Granbacken

Vår ledstjärna är att du som bor här ska trivas och känna trygghet. Vi är måna om att du ska ha det bra här hos oss.

Äldreboendet Granbacken ligger i ett lugnt bostadsområde fem kilometer väster om Sundsvall. I närheten ligger Granloholms centrum där det finns ICA-affär, en pizzeria, en förskola och en kyrka. Det är goda bussförbindelser hit och busshållplatser ligger cirka fem minuters gångväg härifrån.

Granbacken har 31 lägenheter fördelade på 3 våningar, med en matsal och ett gemensamhetsutrymme på varje våningsplan. När vädret tillåter tillbringar vi tid på någon av våra fina balkonger eller uteplatser.

Vårt mål

På Granbacken arbetar vi för att alla som bor här ska trivas och känna trygghet. Vi utgår från dig och dina synpunkter, önskemål och behov kring hur vården och omsorgen ska ges.

Så jobbar vi för att nå målen

Innan du flyttar in hos oss träffas vi och tittar på lägenheten. Du får information om kostnader och praktiska saker. Ta gärna med dig dina nära och kära till denna träff. Alla som bor hos oss har en egen kontaktperson och ni planerar tillsammans för hur du vill ha din hjälp. Du får även träffa den sjuksköterska som kommer att ansvara för din hälso- och sjukvård.

När du har bott här en tid har vi en uppföljningsträff, tillsammans med din kontaktperson, sjuksköterska och chefen på boendet. Till den träffen kan vi även bjuda in dina anhöriga om du vill. Det här är ett tillfälle att stämma av att du trivs och att dina förväntningar har blivit uppfyllda.

Aktivitet och utevistelse

Det är lätt att komma ut i friska luften när du bor på Granbacken. Granbacken är inte så stort och många upplever det som ett familjärt äldreboende. Flera av våra gäster sitter ofta på uteplatsen och umgås. Om vädret tillåter serveras även måltider där. Vi erbjuder  gemensamma aktiviteter som gymnastik, pyssel, bingo, sång och musik. Vi utgår alltid från vad just du vill göra.

Kontakt med anhöriga

I samråd med dig planerar vi hur kontakten med dina anhöriga ska ske. Anhöriga är alltid välkomna. Det finns även möjlighet att övernatta om så önskas.

Lägenheterna på Granbacken varierar något i storlek, mellan 35 och 45 kvadratmeter. Pentryt har plats för matbord och i lägenheten finns också en allrumsdel och ett rymligt handikappanpassat badrum. Vissa lägenheter har en balkong eller en liten uteplats. Lägenheterna har ljusa färger och renoveras vid behov innan en ny hyresgäst flyttar in. Du får ett eget hyreskontrakt.

Vad ingår

En höj- och sänkbar säng och ett sängbord ingår, i övrigt möblerar du din lägenhet med dina egna möbler, som du trivs bäst med. Gardiner, lampor och sängkläder tar du med själv, så att du känner att det är ditt eget hem.

Städning

Du får hjälp med att städa din lägenhet regelbundet. Fönsterputs vartannat år och klädvård ingår i den allmänna servicen. Vissa saker kan vi kanske göra tillsammans, till exempel vika tvätt och sköta blommor.

Våra måltider är omtyckta sammankomster, men du väljer själv om du vill äta i din lägenhet eller i matsalen. Alla mål: frukost, lunch, middag och mellanmål, ingår i matkostnaden. Maten levereras från Allégårdens tillagningskök men vi kokar själva potatis och grönsaker. Ibland bakar vi lite extra gott fikabröd eller gör en god efterrätt.

Individuella behov

Har du speciella behov när det gäller din kost, ordnar vi det.

Vi som arbetar på Granbacken är mån om att du ska ha det bra och det finns personal här dygnet runt. Det är undersköterskor som har mycket av det praktiska ansvaret runt din omvårdnad. De utför även vissa medicinska arbetsuppgifter efter delegering från sjuksköterskan. Den person som är din kontaktansvarige, ska även kunna hjälpa till med att beställa tid hos tandläkare, frisör eller fotvård och planera för en eventuell följeslagare.

Sjukvård

Genom att vara nära dig kan vi snabbt uppmärksamma förändringar i ditt hälsotillstånd. Vi har en sjuksköterska anställd som arbetar dagtid. På kvällar och helger finns konsultsjuksköterskor vid behov. En distriktsläkare har det yttersta medicinska ansvaret och besöker boendet regelbundet.

Om du blir akut sjuk, hjälper vi dig naturligtvis med ambulanstransport till sjukhuset.

Vi har även arbetsterapeut och sjukgymnast knutna till Granbacken. De kommer hit och ser över ditt behov av hjälpmedel och träning. Det är viktigt för att du ska ha möjlighet att behålla dina förmågor.

Kontakt

Granbacken, enhetschef

060-658 34 27

Granbacken, sjuksköterska

060-658 34 23, 060-658 34 24

Granbacken, avdelning Kronan

060-658 34 22

Granbacken, avdelning Roten

060-658 34 20

Granbacken, avdelning Stammen

060-658 34 21

Granbacken, nattpersonal

060-658 34 25, 060-658 34 26

Granbacken äldreboende

Kalmarvägen 55
857 30 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.