Knutshemmet

Knutshemmet äldreboende. Stor entré vid parkering.

Här på Knutshemmet sätter vi dig, dina behov och önskemål i första rummet. Här vill vi att du ska trivas och känna dig trygg.

Knutshemmet ligger i Stöde tätort och byggnaden är ihopbyggd med servicehuset Knutsgården och matserveringen Matknuten. Här finns tolv permanenta lägenheter och för närvarande fem växelvårdsplatser. Knutshemmet  ligger några minuter från matbutik, kiosk och vårdcentral. Vi har en stor gemensam uteplats med bord och parasoller där vi gärna håller till när vädret tillåter.

Vårt mål

Hos oss på Knutshemmet ser vi varje person som unik. Vårt mål är att du ska trivas hos oss och känna att du får en trygg och god omvårdnad. Att din livskvalitet behålls och att du ska känna dig tillfreds med tillvaron.

Så jobbar vi för att nå målet

Tillsammans med dig planerar vi och kommer överens om hur vi bäst möter dina önskemål och behov. Vi skriver ner det i din genomförandeplan som du när helst du vill kan ändra.

Aktiviteter och utevistelse

Det är dina önskemål som styr vilka aktiviteter vi gör. Vissa aktiviteter görs i grupp och andra individuellt. Till exempel har några av de som bor här gymnastik ett par gånger per vecka.Andra exempel på aktiviteter är våra sångstunder och olika former av underhållning. Ibland har vi dessa aktiviteter tillsammans med servicehuset Knutsgården.

Självklart gör vi oss för lite extra vid högtider. Vin till maten och likör till kaffet brukar vi erbjuda vid festliga tillfällen.

Kontakt med anhöriga

Tillsammans med dig och dina anhöriga  planerar vi hur kontakten ska ske. Dina nära och kära är alltid välkomna, men det är du som styr besöken. Vi brukar även ha anhörigträffar någon eller några gånger per år. Du kommer även att ha en kontaktperson i personalen som ser till dina behov litet extra.

Lägenheterna på Knutshemmet är på 39 kvm och har en öppen planlösning. Köksdelen innehåller spis, ugn och kyl/frys och har plats för ett litet köksbord. Självklart är både kök och badrum handikappanpassat. I alla badrum finns dusch men inte badkar. Lägenheterna är inredda med ljusa färger.

Det finns också ett gemensamt TV-rum för de som vill använda det, samt en gemensam matsal.

Vad ingår

I varje lägenhet ingår en säng men i övrigt  möblerar du din lägenhet som du vill.

Städning

Städning med dammtorkning och våttorkning var fjortonde dag men givetvis punktstädas det vid behov. Badrummen och toaletterna städas dagligen. Om du vill får du delta i städningen.

Maten levereras från restaurang Matknuten och om du vill så äter vi måltiderna gemensamt i matsalen som hör till Knutshemmet. Kaffe serveras på förmiddagen, eftermiddagen och efter maten. Självklart så dukar vi fint innan måltiderna. Frukost lagas på plats och det finns mycket att välja bland. Möjligheten till extra kaffe eller annat finns alltid.

Vill du äta lunch tillsammans med anhöriga under veckorna går det utmärkt att göra ute på restaurang Matknuten.

Individuella behov

Det är du som bestämmer vad du vill äta utifrån vad du tycker om. Serveras det mat som du inte gillar så löser vi så klart det. Specialkost är heller inga problem utan bara säg till så ordnar vi det du behöver.

På knutshemmet arbetar sammanlagt 19 personer varav 4 är vårdbiträden och 15 utbildade undersköterskor. Alla våra medarbetare har lång erfarenhet av vård och omsorg och det gäller även våra vikarier. Flera av de anställda har också specialutbildningar inom olika områden. Alla som arbetar på Knutshemmet har tystnadsplikt.

Vi bemmanar med sex medarbetare på dagtid, tre personer på kvällen och nattpersonalen är alltid två. Under helgerna har vi samma bemanning som under vardagarna förutom under dagen då de är fem personer istället för sex. Alla våra gäster får en kontaktperson bland våra medarbetare.

Sjukvård

Sjuksköterska finns på boendet varje vardag, mellan klockan 7.30-16.30. Under andra tider finns kommunens joursköterska att tillgå.

En gång per vecka så är det läkarrond med  vårdcentralens läkare som kommer hit. Läkaren kommer även hit på akuta besök om det behövs. Arbetsterapeut och sjukgymnast kommer två gånger i månaden.

Kontakt

Knutshemmet, enhetschef

070-372 15 60

Knutshemmet, sjuksköterska

070-294 67 74

Knutshemmet äldreboende

060-658 50 26

Knutsvägen 5
860 13 Stöde

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.