Almedalen

almedalen äldreboende

Äldreboendet Almedalen ligger i ett lugnt villaområde cirka 3 km söder om Sundsvalls stadskärna. Hit kommer man med buss nummer 4 eller nummer 20.

Almedalen har tre våningsplan med 7 lägenheter på varje plan. Det finns resturang, café, fotvård och frisör i närheten.

Vårt mål

Här på Almedalen har vi alltid dig i fokus, vilket innebär att vi alltid utgår från dina individuella behov och önskemål.

Så jobbar vi för att nå målet

Redan innan du flyttar in hos oss ber vi dig att skriva ner din levnadsberättelse så vi kan välkomna dig på bästa sätt. Tillsammans har vi sedan ett välkomstsamtal där vi kommer överens om hur vi ska möta dig på bästa sätt.

Aktiviteter och utevistelse

Vi har en bra utemiljö som vi använder flitigt. Vi försöker alltid tillgodose de behov och önskemål du har av enskilda aktiviteter. Vi har också återkommande aktiviteter såsom andakter, bingo och underhållning.

Kontakt med anhöriga

Dina nära och kära är alltid välkomna till Almedalen. Vi anordnar dessutom särskilda anhörigträffar en gång varje år.

Alla lägenheter på Almedalen har ljusa färger. Alla lägenheterna har pentry och balkong eller uteplats. Lägenheterna renoveras vi behov innan en ny hyresgäst flyttar in.

Vad ingår

När du flyttar in finns det en säng och ett sängbord i lägenheten, i övrigt tar du med dina egna möbler och de saker du tycker om.

Städning

Den i personalen som är din kontaktansvarige städar regelbundet din lägenhet. Har du ork och lust kan ni göra vissa moment tillsammans. Du får också fönstren putsade en gång om år.

Vi prioriterar en lugn och harmonisk måltidsmiljö. Varje dag serverar vi varierad frukost, lunch och middag. Hemmagjord dessert efter lunch är en självklarhet.

Du väljer själv var du vill äta din måltid – i din lägenhet på egen hand eller i samvaro med andra i dagrummet.

Här på Almedalen arbetar kompetent och professionell personal dygnet runt. Några av oss har även spetskompetens i kost, demens och palliativvård.

Sjukvård

Det finns alltid tillgång till sjuksköterska.  Vi får också regelbundna besök av läkare, sjukgymnast och arbetsterapeut. Om du önskar så gör Folktandvården en årlig munhälsobedömning på dig.

Kontakt

Almedalen Sjuksköterska

060-658 50 54

Avdelningen Dalen

060-658 50 51

Avdelningen Enen

060-658 50 52

Avdelningen Almen

060-658 50 53

Almedalen

Skönsmogatan 19
854 62 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.