Tingsta

För oss på Tingsta är det viktigt att du som gäst ska trivas och känna dig trygg. Vi anpassar vår omvårdnad efter dina önskemål.

Äldreboendet Tingsta ligger i ett lugnt villaområde en och en halv mil söder om Sundsvall. I närheten finns korvkiosk, affär med hushållsmaskiner. Strax norrut ligger Kvissleby centrum, med ICA, optiker, färgaffär, restauranger, systembolag med mera. Från Kvissleby finns bra bussförbindelser till Sundsvall och våra ytterområden.

På äldreboendet Tingsta finns fem avdelningar, varav två är demensavdelningar. Huset är fördelat på fem våningsplan med åtta eller nio lägenheter på varje.

Vårt mål

Målet för oss är att få varje kund att trivas och känna trygghet i hemlik miljö. Vi anpassar omvårdnaden efter varje kund och utgår ifrån hur just du vill ha det.

Så jobbar vi för att nå målet

För att få våra gäster att trivas, försöker vi uppmuntra till delaktighet i våra dagliga sysslor. Vi hjälps åt att duka och plocka av bord, diska, skala potatis och hämta mat för att nämna några exempel.

I övrigt försöker vi umgås så mycket som möjligt i grupp, men även enskilt med dig, utifrån dina egna intressen och önskemål.

Aktiviteter och utevistelser

Vi har en mycket fin trädgård med träd, buskar och gångvägar samt uteplats med tak och ett soldäck. Vi försöker utöva aktiviteter utifrån varje gästs egna intressen. Det kan vara en fisketur, en utflykt, att gå på en fotbollsmatch eller kanske åka till ett köpcenter för lite shopping. Vi kan också sitta i lugn och ro och lägga pussel, ta en fika på ett kondis eller en glass på kiosken.

Gemensamma aktiviteter kan vara studiecirklar till exempel teatercirkel, sittgympa, målning, musikstunder eller att grilla om vädret tillåter.

Kontakt med anhöriga

Alla våra kunder har egen kontaktperson bland våra medarbetare. När du flyttar in har du ett ankomstsamtal tillsammans med kontaktpersonen och en sjuksköterska. Vi har boenderåd två gånger per år och erbjuder anhörigsamtal en gånger per år.

Vid övriga frågor eller om ni undrar något är ni välkomna att fråga kontaktperson eller övriga medarbetare på avdelningen. Vid medicinska frågor kontaktar ni sjuksköterskan.

Hela boendet totalrenoverades år 2002. Lägenheterna är ljusa och handikappanpassade, med pentry och stort badrum. Det finns också en rymlig klädkammare i anslutning till badrummet. Vi har gemensam matsal, den fungerar också som gemensamt tv-rum. På varje avdelning finns två balkonger.

Vad ingår

I varje lägenhet finns redan säng och sängbord när du flyttar in, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker som du trivs bäst med.

Städning

Städning utförs varannan vecka av oss som jobbar på avdelningen.

Lunch och middag äter vi tillsammans i den gemensamma matsalen på avdelningen. Vår mat levereras från Skottsundsbackens tillagningskök.

På helger försöker vi duka lite extra fint. På hösten har vi surströmmingsskiva och på sommaren när vädret tillåter tar vi ut grillen. På högtider som midsommar, jul och nyår försöker vi göra det lite extra festligt.

Individuella behov

All mat är tillagad utifrån en näringsberäknad matsedel. Självklart tillgodoser vi dina eventuella behov av specialkost eller extra näringstillskott.

På Tingsta har vi 40 medarbetare, varav 9 jobbar natt. De allra flesta är utbildade undersköterskor och vårdbiträden. Några har extra kompetens i områden som palliativ vård, rehabilitering och aktivering, demens, mentor och handledare för elever.

Sjukvård

Vi har utbildad personal på avdelningarna som är uppmärksam på förändringar i ditt hälsotillstånd. Vi har även två sjuksköterskor att tillgå i huset. En läkare kommer och går rond en gång i veckan.

Kontakt

Tingsta, enhetschef

060-658 34 50

Tingsta, sjuksköterska

060-658 34 56, 060-658 34 57, 060-658 34 58

Tingsta våning 1 dagtid

060-658 34 51

Tingsta våning 1 nattetid (21-07)

060-658 34 45

Tingsta våning 2 dagtid

060-658 34 52

Tingsta våning 2 nattetid (21-07)

060-658 34 46

Tingsta våning 3 dagtid

060-658 34 53

Tingsta våning 3 nattetid (21-07)

060-658 34 47

Tingsta våning 4 dagtid

060-658 34 54

Tingsta våning 4 nattetid (21-07)

060-658 34 48

Tingsta våning 5 dagtid

060-658 34 55

Tingsta våning 5 nattetid (21-07)

060-658 34 49

Tingsta äldreboende

Svanvägen 9
862 32 Kvissleby

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.