Skogsbrynet

skogsbrynet äldreboende

Här är du i centrum och vi ser dig som vår speciella gäst. Vårt mål är att du ska trivas och känna dig trygg.

Skogsbrynet ligger som namnet antyder på en tomt med en sida mot skogen. Den ligger efter Norromängsvägen i Stöde tätort. Det ligger några minuters väg ifrån matbutik, kiosk och vårdcentral. Hela skogsbrynet är byggt på markplan och har en stor tomt med uteplatser, grillplats och träd och buskar där det går att promenera omkring.

Skogsbrynet består av två avdelningar med nio lägenheter på varje avdelning. Gemensamt kök och vardagsrum finns på båda avdelningarna, dessa har altandörrar ut till trädgården. Båda gemensamma vardagsrummen är utrustade med parabol och har därför ett stort utbud av TV-kanaler. Skogsbrynet är ett demensboende.

Vårt mål

Hos oss på Skogsbrynet ser vi varje boende som vår specielle gäst. Du är i centrum för oss. Vårt mål är att du ska trivas hos oss och känna att du får en trygg och god omvårdnad. Att din livskvalitet behålls och att du ska känna dig tillfreds med tillvaron.

Så jobbar vi för att nå målet

Tillsammans med dig och dina anhöriga så gör vi en genomförande plan. I den beskriver vi hur du vill att din hjälp på Skogsbrynet ska se ut och dina önskemål. Planen kan ändras när du vill och efter dina önskemål.

Aktiviteter och utevistelser

Det sker många gemensamma aktiviteter på Skogsbrynet. Förutom underhållning och sångstunder har vi för tillfället lässtunder och andra fysiska aktiviteter. Självklart är om du har egna önskemål om promenader eller något annat som är viktigt för dig så försöker vi tillgodose det.

Vid högtider erbjuder vi litet extra både vad det gäller mat och dukning. Vin till maten och likör till kaffet  brukar också erbjudas vid festliga tillfällen.

Kontakt med anhöriga

Tillsammans med dig och dina anhöriga  planerar vi hur kontakten ska ske. Dina nära och kära är alltid välkomna, men det är du som styr besöken. Vi brukar även ha anhörigträffar någon eller några gånger per år. Du kommer även att ha en kontaktperson hos personalen som ser till dina behov litet extra.

Alla lägenheter på Skogsbrynet är ljust inredda. Det finns ett sort badrum eller toalett till varje lägenhet. Det finns ett litet pentry med kylskåp och diskbänk samt möjlighet till att ha en kaffebryggare eller tekokare. Timer finns på kontakterna vid diskbänken. Alla lägenheter har direkt utgång till vår trädgård.

Vad ingår

I varje lägenhet så ingår säng. Men i övrigt så möblerar du din lägenhet som du vill.

Städning

Städning med dammtorkning och våttorkning gör vi var fjortonde dag, men givetvis punktstädas det vid behov. Badrummen eller toaletterna städas dagligen. Om du vill får du delta i städningen.

Maten levereras ifrån Matknuten dagligen. Frukosten, mellanmål, kvällsfika m.m. lagas på Skogsbrynet. Om du vill är det fullt möjligt att äta något mellan måltiderna eller att få en nattmacka. Måltiderna äts gemensamt på varje avdelning men om du vill serveras måltiden i lägenheten.

Självklart är det lite festligare dukning och mat vid helger och festliga tillfällen.

Individuella behov

Självklart frågar vi hur du vill ha det med frukost och om det är någon mat som du inte vill ha. Möjligheten till olika specialkoster finns också.

Det är 19 personal som arbetar på Skogsbrynet. Av dessa är 18 utbildade undersköterskor. Många har dessutom vidareutbildningar av något slag vanligast är vidareutbildning i demenssjukdomar och bemötande. Samtliga har lång erfarenhet att arbeta med demenssjuka.

Våra vikarier har även de stor erfarenhet av arbetet och vissa av dessa har också utbildning i demenssjukdomar. Vi arbetar med rotationsschema så alla arbetar någon natt i månaden.

Tre medarbetare finns på varje avdelning på morgonen därefter är det två på varje avdelning och en arbetar nattetid per avdelning. Vi har alla tystnadsplikt som arbetar på Skogsbrynet. Du liksom övriga gäster kommer att ha en egen kontaktperson.

Sjukvård

Sjuksköterska finns på boendet varje vardag, mellan klockan 7.30-16.30. Under andra tider finns kommunens joursköterska att tillgå. En gång per vecka är det läkarrond med vårdcentralens läkare som kommer hit. Läkaren kommer även hit på akuta besök om det behövs utanför ronden. Arbetsterapeut och sjukgymnast kommer två gånger varje månad.

Kontakt

Knutshemmet, enhetschef

070-372 15 60

Knutshemmet, sjuksköterska

070-294 67 74

Skogsbrynet, avdelning 1

060-658 50 21

Skogsbrynet, avdelning 2

060-658 50 22

Skogsbrynet äldreboende

Norromängsvägen 13
860 13 Stöde

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.