Skottsundsbacken

skottsundsbacken äldreboende

Äldreboende med trivsam atmosfär i natursköna Skottsund

Äldreboendet Skottsundsbacken ligger i natursköna Skottsund, cirka 15 kilometer söder om Sundsvall. Vår närmaste granne är Skottsunds förskola, som brukar komma på besök vid olika högtider.

Vill du åka buss till oss tar du linje 120 från busstationen i Sundsvall, byter till linje 123 i Kvissleby centrum och kliver av vid busshållplatsen utanför boendet.

Du kan även ta en skön promenad från Kvissleby centrum till Skottsund.

På Skottsundsbacken finns 101 platser, fördelat på 8 avdelningar. Varje avdelning har plats för 10 till 14 personer. Fem avdelningar är inriktade på omvårdnad för personer med demens och tre avdelningar är anpassade för personer där kroppsliga förmågor sviktar. Vi erbjuder även en anhörigstödsplats.

Atmosfären på Skottsundsbacken är genomgående trivsam och välkomnande med ljusa och fina lokaler i marknivå.

Vårt mål

På Skottsundsbacken arbetar vi med våra gäster i centrum. Vi utgår alltid från dig som individ och att du är unik som person.

Vi eftersträvar att arbeta enligt de nationella riktlinjerna för vård och omsorg vid demenssjukdom. Vi anser att det är varje människas rätt att få trygg vård och omsorg samt en meningsfull vardag under den tid som tillbringas på Skottsundsbacken.

Så jobbar vi för att nå målet

När du bestämt dig för att flytta in till oss, får du en egen kontaktperson. Tillsammans med dig och dina anhöriga kommer vi att utforma en genom-förandeplan utifrån dina speciella önskemål och behov.

Aktiviteter och utevistelse

Vi har gemensamma aktiviteter, såväl inomhus och utomhus. En stor fördel vi har, är att vi ligger i markplan och att det är lätt att ta sig ut, samt vår närhet till omgivningar som finns runt boendet.

Vid årets olika högtider försöker vi alltid att göra det så trivsamt som möjligt. Vi uppmärksammar även din födelsedag.

Kontakt med anhöriga

Kommunikationen med dina anhöriga är viktig. Du och din kontaktperson planerar tillsammans hur den kontakten ska fungera. Dina anhöriga är alltid välkomna till Skottsundsbacken. Vi erbjuder också anhörigsamtal en till två gånger varje år, där vi tillsammans utvärderar och uppdaterar dina önskemål.

Alla lägenheter på Skottsundsbacken är ljusa med ett litet pentry. Färgerna i lägenheterna är neutrala för att du ska kunna använda de färger som du bäst tycker om i inredningen.

Varje lägenhet har stora och handikappanpassade badrum. Alla lägenheter besiktas efter varje hyresgäst och renoveras vid behov, innan ny hyresgäst flyttar in. Varje avdelning har gemensamma lokaler i form av matrum och TV-rum, som är anpassade efter de olika behov som finns. I anslutning till varje avdelning finns fina uteplatser med innergård, som används flitigt sommartid.

Vad ingår

När du flyttar in i din lägenhet finns en säng och uttag för din TV. I övrigt möblerar du med egna möbler efter tycke och smak.

Städning

Varje vecka städas din lägenhet av de lokalvårdare som finns på Skottsunds-backen. I veckostädningen ingår golv- och badrumsstädning. Övrig städning, såsom damning och liknande gör vi tillsammans och med hjälp av dina anhöriga.

Exempel på lägenhet

Lägenhetsritning

Foto: Sundsvalls kommun

Vi bjuder på näringsrik och balanserad kost som levereras från Skottsundsbackens tillagningskök. Vi tillreder själva frukosten. Till lunch och middag kokas potatis, ris eller pasta. Det serveras även sallad till måltiderna. Vi bakar gärna vårt eget fikabröd tillsammans med den som vill.

Individuella behov

Dina måltider väljer du att äta i din lägenhet eller tillsammans med våra andra gäster i matsalen. Det är du själv som avgör hur du vill ha det, behovet kan skifta från dag till dag.

Om du av olika skäl behöver specialkost eller extra näring, så får du självklart det.

På Skottsundsbacken arbetar totalt cirka 100 undersköterskor och vårdbiträden samt 6 sjuksköterskor. Nattetid arbetar en person på varje avdelning.

En självklarhet för oss är att du som kund alltid erbjuds det bästa. Därför utgår vi alltid från just dina behov och förutsättningar. Du har en kontaktansvarig som känner dig och dina behov lite extra. När vår ordinarie personal inte finns på plats, har vi vikarier som är väl förtrogna med verksamheten och våra kunders önskemål.

Sjukvård

Hos oss kan du alltid känna dig trygg. Vi har kompetent personal dygnet runt. Vid förändringar i ditt hälsotillstånd har vi alltid tillgång till sjuksköterska och läkare.

Kontakt

Skottsundsbacken, enhetschef

060-658 03 20, 060-658 03 30

Skottsundsbacken 1

060-658 03 01

Skottsundsbacken 2

060-658 03 02

Skottsundsbacken 3

060-658 03 03

Skottsundsbacken 4

060-658 03 04

Skottsundsbacken 5

060-658 03 05

Skottsundsbacken 6

060-658 03 06

Skottsundsbacken 7

060-658 03 07

Skottsundsbacken 8

060-658 03 08

Skottsundsbacken äldreboende

Skottsundsbacken 1-8
862 34 Kvissleby

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.