Bruksgården

Bruksgården äldreboende. Bild på entrén. Ett gult tegelhus med vita detaljer och gröna buskar utanför.

Vi på Bruksgården 2 finns här för att göra det goda livet möjligt för dig.

Bruksgården 2 ligger vid norra utfarten från Sundsvall, i nära anslutning till nya bron över Sundsvallsfjärden. Busshållplats finns 50 meter från boendet och det är lätt att komma till och från Bruksgården. I vårt närområde finns bland annat mataffär, apotek, café, frisör, kiosk och kyrka. Vårdcentralen Gilleberget, där vår patientansvariga läkare finns, är också inom närområdet.

Bruksgården 2 har 26 lägenheter fördelade på tre plan, varav ett plan är boende för personer med demensdiagnos.

Vårt mål

Vi på Bruksgården 2 finns här för att på ett respektfullt sätt ge dig en god individuell omvårdnad. Vi försöker i möjligaste mån tillgodose dina önskningar om ett värdigt liv, när krafterna sinar, eller att du av andra orsaker väljer att flytta in till oss.

Vårt motto är att göra det goda livet möjligt. Du och dina anhöriga skall känna er trygga med ert val av äldreboende.

Så jobbar vi för att nå målet

Efter inflytt till Bruksgården träffas vi, för att lära känna varandra. Du, gärna en anhörig, områdeschefen, ansvarig sjuksköterska och kontaktpersonen för ett välkomstsamtal. Detta samtal, tillsammans med levnadsberättelsen ligger till grund för den individuella, omvårdnadsplanen. Denna plan skall hållas aktuell.

Aktiviteteter och utevistelser

Vi tar stor hänsyn till dina önskemål och intressen när vi planerar våra aktiviteter. Varje vecka har vi en del fasta gemensamma aktiviteter. Det kan vara sällskapsspel bingo eller kortspel. Ibland har vi allsång med en trubadur och gymnastik i grupp med enkla rörelser. Vi har också ett samarbete med Svenska kyrkan och då och då får vi besök av Sköns PRO. Våra aktiviteter avslutas som regel med eftermiddagskaffe. Vid högtider och födelsedagar gör vi alltid något extra.

Bruksgården har tillgång till två uteplatser, en som bjuder på morgonsol och en i eftermiddagssol med lummig grönska. Vi försöker prioritera utevistelse  när väderleken tillåter.

Kontakt med anhöriga

Dina nära och kära är alltid välkomna till  Bruksgården. Det är mycket värdefullt att vi har en bra kontakt med dina anhöriga.  När det finns behov och önskemål om övernattning, ordnar vi med en gästsäng.

Våra lägenheter är på 34 kvadratmeter. De ligger mot öst och väst. Fönstren är stora, det gör att rummen blir ljusa och trivsamma. I lägenheterna finns hall och pentry med kyl och kokplattor. Badrummen är rymliga och handikappanpassade.

Gemensamma utrymmen finns på varje plan. Där finns också ett kök, gemensam matplats, TV-hörna, tvättstuga och en stor inglasad balkong.

Vad ingår?

Säng, sängbord, och läslampa finns redan när du flyttar in. I övrigt möblerar du med dina egna möbler och de saker som du tycker om.

Städning

Vi som arbetar här städar regelbundet din lägenhet. Dina fönster putsas en gång varje år. Det ingår i den avgift du betalar.

Då mat är ett av våra primära behov, serverar vi dig näringsriktig lunch och middag från Allégårdens kök. Frukost och mellanmål tillreds i våningsköken. Vi strävar efter att måltiderna ska bli trivsamma.

Hembakat bröd, kakor serveras med jämna mellanrum.

Individuella behov

Naturligtvis ser vi i möjligaste mån till dina individuella önskemål.

Vi som välkomnar dig är totalt 30 anställda där flertalet har undersköterskekompetens. Två sjuksköterskor dagtid, all övrig tid finns sjuksköterska från kommunens sjuksköterskekonsult att tillgå. Eftersom Bruksgården är ett relativt litet boende, lär all personal känna alla våra hyresgäster. Det är trygghet.

Vi utbildar och kompetenshöjer oss både internt och externt samt enligt Socialstyrelsens kvalitetskrav. Vi arbetar också med Lean, att ”arbeta smartare inte snabbare” är ett flaggskepp, därtill har vi en låg personalomsättning, vilket vi ser mycket positivt på.

Sjukvård

Sjuksköterska finns alltid på Bruksgården måndag till fredag. Obekväm tid tar vi kontakt med kommunens kvälls- och nattsjuksköterskor som i sin tur kontaktar jourhavande distriktsläkare vid akuta situationer. Vår patientansvarige doktor besöker oss varje vecka.

Skulle ditt hälsotillstånd innebära behov av sjukhusvård ombesörjer vi transport.

Finns behov av hjälpmedel så har vi ett gott samarbete med sjukgymnast och arbetsterapeut som kommer till boendet regelbundet. Om du behöver fotvård så kan sjuksköterskan förmedla kontakt med fotvårdsspecialist som finns på äldreboendet  Lindgården.

Kontakt

Bruksgården, enhetschef

060-19 29 16

Bruksgården våning 1

060-19 29 06

Bruksgården våning 2

060-19 29 37

Bruksgården våning 3

060-19 29 38

Bruksgården äldreboende

Bruksgatan 4
856 30 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.