Restaurang Tomtegränd

Restaurang Tomtegränd har stängt tillsvidare för utomstående gäster.

Besöksadress

Servicehuset Tomtegränd, Tomtegränd 5 B, Haga

Telefon

060-658 51 14

Öppettider

Måndag – fredag, klockan 11.00 – 13.30
Stängt lördag, söndag och röda dagar

Meny Restaurang Tomtegränd

Vecka 35

Måndag 30 augusti

Alternativ 1: Stekt falukorv med stuvade makaroner.

Alternativ 2: Fiskgratäng med spenat och potatismos.

Tisdag 31 augusti 

Alternativ 1: Bruna bönor med fläsk.

Alternativ 2: Stekt panerad hokifilé med dillmajonnäs och potatis.

Onsdag 1 september

Alternativ 1: Fläsklägg med rotmos.

Alternativ 2: Strömmingsflundra med skirat smör och potatismos.

Torsdag 2 september

Alternativ 1: Gulashsoppa med nötfärs och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Kycklingwok med nudlar och sweetchilisås.

Fredag 3 september

Alternativ 1: Spaghetti med köttfärssås.

Alternativ 2: Janssons Frestelse med kokt ägg.

Lördag 4 september

Alternativ 1: Köttfärslimpa med lök, skysås och potatismos.

Alternativ 2: Ugnsomelett med räkstuvning och potatis.

Dessert: Ananaspaj med vispad grädde.

Söndag 5 september

Alternativ 1: Flygande Jakob med ris.

Alternativ 2: Laxfärsbiff med dilldressing och potatis.

Dessert: Mangomaringerad fruktcocktail med vispgrädde.

Veckans vegetariska

Svampraggmunk med ugnsbakade rotsaker och broccoli serveras med citronyoghurt.

Veckans alternativ

Stekt lax med skagendressing och potatis.

Veckans soppa

Pekingsoppa med kyckling och bröd med pålägg.

Vecka 36

Måndag 6 september

Alternativ 1: Gräddstuvad pytt i panna med rödbetor.

Alternativ 2: Panerad rödspätta med remouladsås och potatis.

Tisdag 7 september

Alternativ 1: Paltbröd med fläsk och vitsås.

Alternativ 2: Pasta med het räksås.

Onsdag 8 september

Alternativ 1: Korvgryta med dill och pepparrot serveras med potatis.

Alternativ 2: Kyckling med röd curry och ris.

Torsdag 9 september

Alternativ 1: Ärtsoppa med fläck och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Stekt kokospanerad fiskfilé med mangodressing och potatis.

Fredag 10 september

Alternativ 1: Kålpudding med gräddsås och potatis.

Alternativ 2: Fiskgratäng med crabfish, räkor och dill serveras med potatismos.

Lördag 11 september

Alternativ 1: Chili con carne med ris.

Alternativ 2: Stekt prinskorv med bondäggröra och stekt potatis.

Dessert: Äppelsmulpaj med kanel och vaniljsås.

Söndag 12 september

Alternativ 1: Grillad kycklingfilé med fetsoströra och stekt potatis.

Alternativ 2: Dillkött med kokta rotsaker och potatis.

Dessert: Chokladpudding med vispad grädde.

Veckans vegetariska 

Vegetarisk Nasi Goreng med stekt ägg.

Veckans alternativ 

Viltfärsbiff med kantarellsås, gelé och potatiskaka.

Veckans soppa 

Rostad majssoppa med örtkrutonger och bröd med pålägg.

Vecka 37

Måndag 13 september

Alternativ 1: Varmkorv med gurkmajonnäs och potatismos

Alternativ 2: Havets lasagne.

Tisdag 14 september

Alternativ 1: Köttbullar med gräddsås och potatis.

Alternativ 2: Potatis- och baconlåda med chiligrädde.

Onsdag 15 september

Alternativ 1: Fiskgratäng Bordelaise med vitvinssås serveras med potatis.

Alternativ 2: Raggmunk med stekt fläsk.

Torsdag 16 september

Alternativ 1: Morotssoppa och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Kyckling och grönsaker i sötsursås serveras med ris.

Fredag 17 september

Alternativ 1: Senapspanerad fiskfilé med kall örtsås serveras med potatis.

Alternativ 2: Grekisk köttfärslåda med tomatgräddsås serveras med stekt potatis.

Lördag 18 september

Alternativ 1: Kycklingfilé med skysås och potatisgratäng.

Alternativ 2: Pasta Carbonara.

Dessert: Lingonmousse.

Söndag 19 september

Alternativ 1: Kalops med rödbetor och potatis.

Alternativ 2: Panerad ost- och broccolifylld spätta med varm citronsås serveras med potatis.

Dessert: Chokladruta med salt caramel.

Veckans vegetariska: Halloumi- och morotsbiffar med tzatziki och stekt potatis.

Veckans alternativ: Hösttallrik, kantarell- och västerbottenpaj, kräftskagen, rostbiff, rödbetstzatziki, fänkålspickles och ugnsrostad potatis.

