Attmarhem

Attmarhem äldreboende. Rött trähus med uteplats.

Äldreboendet på landet invid sjön Marmen med hembygdsgården som granne.

Attmarhem ligger cirka sju kilometer från Matfors. Här är det fin natur med sjön Marmen nedanför boendet och med Attmars hembygdsgård på andra sidan vägen. Här finns även bank och en närbutik. Lucksta skola ligger nästgårds och eleverna på skolan äter lunch här på Attmarhem.

Vårt mål

Målet för oss på Attmarhem är att du skall känna dig välkommen och trygg hos oss. Vårt fokus är att du ska få den hjälp och stöd du har rätt till och är i behov av och att du ska trivas hos oss.

Så jobbar vi för att nå målet

När du flyttat in hos oss gör din kontaktperson och du en genomförandeplan tillsammans. I den noteras dina vanor och rutiner och vilka insatser du behöver. Genomförandeplanen gör att alla som hjälper dig får en bra bild av hur just du vill ha det.

Aktiviteter och utevistelse

Vi har gemensamma utrymmen där du kan umgås med övriga hyresgäster när du har lust och delta i de aktiviteter vi har tillsammans. Vid huvudentrén har vi en fin uteplats med hammockar, trädgårdsmöbler och parasoller.

Vi har gemensamma aktiviteter i form av musikunderhållning, bingo och läsestunder. Ibland har vi fester, till exempel surströmmingsafton eller restaurangafton tillsammans med anhöriga. Vi har även ett aktivitetsrum med bordsvävstolar, böcker, spel med mera. Det är upp till dig vad du vill ha för aktiviteter. Att sitta ner och prata eller gå på promenad eller annat som intresserar just dig. Vid högtider och födelsedagar hissas alltid flaggan.

Kontakt med anhöriga

Dina anhöriga är alltid välkomna till Attmarhem. Det är du som bestämmer hur kontakten med dina anhöriga ska vara.

Attmarhem har 21 en- eller tvårumslägenheter. Några lägenheter har balkong, andra har en egen uteplats. Innan du flyttar in besiktas din lägenhet och renoveras om det finns behov av det. Du får ett eget hyreskontrakt på din lägenhet.

Vad ingår?

En säng med höj- och sänkbart ryggstöd finns i din lägenhet när du flyttar in hos oss.  I övrigt möblerar du precis som du vill med dina egna möbler och föremål som känns bekanta för dig.

Städning

Personalen ser till att din lägenhet städas regelbundet.

Attmarhem är olikt andra äldreboenden. Vi har en egen frukostmatsal. Där du kan välja om du vill äta frukost. Vår mat levereras från Restaurang “Va gott” i Matfors. Maten levereras inte i matlådor utan den kommer i kantiner. Frukosten tillagar vi själva. Här kan du välja vad du vill äta. Du kan äta dina måltider gemensamt med övriga eller inne i din lägenhet om det passar dig bättre.

På Attmarhem betalar du ett enhetligt pris för frukost/lunch/middag och däremellan fika. Du kan även äta lunch tillsammans med anhöriga när de besöker dig. De betalar då en liten summa för maten.

Individuella behov

Vi utgår från dina behov och önskemål och försöker anpassa måltiderna så att du mår bra på alla vis.

Vår mat levereras från tillagningsköket i Attmar.

Här på Attmarhem arbetar 21 undersköterskor och vårdbiträden. Vi har bemanning dygnet runt. Områdeschef har även ansvar för Thulegårdens äldreboende i Matfors. Vi har också en distriktsköterska som arbetar dagtid vardagar. Kvällstid och helger arbetar en distriktsköterska som ansvarar för Matfors/Stöde.

All ordinarie personal på Attmarhem har gått en kortare utbildning i demensvård. Samtliga som arbetar här har tystnadsplikt, även vikarier. När du flyttar in får du en egen kontaktansvarig bland personalen.

Sjukvård

Genom att vi oftast är nära dig så uppmärksammar vi förändringar i ditt hälsotillstånd. Vi har träff med en läkare en gång per vecka. Där tar distriktsköterskan upp aktuella ärenden. Din medicinlista tittas också igenom regelbundet så att du inte ska behöva äta onödiga mediciner. Läkaren gör också hembesök hos dig när du har behov av det.

Kontakt

Attmarhem, enhetschef

060-255 37, 070-372 15 60

Attmarhem, distriktsköterska

060-250 25

Attmarhem äldreboende

060-250 05

Kullenvägen 11
864 92 Matfors

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.