Björkbacken

Björkbacken äldreboende. Rött flervåningshus med träd och gräsmatta utanför.

Ett äldreboende i lugn atmosfär i centrala Bergsåker.

Björkbacken ligger centralt i Bergsåker med närhet till en inbjudande utemiljö. Området har en trevlig atmosfär med affär, pizzeria, postombud, travbana och promenadområden. Björkbacken består av 18 lägenheter, fördelade i två mindre grupper med nio lägenheter i varje. Björkbacken erbjuder dig en lugn atmosfär, där personalen tillsammans med hyresgästerna delar det dagliga livet. Vi strävar alltid efter att tillgodose dina behov och önskemål.

Mål

Vår målsättning är att du ska känna att du alltid får en god vård och omsorg.

Så arbetar vi för att nå målet

Personalen arbetar lösningsfokuserat utifrån ditt individuella behov för att ge en god omvårdnad, Delaktighet, trygghet, kompetens, flexibilitet, lyhördhet och respekt är viktiga ledstjärnor i vårt arbete.

Aktivitet och utevistelse

På Björkbacken uppskattar vi livet ute i det fria och tar därför gärna med oss lite fika ut, eller åker iväg och äter en god lunch på något mysigt ställe så ofta det ges möjlighet. I övrigt nyttjar vi vårt aktivitetsrum där vi pysslar, sjunger, spelar kort och gör andra roliga aktiviteter tillsammans.

Kontakt med anhöriga

Vid inflyttning hos oss får du en kontaktperson som ser till dina intressen och behov. Kontaktpersonen är en viktig länk mellan dig, personal och anhöriga. Kontaktpersonen är insatt i din historia, familjeförhållanden, intressen och behov och är kan svara på de frågor och funderingar som du eller dina anhöriga har.

Du bor i en egen lägenhet med pentry och stort duschrum med toalett. Lägenheterna möbleras med dina egna möbler, föremål och gardiner, allt för att du ska få en så hemlik och välbekant miljö som möjligt.

Nio av lägenheterna har egen inglasad balkong, men oftast träffas alla på de gemensamma balkongerna som finns tillgängliga i matsalarna. Där äter vi lunch och fikar under dom sköna sommardagarna.

På Björkbacken lagas alla måltider på plats av personalen för att få en så hemlik miljö som möjligt. Våra hyresgäster har möjlighet att komma med önskemål om maträtterna och deras innehåll. På så sätt blir du också delaktig i det vardagliga. Vi bakar även vårt eget kaffebröd som serveras till eftermiddagskaffet.

En doft av matlagning och nybakat bröd är ett av Björkbackens signum!

På Björkbacken finns 21 medarbetare som är utbildade undersköterskor med ansvar för att tillgodose dina behov. Vi arbetar med individuella genomförandeplaner samt hälsoplaner för alla som bor hos oss.

Utöver omvårdnadspersonalen så finns också en sjuksköterska och en områdeschef på plats på boendet.

Sjukvård

Vi har tillgång till läkare via Granlos vårdcentral och under övrig arbetstid ansvarar distriktsläkarjouren för läkarinsatser och sjuksköterskor i konsultverksamhet för de medicinska omvårdnaden.

Kontakt

Björkbacken

060-56 39 87

Betselvägen 50, 5 tr
857 50 Sundsvall

Enhetschef

060-56 39 87

Enhetschef Björkbacken Sjuksköterska

070-191 63 45

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.