Veckans soppa: Grönärtsoppa med syrad grädde och bröd med pålägg.

Vecka 38

Måndag 20 september

Alternativ 1: Inlagd stekt strömming med kall örtsås och potatis.

Alternativ 2: Tortellinigratäng med ost och spenat.

Tisdag 21 september

Alternativ 1: Stekt falukorv med stuvade makaroner.

Alternativ 2: Spaghetti med het räksås.

Onsdag 22 september

Alternativ 1: Broccoli- och blomkålsgratäng med rökt skinka serveras med potatis.

Alternativ 2: Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor.

Torsdag 23 september

Alternativ 1: Kålsoppa med korv och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Fiskgratäng med mandel serveras med potatismos.

Fredag 24 september

Alternativ 1: Fläskschnitzel med pepparsås och stekt potatis.

Alternativ 2: Kyckling Tikka Masala med ris.

Lördag 25 september

Alternativ 1: Pasta Antonio.

Alternativ 2: Lättrökt laxpudding med skirat smör.

Dessert: Silviakaka med vispad grädde.

Söndag 26 september

Alternativ 1: Biff Lindström med gräddsås och stekt potatis.

Alternativ 2: Ugnsbakad fiskfilé med kall keso-ägg- och kaviardressing serveras med potatis.

Dessert: Hallon- och rabarberkräm.

Veckans vegetariska: Potatisbullar med bönröra och rårörda lingon.

Veckans alternativ: Fläskfilégryta med soja och parmesan serveras med råstekt potatis.

Veckan soppa: Fisksoppa med saffran och aioli serveras med bröd och pålägg.

Vecka 39

Måndag 27 september

Alternativ 1: Laxbullar med vitvinssås och potatis.

Alternativ 2: Kycklinglasagne.

Tisdag 28 september

Alternativ 1: Köttbullar med stuvade morötter serveras med potatis.

Alternativ 2: Bräckt kassler med stekt ägg och coleslaw serveras med potatis.

Onsdag 29 september

Alternativ 1: Stekt lunchkorv med senapssås och potatis.

Alternativ 2: Pocherad lättrimmad sej med ägg- och persiljesås serveras med potatis.

Torsdag 30 september

Alternativ 1: Spenatsoppa med kokt ägg och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Fiskpudding med skirat smör.

Fredag 1 oktober

Alternativ 1: Pannbiff med chilibearnaise med stekt potatis.

Alternativ 2: Stekt panerad rödspätta med remouladsås och potatis.

Lördag 2 oktober

Alternativ 1: Helstekt fläskkarré med plommongräddsås serveras med potatis.

Alternativ 2: Korv Forsell med ris.

Dessert: Fruktkompott.

Söndag 3 oktober

Alternativ 1: Oxbringa med pepparrotssås och kokta rotsaker serveras med potatis.

Alternativ 2: Fiskgratäng med örtsås och potatismos.

Dessert: Snoddas.

Veckans vegetariska: Karibienbiff med mangodressing och grönsaksris.

Veckans alternativ: Ångad torskrygg med spenar och pepparrotssmör serveras med potatispuré.

Veckan soppa: Minestronesoppa med bröd och pålägg.

Vecka 40

Måndag 4 oktober

Alternativ 1: Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor.

Alternativ 2: Fläskköttgryta med timjan och senap serveras med potatis.

Tisdag 5 oktober

Alternativ 1: Spaghetti med köttfärssås.

Alternativ 2: Stekt fläsk med löksås och potatis.

Onsdag 6 oktober

Alternativ 1: Fiskgratäng med tomat och purjolök serveras med potatismos.

Alternativ 2: Kåldolmar med lingongräddsås och potatis.

Torsdag 7 oktober

Alternativ 1: Ärtsoppa med fläsk och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Stekt bratwurst med surkål och dijondressing serveras med stekt potatis.

Fredag 8 oktober

Alternativ 1: Ungersk gulasch med citronyoghurt serveras med ugnstekt potatis.

Alternativ 2: Två sorters sill med köks ägg och kall sås serveras med potatis.

Lördag 9 oktober

Alternativ 1: Kyckling- och bacongratäng med västerbottenost serveras med ris.

Alternativ 2: Stekt panerad fiskfilé med dillmajonnäs serveras med potatis.

Dessert: Kladdkaka med vispad grädde.

Söndag 10 oktober

Alternativ 1:Helstekt kotlettrad med kryddig skysås och potatisgratäng.

Alternativ 2: Stekt strömmingsflundra med skirat smör serveras med potatismos.

Dessert: Vaniljpannacotta med mangopuré.

Veckans vegetariska: Grönskswok med äggnudlar, kikärtor och sweetchilisås.

Veckans alternativ: Porterstek med sås och gelé serveras med potatis.

Veckans soppa: Kantarellsoppa med baconkross serveras med bröd och pålägg.

Kontakt

Eva Nordberg Avdelningschef, Sundsvalls Mat & Måltider

060-19 15 59

Riksbud Matdistribution hemtjänst

060-789 09 59

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.