Allégårdens tillagningskök – Meny

Meny Allégården

Vecka 37

Måndag 13 september

  • Alternativ 1: Kycklingleverbiff serveras med lingongräddsås och potatis.
  • Alternativ 2: Oxbringa med pepparrotssås och potatis.

Tisdag 14 september

  • Alternativ 1: Fläskköttgryta med svamp serveras med potatis.
  • Alternativ 2: Lunchkorv med stuvade grönsaker och potatis.

Onsdag 15 september

  • Alternativ 1: Fiskgratäng med mandeltäcke serveras med potatis.
  • Alternativ 2: Biff med ädelostsås serveras med pasta.

Torsdag 16 september

  • Alternativ 1: Ärtsoppa med pannkaka och sylt och grädde.
  • Alternativ 2: Kycklinggryta Marenga serveras med ris eller potatis.

Fredag 17 september

  • Alternativ 1: Prinskorv serveras med stuvad palsternacka.
  • Alternativ 2: Grekisk köttfärslåda med gräddsås och potatis.

Lördag 18 september

  • Alternativ 1: Matjessill serveras med gräddfilssås och potatis.
  • Alternativ 2: Fläskkarré med plommonsås och potatisgratäng.
  • Dessert: Trebärskaka med grädde.

Söndag 19 september

  • Alternativ 1: Dillkött serveras med potatis.
  • Alternativ 2: Soppa Ribollita serveras med bröd och pålägg.
  • Dessert: Päron serveras med kolasås.
  • Veckans alternativ: Äggakaka
  • Söndag middag: Pasta med bacon- och purjolöksås
  • Veckans soppa: Krämig kycklingsoppa med bröd och pålägg.

Vecka 38

Måndag 20 september

  • Alternativ 1: Fläsklägg serveras med senapssås och potatis.
  • Alternativ 2: Janne´s Gulaschgryta med gräddfil och potatis.

Tisdag 21 september

  • Alternativ 1: Kycklingfärslimpa serveras med currysås och potatis eller ris.
  • Alternativ 2: Fiskgratäng med anjovis, kapris och dill serveras med potatis.

Onsdag 22 september

  • Alternativ 1: Blomkålsgratäng med bacon serveras med potatis.
  • Alternativ 2: Omelett serveras med sparrisstuvning och potatis.

Torsdag 23 september

  • Alternativ 1: Kålsoppa med frikadeller och pannkaka med sylt och grädde.
  • Alternativ 2: Pasta med ost och skinksås.

Fredag 24 september

  • Alternativ 1: Nötskav a la Strindberg serveras med potatis.
  • Alternativ 2: Fläsksås serveras med potatis.

Lördag 25 september

  • Alternativ 1: Ostgratinerad lax serveras med sellerimos.
  • Alternativ 2: Rökt skinka serveras med mimosasallad och potatis.
  • Dessert: Morotskaka.

Söndag 26 september

  • Alternativ 1: Fläskfilé med rosépepparsås och klyftpotatis.
  • Alternativ 2: Majssoppa serveras med bröd och pålägg.
  • Dessert: Persikor med mandeltäcke serveras med grädde.
  • Veckans alternativ: Falafel serveras med vitlöksdoftande tomatsås och potatis.
  • Söndag middag: Blodpudding med stekt bacon.
  • Veckans soppa: Krämig kycklingsoppa med bröd och pålägg.

 

Vecka 39

Måndag 27 september

  • Alternativ 1: Laxpudding serveras med skirat smör och potatis.
  • Alternativ 2: Levergryta Anglais serveras med potatis.

Tisdag 28 september

  • Alternativ 1: Isterband serveras med dillstuvad potatis.
  • Alternativ 2: Kasslersås med broccoli och ost serveras med pasta.

Onsdag 29 september

  • Alternativ 1: Slottsgryta serveras med potatis.
  • Alternativ 2: Kycklingfilé serveras med dragonsås och ris.

Torsdag 30 september 

  • Alternativ 1: Ärtsoppa och pannkaka med sylt och grädde.
  • Alternativ 2: Kräftströmming serveras med potatis.

Fredag 1 oktober

  • Alternativ 1: Gräddstuvad viltskav serveras med potatis- och jordärtskocksmos.
  • Alternativ 2: Köttfärsfrestelse.

Lördag 2 oktober

  • Alternativ 1: Pastrami serveras med potatissallad.
  • Alternativ 2: Kalkon i ugn med äpple serveras med gräddsås och potatis.
  • Dessert: Kladdkaka med After Eight serveras med grädde.

Söndag 3 oktober

  • Alternativ 1: Örtbiffar serveras med pepparsås och potatis.
  • Alternativ 2: Potatis- och fänkålssoppa serveras med bröd och pålägg.
  • Dessert: Drottningkompott.

 

  • Veckans alternativ: Chili sin carne.
  • Söndag middag: Potatisbullar med baconkross.
  • Veckans soppa: Krämig kycklingsoppa med bröd och pålägg.

 

Vecka 40

Måndag 4 oktober
  • Alternativ 1: Köttbullar med gräddsås och lingonsylt serveras med potatismos.
  • Alternativ 2: Lasagne med spenat och fetaost.

Tisdag 5 oktober

  • Alternativ 1: Paltbröd serveras med stekt fläsk, béchamelsås och potatis.
  • Alternativ 2: Sjömansbiff serveras med inlagd gurka.

Onsdag 6 oktober

  • Alternativ 1: Lindströmslåda serveras med gräddsås och potatis.
  • Alternativ 2: Kycklinggratäng med mangochutney serveras med ris.

Torsdag 7 oktober

  • Alternativ 1: Högbosoppa och pannkaka med sylt och grädde.
  • Alternativ 2: Schweizerschnitzel med paprikasås serveras med stekt potatis.

Fredag 8 oktober

  • Alternativ 1: Broccolimedaljonger serveras med sweet chilisås och potatis.
  • Alternativ 2: Korvstroganoff serveras med ris.

Lördag 9 oktober

  • Alternativ 1: Laxbiffar serveras med romsås och potatismos.
  • Alternativ 2: Kycklinggryta med plommon serveras med ris eller potatis.
  • Dessert: Körsbärssoppa serveras med vaniljgrädde.

Söndag 10 oktober

  • Alternativ 1: Skinkstek serveras med ingefärssås och potatis.
  • Alternativ 2: Spenatsoppa med ägghalva serveras med bröd och pålägg.
  • Dessert: Brylépudding.

 

  • Veckans alternativ: Laxpytt
  • Söndag middag: Kroppkakor med skirat smör.
  • Veckans soppa: Krämig kycklingsoppa med bröd och pålägg.

Kontakt

Eva Nordberg Avdelningschef, Sundsvalls Mat & Måltider

060-19 15 59

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.