Kristinelund

kristinelund äldreboende

På Kristinelund utgår vi alltid från dina behov och önskemål. Vi sätter alltid dig i centrum.

Kristinelund ligger beläget i Nacksta centrum. Boendet har 91 lägenheter fördelade på fem våningar, 18-19 lägenheter per våning. Två våningar är demensboenden.

I fastigheten finns det en fotvårdsklinik, frisör, restaurang och träffpunkt. Här finns goda bussförbindelser och det är nära till busshållplatser.

På Kristinelund arbetar vi med ”kunden” i fokus. Utifrån den enskildes behov och önskemål formar vi omvårdnaden och aktiveringen.

Så jobbar vi för att nå målet

Redan vid första besöket hos oss, när ni blivit erbjuden lägenhet så startar vår process att lära känna den som skall flytta in. Vid visning av lägenhet träffar ni omvårdnadspersonal och chef och får då även informationsmaterial med er hem. Vid detta besök får ni oftast veta vem som blir er kontaktman.

På Kristinelund finns en svensk-finsk enhet på våning 1. I huset finns även en nyrenoverad bastu med relax där de boende kan vistas, även med sina anhöriga om de så vill. På entréplan har en finskspråkig träffpunkt Sumppi-Saluuna sin verksamhet på torsdagar.

Mer information på finska ges av:

För att göra ditt liv betydelsefullt utgår vi alltid från dina behov och din vilja, vad du tycker är meningsfullt för dig när det gäller utevistelse och aktivering. Tillsammans med dig lägger vi upp en individuell arbetsplan utifrån dina önskemål. Vi gör allt vi kan för att sätta guldkant på din tillvaro. Vi erbjuder även aktiviteter utöver dina önskemål till exempel bingo, gymnastik, promenader och utflykter.

Anhöriga är välkomna när som helst och vi finns alltid tillgängliga via telefon. Vid några tillfällen under året bjuder vi in dina nära och kära på festligheter (julfest, grillning, underhållning med mera).

Alla lägenheter på Kristinelund är på cirka 28 kvadratmeter, väldisponerade och har ljusa färgsättningar. Lägenheterna har alla ett pentry samt toalett med dusch. På varje våningsplan finns trevliga samvarorum för måltider och gemenskap. Vi har en solig och grön innergård där vi är ute och fikar, äter eller bara umgås när vädret tillåter.

Vad ingår

I varje lägenhet finns en säng och ett sängbord när du flyttar in. I övrigt får du möblera med dina egna möbler som du tycker passar dig.

Städning

Städning i din lägenhet utförs var fjortonde dag och vi gör även en daglig uppfräschning. Fönsterputs sker en gång om året, oftast på våren.

Vi har ett eget kök här på Kristinelund som tillagar husmanskost till lunch och middag. Övriga måltider frukost, eftermiddagsfika och kvällsfika tillagas på respektive våning av personalen.

Individuella behov

Du väljer själv vart du vill inta dina måltider och vi tar hänsyn till dina önskemål.

På Kristinelund arbetar ungefär 100 medarbetare, fördelat på dag, kväll och natt. En stor del av omvårdnadspersonalen är utbildade undersköterskor. På varje våning finns det en sjuksköterska som har tät kontakt med läkare. All personal har utbildats lite extra i demensvård och värdskap. Vi på Kristinelund arbetar aktivt med arbetsmodellen LEAN för att öka kvalitet och kundfokus.

Sjukvård

Måndag till fredag, klockan 7.00-16.00, finns det alltid sjuksköterskor på boendet. Andra tider tar vi kontakt med kommunens kvälls- och nattsjuksköterska. Vi har avtal med St.Olof vårdcentral och Vårdcentralen Sidsjö så att läkare besöker boendet två gånger i veckan, och vid akuta situationer.

Kontakt

Kristinelund, enhetschef våning 1-2

060-19 19 45

Kristinelund våning 1

060-19 84 51

Kristinelund våning 2

060-19 84 52

Kristinelund, enhetschef våning 3-5

060-19 19 52

Kristinelund våning 3

060-19 84 53

Kristinelund våning 4

060-19 84 54

Kristinelund våning 5

060-19 84 55

Kristinelund, administratör

060-19 84 46, 070-190 78 88

Kristinelund äldreboende

Axvägen 7
853 50 Sundsvall
Fax: 060-19 84 50

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.