Pensionärsrestauranger
Här hittar du menyer, öppettider och besöksadresser till kommunens pensionärsrestauranger.
Som pensionär är du välkommen till kommunens pensionärsrestauranger som bedrivs av Sundsvalls Mat och Måltider. Vi följer livsmedelsverkets råd och riktlinjer gällande bra mat för äldre. Du kan läsa mer om deras rekommendationer på livsmedelverket.se.
Lunchpriser
Lunch i restaurangen: 80 kronor
Lunchlåda att ta med: 66 kronor
Välj en restaurang för att se menyer, öppettider och besöksadress.
Allérestaurangen - Allégården
Besöksadress
Skolhusallén 10, Sundsvall
Telefon
060-17 21 92
Öppettider
Måndag – fredag, klockan 11.00 – 13.00
Stängt lördag, söndag och röda dagar
Allérestaurangen har stängt tillsvidare för utomstående gäster.
Meny Allérestaurangen
Vecka 3
Måndag 18 januari
Alternativ 1: Laxpudding med skirat smör.
Alternativ 2: Kycklinglevergryta, serveras med potatis.
Tisdag 19 januari
Alternativ 1: Bruna bönor med stekt fläsk.
Alternativ 2: Kasslersås med champinjoner, serveras med pasta.
Onsdag 20 januari
Alternativ 1: Köttfärsfrestelse.
Alternativ 2: Raggmunk med stekt fläsk.
Torsdag 21 januari
Alternativ 1: Ärtsoppa och pannkaka med sylt och grädde.
Alternativ 2: Isterband med dillstuvad potatis.
Fredag 22 januari
Alternativ 1: Gräddstuvad viltskavsgryta, serveras med potatis- och jordärtskocksmos.
Alternativ 2: Stekt inlagd strömming med kall dillsås och potatis.
Lördag 23 januari – Endast matlåda
Alternativ 1: Pastrami med timjangräddsås, serveras med potatisgratäng.
Alternativ 2: Kycklinggratäng med mangochutney, serveras med ris eller potatis.
Dessert: Ostkaka med keso och sylt.
Söndag 24 januari – Endast matlåda
Alternativ 1: Italiendoftande färsbiff med persiljesås, serveras med kokt potatis.
Alternativ 2: Potatis- och purjolökssoppa serveras med bröd och pålägg.
Dessert: Drottningskompott.
Veckans alternativ – Endast matlåda
Potatisbullar med baconkross.
Chili con carne (söndag middag).
Veckans soppa – Endast matlåda
Kycklingsoppa med bröd och pålägg.
Vecka 4
Måndag 25 januari
Alternativ 1: Chiligratinerad falukorv.
Alternativ 2: Sjömansbiff, serveras med inlagd gurka.
Tisdag 26 januari
Alternativ 1: Ugnsstekt torsk, serveras med stuvad spenat och potatis.
Alternativ 2: Fläskköttgryta med plommon och rosmarin, serveras med potatis.
Onsdag 27 januari
Alternativ 1: Broccolimedaljong med sweetchilisås, serveras med potatis.
Alternativ 2: Pasta Alfredo.
Torsdag 28 januari
Alternativ 1: Köttsoppa med klimp och pannkaka med sylt och grädde.
Alternativ 2: Schnitzel med paprikasås, serveras med stekt potatis.
Fredag 29 januari
Alternativ 1: Grekiskt köttfärslåda med gräddsås, serveras med potatis
Alternativ 2: Korvstroganoff, serveras med ris.
Lördag 30 januari – Endast matlåda
Alternativ 1: Kokt lax i messmörssås serveras med potatis.
Alternativ 2: Krämig skinkfrestelse.
Dessert: Körsbärssoppa serveras med vaniljgrädde.
Söndag 31 januari – Endast matlåda
Alternativ 1: Stekt kycklingfilé, serveras med dragonsås och potatis.
Alternativ 2: Krämig champinjonsoppa serveras med bröd och pålägg.
Dessert: Ägglikörmousse.
Veckans alternativ – Endast matlåda
Blodpudding med stekt bacon.
Bondomelett (söndag middag).
Veckans soppa – Endast matlåda
Kycklingsoppa med bröd och pålägg.
