är tv-rum eller -sal. I boendet finns en samlingssal som kan utnyttjas för gemensamma aktiviteter, födelsedagsfester och av andra aktörer utifrån.

Vad ingår

I varje lägenhet finns när du flyttar in, en säng, ett sängbord och trygghetslarm. Du tillsammans med dina anhöriga eller kontaktman möblerar med dina egna möbler, gärna möbler du känner igen och trivs med till exempel  köksbord, favorit fåtölj, tavlor eller tv.

Städning

För att du ska ha det trivsamt i din lägenhet sker städning efter behov och minst var fjortonde dag. Det är en vardagssyssla som du och din kontaktman kan göra tillsammans om du vill.

Matlust skapar vi genom att du får vara delaktig i var du vill sitta och äta, med sällskap eller inte. Vi har en hemlik miljö i vår matsal som anpassas efter dina behov, exempelvis höj- och sänkbara bord. Alla frukostar och efterrätter tillagar vi själva på boendet.

Vår mat levereras från vår lokala restaurang Va´Gott och är näringsberäknad. Dina anhöriga kan köpa matbiljett och äta tillsammans med dig. Behöver du extra berikning så gör vi det på boendet.

Individuella behov

Tillsammans med dig har vi utformat din genomförandeplan så att alla våra medarbetare ska arbeta lika och på det sätt som just du önskar. På så sätt kan du känna dig trygg med att du alltid får som du vill ha det, till exempel när du vill kliva upp på morgonen och om du föredrar att dricka kaffe vid sängen.

Här på Tunastrand är vi ett positivt team på 33 personer som arbetar för att du ska känna trygghet, värme och respekt. Det är 29 undersköterskor, 1 vårdbiträde, 2 sjuksköterskor och en områdeschef.

Vi är fyra till fem undersköterskor på dagen beroende på om det är vardag eller helg och tre på kvällen per avdelning. Vid behov som exempelvis festligheter, aktiviteter, vård i livets slut, utökar vi personalstyrkan. Nattetid är det två undersköterskor i huset. Konsultsjuksköterska finns vardag, kväll och natt samt helger. I vårat team ingår även sjukgymnast, arbetsterapeut och äldrevårdsdoktor som träffar oss regelbundet.

Personalen har hög kompetens inom kost, demenser, rehabilitering, aktiviteter, förflyttningsteknik, palliativ vård, inkontinenser, äldre och hälsa, demensens ABC, värdskap, värdegrund,  munhälsa, taktil massage med mera.

Sjukvård

Du har alltid tillgång till sjuksköterska på plats eller vid konsultation. Äldrevårdsläkaren kommer regelbundet en gång per vecka samt vid akuta behov. Skulle ditt hälsotillstånd innebära behov av sjukgymnast, arbetsterapeut eller dietist så ordnar vi möte för detta.

Kontakt

Tunastrand, enhetschef

073-275 33 30

Tunastrand, sjuksköterska

060-658 50 11

Tunastrand Viken

060-658 50 13

Tunastrand Udden

060-658 50 14

Tunastrand äldreboende

Rännövägen 7
864 31 Matfors
Fax: 060-658 50 12

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.