Havssundet

Vi på Havssundet arbetar för att ge dig en personlig omvårdnad och ser alltid till dina egna förmågor.

Äldreboendet Havssundet ligger cirka 6 kilometer söder om Sundsvall i bostadsområdet Bredsand. Buss nummer 4 och 120 från centrala stan tar dig hit. Hållplatsen ligger cirka 50 meter från boendet. Vi har fina promenadvägar i området som leder till havet och det finns även badstrand på lämpligt avstånd.

På Havssundet har vi tre våningsplan och det bor åtta personer på varje våning. Alla som bor på Havssundet har demensdiagnos. Under sommartid har vi möjlighet att vara ute på vår uteplats.

Vårt mål

Hos oss på Havssundet sätter vi dig i fokus. Vi arbetar aktivt med kontaktmannaskap och efter att tillgodose den enskildes behov. Vi ger dig personlig omvårdnad och ser till dina egna förmågor.

Så jobbar vi för att nå målet

Efter att du har flyttat in har vi ett välkomstsamtal där vi tar reda på vilka speciella behov som du har. Vi följer upp behoven kontinuerligt.

Aktiviteter och utevistelse

Vi försöker att vara ute så mycket som möjligt framförallt under sommaren. Vi brukar följa årets växlingar och har midsommarfirande med sillunch, surströmming på höstkanten och julgröt kring jul.

En gång i veckan får vi besök av en trubadur som sjunger och spelar. Njurunda församling har sång- och lässtund hos oss. Ankis guldkant kommer till oss en gång i veckan och förgyller tillvaron.

Kontakt med anhöriga

Anhöriga, familj och vänner är varmt välkomna på besök. Under måltider är våra pensionärer i stort behov av lugn och ro och därför är vi tacksamma om ni tar hänsyn till dessa tider.

Innan du flyttar in gör vi en bedömning om lägenheten behöver renoveras. Lägenheterna är på 31-35 kvadratmeter. De är alla ljusa och fina och har en köksdel samt toalett och dusch. Vi har gemensamt dagrum samt matsal. De gemensamma utrymmena har även de ljus och trivsam färgsättning. På samtliga avdelningar finns också en stor inglasad balkong. Vi har dessutom en härlig uteplats där vi kan vara i under fina dagar.

I huset finns också fotvård som kommer med jämna mellanrum.

Vad ingår

I hyran ingår säng, takbelysning, tvättmedel, städmaterial, toapapper. I övrigt möblerar du med dina egna möbler.

Städning

Vi städar din lägenhet varannan vecka samt vid behov. Fönsterputs sker en gång per och ingår i hyran. Du får naturligtvis vara med och städa om du vill och kan.

Vi har en lugn och trivsam atmosfär vid måltiderna och en av oss som arbetar här sitter alltid med vid bordet. Vi dricker alltid förmiddagskaffe tillsammans, boende och personal. Vår mat levereras från Skottsundsbackens tillagningskök.

Individuella behov

Vi lägger stor vikt vid matens innehåll och de behov av olika näringsämnen och smaker som äldre personer har.

På Havssundet finns 24 medarbetare. På dagar och kvällar är vi alltid minst två som jobbar på varje avdelning. På natten finns det en personal på varje avdelning. De flesta hos oss är utbildade undersköterskor och all vår personal har genomgått utbildning i “Demens ABC”.

Vi arbetar med kontaktmannaskap och du vet att du alltid kan vända dig till den personen.

Sjukvård

Vi har sjuksköterska som arbetar måndag-fredag, dagtid. Övrig tid finns tjänstgörande kvälls- och nattsjuksköterska tillgänglig. Vi har avtal med Sundsvalls vårdcentral. Läkaren har rond en gång i veckan och kontakt vid behov.

Läkemedelsgenomgång och munhälsobedömning sker en gång per år.

Kontakt

Havssundet, enhetschef

060-658 51 20

Havssundet, sjuksköterska

060-658 51 24

Havssundet våning 1

060-658 51 21

Havssundet våning 2

060-658 51 22

Havssundet våning 3

060-658 51 23

Havssundet äldreboende

Strandvägen 10
854 66 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.