Vecka 5
Måndag 1 februari
Alternativ 1: Skinkstek med ingefärssås, serveras med potatis.
Alternativ 2: Makaronipudding med skirat smör.
Tisdag 2 februari
Alternativ 1: Grönsaksbiff Caribbean med pepparsås, serveras med potatis.
Alternativ 2: Coq au vin serveras med potatis.
Onsdag 3 februari
Alternativ 1: Kåldolmar med gräddsås serveras med potatis.
Alternativ 2: Krämig fiskgratäng med crabfish, serveras med potatis.
Torsdag 4 februari
Alternativ 1: Gulaschsoppa med gräddfil och pannkaka med sylt och grädde.
Alternativ 2: Lapskojs med rödbetor.
Fredag 5 februari
Alternativ 1: Biffstroganoff serveras med ris eller potatis.
Alternativ 2: Lunchkorv med senapssås, serveras med potatis.
Lördag 6 februari – Endast matlåda
Alternativ 1: Kalvsylta med rödbetssallad, serveras med potatis.
Alternativ 2: Kryddig ugnskyckling serveras med klyftpotatis.
Dessert: Risgrynspudding med saftsås.
Söndag 7 februari – Endast matlåda
Alternativ 1: Janssons frestelse serveras med ägghalva.
Alternativ 2: Ost- och grönsakssoppa serveras med bröd och pålägg.
Dessert: Chokladpannacotta.
Veckans alternativ – Endast matlåda
Kroppkakor med skirat smör.
Rotsaksplättar med kesoröra (söndag middag).
Veckans soppa – Endast matlåda
Kycklingsoppa med bröd och pålägg.
Vecka 6
Måndag 8 februari
Alternativ 1: Kebabgryta serveras med ris eller potatis.
Alternativ 2: Kyckling med bacon och banan, serveras med ris eller potatis.
Tisdag 9 februari
Alternativ 1: Bruna bönor med stekt fläsk.
Alternativ 2: Köttbullar med stuvad vitkål och potatis.
Onsdag 10 februari
Alternativ 1: Fiskgryta med fänkål, serveras med potatis.
Alternativ 2: Varmkorv med potatismos och gurkmajonnäs.
Torsdag 11 februari
Alternativ 1: Sötpotatissoppa med bacon och pannkaka med sylt och grädde.
Alternativ 2: Nötskavsgryta a la Strindberg, serveras med potatis.
Fredag 12 februari
Alternativ 1: Ananasgratinerad kassler, serveras med ris eller potatis.
Alternativ 2: Biff a lá Lindström med gräddsås, serveras med potatis.
Lördag 13 februari – Endast matlåda
Alternativ 1: Kycklinggryta med svamp och fetaost, serveras med potatis.
Alternativ 2: Ugnsgratinerad kotlettrad, serveras med potatis.
Dessert: Mangomarinerad fruktsallad serveras med grädde.
Söndag 14 februari – Endast matlåda
Alternativ 1: Fisk bordelaise, serveras med potatis och skirat smör.
Alternativ 2: Jordärtskockssoppa med bröd och pålägg.
Dessert: Brylépudding.
Restaurang Anemonen - Alnö servicehus
Besöksadress
Färjevägen 32, Alnö
Telefon
060-658 51 15
Öppettider
Måndag – fredag, klockan 11.00 – 13.30
Stängt lördag, söndag och röda dagar
Restaurang Anemonen har stängt tillsvidare för utomstående gäster.
Meny Restaurang Anemonen
Vecka 3
Måndag 18 januari
Alternativ 1: Potatisbullar med bacon.
Alternativ 2: Varmkorv med potatismos.
Tisdag 19 januari
Alternativ 1: Kroppkakor med skirat smör.
Alternativ 2: Fiskgratäng med kaviar och purjolök, serveras med potatis.
Onsdag 20 januari
Alternativ 1: Stekt fläsk med löksås, serveras med potatis.
Alternativ 2: Kycklingfilé med currysås och ris.
Torsdag 21 januari
Alternativ 1: Broccolisoppa och pannkaka med sylt och grädde.
Alternativ 2: Skinksås med pasta.
Fredag 22 januari
Alternativ 1: Isterband med dillstuvad potatis.
