Granlunda

granlunda äldreboende

Vi ger omvårdnad av god kvalité och skapar trygghet för dig i din vardag. Vi ser hela människan och anpassar oss efter dina behov.

Äldreboendet Granlunda ligger i Bergsåker/Lillhällom cirka 6 km väster om centrala Sundsvall. I närheten finns matvaruaffär, pizzeria, travbana och fina promenadstråk. Från vår entré är det ungefär 100 – 150 meter till närmaste busshållplats. På Granlunda finns 4 avdelningar i två våningsplan med totalt 38 lägenheter.  För personer med demensdiagnos finns totalt 18 lägenheter och så finns det 20 lägenheter för somatiskt sjuka. Boendet byggs nu ut med 44 nya platser som ska vara inflyttningsklara i mars 2018.

Vårt mål

Målet hos oss på Granlunda är att du ska få leva ett så normalt liv som möjligt i en lugn och trivsam miljö. Vi ger omvårdnad av god kvalité genom att på ett respektfullt sätt inge förtroende och därmed skapa trygghet för dig i din vardag. Vår strävan är att alla ska arbeta mot samma mål och vår inställning är att alla är lika mycket värda hur olika vi än är.

Vi arbetar med kontaktmannaskap vilket betyder att du som bor hos oss har två stycken i personalgruppen som är din kontakt person i olika frågor. Men har du funderingar över någonting kan du fråga vem som helst i personalgruppen.

Så jobbar vi för att nå målet

För att nå vårt mål blir du som bor hos oss delaktig i det vi gör och kan själv påverka “din dag”. Vi ser hela människan och anpassar oss efter dina behov. Vi betonar också vikten av ett bra bemötande och att alla alltid ska känna sig välkomna till oss.

Aktiviteter och utevistelse

Ett bra liv kan innebära att du få göra något meningsfullt och att fortsätta med de aktiviteter du har ägnat dig åt tidigare i livet så långt det är möjligt. Kontaktpersonen försöker i möjligaste mån tillgodose de behov du har. Ofta kan en pratstund förgylla tillvaron eller en promenad ute i friska luften. Vi har även gemensamma aktiviteter på boendet så som gymnastik, bingo, sång- eller lässtund, filmvisning, gudstjänst en gång per månad samt musikunderhållning.

Kontakt med anhöriga

Hos oss är dina nära och kära alltid välkomna att besöka dig.Om du skulle behöva hjälp med att ringa dina anhöriga så hjälper vi dig alltid. En gång om året brukar vi ordna anhörigträff där du och dina nära får umgås under trevliga former, oftast bjuder vi på sång och musik och något ätbart till självkostnadspris.

På demensavdelningarna finns 18 lägenheter i varierande storlek, 29-44 kvm. Lägenheterna är ljusa och består av två rum samt badrum. Alla lägenheterna har kokplatta och kylskåp med frysfack.

På de somatiska avdelningarna finns 20 lägenheter på 34 kvm. De är ljusa och fräscha med stort badrum. Alla lägenheter har kylskåp med frysfack. Alla lägenheter i huset har telefon och TV-uttag som gör att du kan se på kanalerna i grundutbudet.

Du får ett eget hyreskontrakt på lägenheten när du flyttar in.

På alla avdelningarna finns gemensamhetsutrymmen med matsal och allrum där vi bland annat tittar på TV och umgås. På demensavdelningarna finns inglasade uterum på varje våningsplan där du kan vistas under sköna sommarkvällar. Det finns även en stor uteplats med tak på markplan. På de somatiska avdelningarna på bottenvåningen finns en uteplats där du lätt kan komma ut. På övervåningen finns en liten balkong där man kan sitta och sola.

Vad ingår

I alla lägenheter finns en säng, i övrigt möblerar du som du vill med dina egna möbler och saker som du tycker om.

Städning

I din hyra ingår städning av lägenheten var 14:e dag samt fönsterputsning 1 gång per år.

Matstunden är en viktig del av dagen som ska vara lugn och trygg, med god och näringsriktig mat. Maten levereras från Allégårdens storkök. Vi försöker alltid skilja på vardag och helgdag genom olika dukningar samt att alltid uppmärksamma födelsedagar och olika högtider med mat som förknippas med den.

Individuella behov

Vi försöker alltid tillgodose dina individuella behov så långt det är möjligt både när det gäller de sociala och medicinska behoven.

På Granlunda finns 35 medarbetare som är utbildade undersköterskor med ansvar för att tillgodose dina behov dygnet runt.

Vi arbetar med individuella genomförandeplaner samt hälsoplaner för alla som bor hos oss.

Utöver omvårdnadspersonal finns två sjuksköterskor som ansvarar för två avdelningar med totalt 19 boenden samt en enhetschef.

Individuella behov

Vi försöker alltid tillgodose dina individuella behov så långt det är möjligt både när det gäller de sociala och medicinska behoven.

Vi har sjuksköterska på plats dagtid måndag-fredag och övriga tider finns kommunens konsult sköterskor tillgängliga.

Vi har avtal med Granlo Hälsocentral. Läkaren kommer på rond en gång i månaden samt kontaktas vid behov och kan även komma på hembesök.

Läkemedelsomgångar sker en gång per år.

Kontakt

Sjuksköterska Granlunda

060-658 52 40, 060-658 52 48

Granlunda, avdelning Grenen

060-658 52 42

Granlunda, avdelning Kvisten

060-658 52 43

Granlunda, avdelning Roten

060-658 52 44

Granlunda, avdelning Stammen

060-658 52 46

Äldreboendet Granlunda

Västra vägen 170
857 52 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.