Mötesplatser för barn och unga i sorg

För barn och unga som mist en nära anhörig

Alla vet hur det är att sakna någon. Några vet hur det är att sakna någon som aldrig kommer tillbaka.

På våra Mötesplatser får barn och ungdomar 0 – 18 år, boende i Sundsvall, hjälp att bearbeta sorgen efter en förälder eller ett syskon. Dödsfallet kan ha skett nyligen eller en längre tid tillbaka.

Vi hjälps åt att sätta ord på sorgen. Genom skapande aktiviteter kring ett tema stöttar vi er i familjen att minnas det som var och hitta nya vägar framåt. Det blir en positiv och lekfull stund i gemenskap med andra familjer i liknande situation. Vi delar erfarenheter med varandra om hur sorg påverkar livet och familjelivet. Våra träffar präglas av en positiv och vänlig stämning där alla känslor och tankar är tillåtna. Vi som jobbar på Mötesplatsen ansvarar för att alla trivs och deltar utifrån egna önskemål. Eftersom vår målgrupp är 0 – 18 år så är verksamheten anpassad att fungera för alla åldrars behov.

Träffarna är fristående och ni väljer själva när ni vill delta.

Barn upp till 16 år har alltid med sig en vuxen; den andra föräldern eller en annan viktig person. Det är viktigt så barnen kan fortsätta prata om tankar och känslor även mellan våra Mötesplatsträffar. När det gäller våra äldre ungdomar pratar vi om vad som blir bäst, ibland kan det passa bättre att en kompis är med. Verksamheten är flexibel så varje deltagare ska känna sig trygg och må bra.

Plats: 

Öppenvården Familjehuset, Skepparegatan 5 A, plan 2, Sundsvall

Datum och tider våren 2022:

Tyvärr inställd utifrån smittoläget Lördag 15 januari kl 14.00 – 16.00

Vårens träffar:

Lördag 19 februari kl 14.00 – 16.00

Lördag 19 mars kl 14.00 – 16.00

Lördag 9 april kl 14.00 – 16.00

Lördag 7 maj kl 14.00 – 16.00

Lördag 11 juni kl 14.00 – 16.00

 

Mötesplatserna är kostnadsfria och vi bjuder såklart på fika.

Vi följer myndigheternas rekommendationer med att hålla avstånd, använda handsprit och deltar inte om man har sjukdomssymptom

Utifrån restriktioner kan tiderna förändras med kort varsel, isåfall uppdaterar vi er som anmält er.

Kontakt med oss

För att delta vill vi att ni hör av er till oss senast en vecka före träffen. Då är det bra om vi som jobbar på Mötesplatsen får lite bakgrund kring hur det sett ut för barnet /ungdomen för att möta upp på lämpligt sätt.

 

Kontakt

Kristina Renard-Hård Föräldrastödsamordnare

060-19 84 60, 070-191 61 52

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.