Rutsgården

Vi strävar efter att du och alla som bor hos oss ska få en guldkant på tillvaron. Vi vill göra det goda livet möjligt.

Rutsgården

Foto: Sundsvalls kommun

Äldreboendet ligger i Liden, fem mil nordväst om Sundsvall. Rutsgården är vackert beläget med hänförande utsikt mot Vättaberget. På gångavstånd finns en livsmedelsbutik, bensinstation, apotek och vårdcentral. Till Liden kan man åka buss och busshållplatsen finns cirka 300 meter från boendet.

Verksamhet

På Rutsgården finns 14 lägenheter för permanent boende samt 4 platser för anhörigstöd. Vi jobbar för att ge god omvårdnad utifrån dina individuella behov. Olika aktiviteter enskilt och i grupp erbjuds. Om vädret tillåter har vi aktiviteter utomhus på vår uteplats.

Personal

Boendet är bemannat dygnet runt med omvårdnadspersonal, mestadels undersköterskor. På vardagar finns en enhetschef och sjuksköterska på plats. Konsultsjuksköterskor finns att tillgå kvällar, helger och nätter. Sjukgymnast och arbetsterapeut kommer regelbundet till boendet. Distriktsläkare från Lidens hälsocentral besöker boendet två gånger per månad eller oftare vid behov.

Fotvårdsspecialist kommer till Rutsgården när behov finns. Det bekostar du själv.

Kontaktperson

Du får två kontaktpersoner som har huvudansvaret för just din omvårdnad.

Måltider

Maten levereras från Lidens skola och personalen färdigställer den samt tillagar efterrätter och hembakt bröd varje vecka.

Anhöriga

Vi har inga besökstider utan besökare kan komma när de vill. Meddela oss gärna om ni kommer på till exempel kväll eller tidig morgon. Entrén är låst på kvällar och nätter, men det finns porttelefon.

Lägenheter

Lägenheterna är utrustade med en köksdel med kokplatta, diskbänk, kyl och frys. Där finns möjlighet för anhöriga att ordna lite fika tillsammans med dig. Det finns badrum med dusch och i lägenheten finns säng och sängbord. Övriga möbler med mera tar du med dig själv.

Tvätt

Kläderna tvättas på boendet. De bör vara märkta och tåla vanlig maskintvätt. Ömtålig tvätt sköts av anhöriga.

Kontakt

Rutsgården, enhetschef

060-658 34 38, 070-311 73 66

Rutsgården, sjuksköterska

060-658 34 35, 073-271 18 40

Rutsgården, plan 1

060-658 34 33

Rutsgården, plan 1, natt

060-658 34 36

Rutsgården, plan 2

060-658 34 34

Rutsgården, plan 2, natt

060-658 34 37

Rutsgården

Klockar Eriks väg 8
855 99 Liden

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.