Almedalen

Almedalen äldreboende. Gult tegelhus med grönska runt om.

Äldreboendet Almedalen ligger i ett lugnt villaområde cirka 3 kilometer söder om Sundsvalls stadskärna. Hit kommer man med buss nummer 4 eller nummer 20.

Almedalen har tre våningsplan med 7 lägenheter på varje plan. Det finns restaurang, café, fotvård och frisör i närheten.

Vårt mål

Här på Almedalen har vi alltid dig i fokus, vilket innebär att vi alltid utgår från dina individuella behov och önskemål.

Så jobbar vi för att nå målet

Redan innan du flyttar in hos oss ber vi dig att skriva ner din levnadsberättelse så vi kan välkomna dig på bästa sätt. Tillsammans har vi sedan ett välkomstsamtal där vi kommer överens om hur vi ska möta dig på bästa sätt.

Aktiviteter och utevistelse

Vi har en bra utemiljö som vi använder flitigt. Vi försöker alltid tillgodose de behov och önskemål du har av enskilda aktiviteter. Vi har gemensamma aktiviteter flera dagar i veckan. Till exempel gymnastik, studiecirkel och trubadur. Vi har också samarbete med Ankis Guldkant som kommer varannan vecka och Kyrkan kommer på besök en gång per månad. Vi har även underhållning ibland på helgerna.

Kontakt med anhöriga

Dina nära och kära är alltid välkomna till Almedalen. Vi anordnar dessutom särskilda anhörigträffar en gång varje år.

På Almedalen finns 21 lägenheter fördelade på 3 plan. Det finns dagrum på alla våningar. Lägenheterna är 32-44 kvadratmeter och har pentry, badrum, klädkammare samt balkong eller uteplats. Lägenheterna är möblerade med säng och sängbord. Övriga möbler tar du med själv. Alla lägenheter på Almedalen har ljusa färger samt pentry och balkong eller uteplats. Lägenheterna renoveras vid behov innan en ny hyresgäst flyttar in.

Vad ingår?

När du flyttar in finns det en säng och ett sängbord i lägenheten, i övrigt tar du med dina egna möbler och de saker du tycker om.

Städning

Vi städar din lägenhet varannan vecka och tvättar en gång per vecka. En gång per år får du dina fönster putsade.

Vi strävar efter att ge dig en trevlig och lugn måltidsmiljö samt näringsrik kost. Vi serverar frukost, lunch, eftermiddagsfika, middag och kvällsfika. Du väljer själv om du vill äta i dagrummet i  samvaro med andra eller i din egna lägenhet.

Totalt arbetar 21 undersköterskor och vårdbiträden, 2 sjuksköterskor och enhetschef på Almedalen. Ansvarig sjuksköterska finns på plats helgfri vardag klockan 7.00-16.00. Övrig tid finns tillgång till konsultsköterska. Några av oss har även spetskompetens i kost, demens och palliativ vård.

Sjukvård

Rehab

Arbetsterapeut och sjukgymnast kommer till boendet en gång per vecka.

Läkare

Läkare från Sundsvalls Vårdcentral kommer till boendet en gång per vecka.

Fotvård

Fotvård finns på Skönsmohuset, du bekostar själv besöket.

Munhälsobedömning

Om du önskar så gör Folktandvården en årlig kostnadsfri munhälsobedömning på dig.

Det finns alltid tillgång till sjuksköterska. Vi får också regelbundna besök av läkare, sjukgymnast och arbetsterapeut.

Lämna synpunkter

För att vi ska kunna förbättra oss, är du är välkommen att lämna synpunkter till enhetschef. Det går även bra att göra det via myndighetspostlådan VON@sundsvall.se.

Kontakt

Almedalen, enhetschef

060-658 50 50, 070-191 63 02

Almedalen, sjuksköterska

060-658 50 54

Almedalen, avdelning Almen

060-658 50 53

Almedalen, avdelning Dalen

060-658 50 51

Almedalen, avdelning Enen

060-658 50 52

Almedalen äldreboende

Skönsmogatan 19
854 62 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.