Solhaga

solhaga äldreboende

Hos oss på Solhaga ser vi dig som vår gäst. Målet i allt vi gör är att du skall känna dig trygg och nöjd.

Äldreboendet Solhaga ligger i ett lugnt villaområde, fyra kilometer norr om Sundsvall. I närområdet finns skolor och sjukhus. Med buss nummer 2 från centrala stan tar du dig hit på tio minuter. Busshållplatsen ligger ungefär 200 meter från vår entre. Vid Solhaga finns sju avdelningar på två våningsplan. En avdelning är för demenssjuka.

Vårt mål

Hos oss på Solhaga ser vi dig som vår gäst och det innebär att vi utgår från dina önskemål och behov. Målet i allt vi gör är att du skall känna dig trygg och nöjd.

Så jobbar vi för att nå målet

Redan innan du flyttar in till oss är du välkommen att hälsa på i vårt boende. Allt för att du och eventuella anhöriga ska lära känna oss.

Aktiviteter och utevistelse

Ett bra liv betyder för de allra flesta att få göra något meningsfullt, därför utgår vi från just dina intressen. Det kan till exempel vara en pratstund, frisk luft eller gymnastik. Vi uppmärksammar din födelsedag.

I vår fina samlingssal har vi gemensamma aktiviteter där vi bland annat bjuder in till vårlunch, underhållning av olika slag, luciafirande, julgröt och så vidare.

Kontakt med anhöriga

Det är du som är vår gäst och i samråd med dig planerar vi hur kontakten med dina anhöriga skall vara. Vi tycker att en god kontakt och ett gott samarbete med närstående är viktigt, därför har vi återkommande anhörigsamtal. Vi bjuder även in till anhörigträff en gång varje år.

Alla lägenheter vid Solhaga har eget pentry och är handikappanpassade. Lägenheterna renoveras vid behov innan en ny gäst flyttar in. Du har ett eget hyreskontrakt. Möjlighet finns att äta måltider gemensamt med andra boende i våra dagrum. På Solhaga finns stora balkonger i anslutning till alla avdelningar. Vi har även en inbjudande utemiljö med en porlande damm. Du har möjlighet att odla grönsaker i vår odlingslåda som du sedan får provsmaka på sensommaren när de har kommit upp.

Vad ingår

I varje lägenhet finns en säng och en madrass. I övrigt möblerar du med dina egna möbler och personliga saker som du trivs bäst med.

Städning

För att du ska ha det trivsamt i din lägenhet hjälper personalen dig med städning varannan vecka, gärna tillsammans med dig.

Hos oss är maten och stunderna kring den viktig. Vår mat kommer från Anemonens storkök, men vi gör egen sallad och kokar potatis, ris eller pasta själva. Vi dukar med vårt finporslin på helgerna för att du skall känna skillnad på vardag och helg. Vi köper bröd från bageriet, och ibland bakar vi själva.

Individuella behov

Maten vi serverar är tillagad utifrån näringsberäknade matsedlar. Behöver du specialkost av något slag eller extra näring ordnar vi självklart det.

Vår mat levereras från Anemonen

 

Här på Solhaga är vi 54 anställda som arbetar för att du skall ha det bra. Varje natt arbetar fem personer för din trygghet. Alla som arbetar här har utbildats extra kring bemötande och demens.

Vi arbetar enligt Lean-metoden och det innebär att vi väljer bort oviktiga göromål för att tiden skall komma dig till del. Du liksom övriga gäster kommer att få en kontaktansvarig som ser till dina intressen.

Sjukvård

Genom att vara nära dig kan vi snabbt uppmärksamma förändringar i ditt hälsotillstånd. Det finns tre sjuksköterskor på Solhaga dagtid, så det finns möjlighet till samtal när behov uppstår. Övrig tid finns sjuksköterska i beredskap att tillgå.

En läkare från Gillebergets vårdcentral kommer till Solhaga en dag i veckan. Hembesök kan då ordnas via sjuksköterska. Skulle ditt hälsotillstånd innebära behov av sjukhusvård så samarbetar vi med sjukhuset om det.

Kontakt

Solhaga, enhetschef Vardagar 8-16

060-19 29 89, 060-19 29 91

Solhaga, sjuksköterska

060-19 29 90, 060-19 29 92, 060-19 29 99

Solhaga, administratör Vardagar 8-16

060-19 29 09

Solhaga Anemonen

060-19 29 84

Solhaga Glimten

060-19 29 98

Solhaga Gläntan

060-19 29 97

Solhaga Lyckan

060-19 29 95

Solhaga Violen

060-19 29 83

Solhaga Åsen

060-19 29 54

Solhaga Ängen

060-19 29 22

Solhaga, nattpersonal

060-19 29 94

Solhaga äldreboende

Geijergatan 5
856 43 Sundsvall
Fax: 060-15 89 86

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.