Alternativ 2: Stekt strömming med potatismos och skirat smör.
Lördag 23 januari – Endast matlåda
Alternativ 1: Skinkstek med äppelsås, serveras med potatis.
Alternativ 2: Sjömansbiff med grönsaker.
Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås.
Söndag 24 januari – Endast matlåda
Alternativ 1: Kycklinggryta med curry, serveras med ris.
Alternativ 2: Schnitzel med svampsås, serveras med potatis.
Dessert: Morotskaka.
Vecka 4
Måndag 25 januari
Alternativ 1: Pölsa med rödbetor och potatis.
Alternativ 2: Korvstroganoff med ris.
Tisdag 26 januari
Alternativ 1: Rotfruktsplättar med lingonkeso.
Alternativ 2: Biff Lindström med gräddsås och potatis.
Onsdag 27 januari
Alternativ 1: Köttbullar med stuvade morötter och potatis.
Alternativ 2: Fiskgratäng med soltorkade tomater, serveras med potatis.
Torsdag 28 januari
Alternativ 1: Morotssoppa och pannkaka med sylt och grädde.
Alternativ 2: Kalops med potatis.
Fredag 29 januari
Alternativ 1: Kålpudding med gräddsås och potatis.
Alternativ 2: Lunchkorv med senapssås och potatis.
Lördag 30 januari – Endast matlåda
Alternativ 1: Oxjärpar med pepparsås och potatis.
Alternativ 2: Rostbiff med potatisgratäng.
Dessert: Hallonpaj med vaniljsås.
Söndag 31 januari – Endast matlåda
Alternativ 1: Köttgryta med kantareller, serveras med potatis.
Alternativ 2: Panerad fisk med kall curry- och ananasdressing, serveras med potatis.
Dessert: Citroncheesecake.
Vecka 5
Måndag 1 februari
Alternativ 1: Fläskpannkaka.
Alternativ 2: Pastagratäng med grönsaker.
Tisdag 2 februari
Alternativ 1: Leverstuvning med ris.
Alternativ 2: Grekisk köttfärsbiff med gräddsås och potatis.
Onsdag 3 februari
Alternativ 1: Fläsklägg med rotmos.
Alternativ 2: Krämig fiskgratäng, serveras med potatis.
Torsdag 4 februari
Alternativ 1: Potatis- och purjolökssoppa och pannkaka med sylt och grädde.
Alternativ 2: Falukorv med stuvade makaroner.
Fredag 5 februari
Alternativ 1: Panerad fisk med kall favoritsås, serveras med potatis.
Alternativ 2: Köttbullar med gräddsås, serveras med potatis.
Lördag 6 februari – Endast matlåda
Alternativ 1: Skinkstek med äppelsås, serveras med potatis.
Alternativ 2: Burgundisk köttgryta, serveras med potatis.
Dessert: Persika med grädde.
Söndag 7 februari – Endast matlåda
Alternativ 1: Lingonbakad laxfilé med potatis.
Alternativ 2: Kycklingfilé med kall vitlökssås och ris.
Dessert: Äppelkaka med vaniljsås.
Vecka 6
Måndag 8 februari
Alternativ 1: Gräddstuvad pyttipanna med rödbetor.
Alternativ 2: Korvgryta med dill och pepparrot, serveras med potatis.
Tisdag 9 februari
Alternativ 1: Stekt sill med löksås, serveras med potatis.
Alternativ 2: Pasta med ost- och skinksås.
Onsdag 10 februari
Alternativ 1: Bruna bönor med fläsk och korv.
Alternativ 2: Grönsaksbiffar med tzatziki, serveras med potatis.
Torsdag 11 februari
Alternativ 1: Kålsoppa med frikadeller och pannkaka med sylt och grädde.
Alternativ 2: Kycklingspett med sweetchilisås, serveras med potatis.
Fredag 12 februari
Alternativ 1: Ugnsstekt fisk med citronsås och potatis.
Alternativ 2: Lunchkorv med pepparrotssås, serveras med potatis.
Lördag 13 februari – Endast matlåda
Alternativ 1: Pannbiff med stekt lök och gräddsås, serveras med potatis.
Alternativ 2: Flygande Jacob med ris.
Dessert: Ananaskaka med vaniljsås.
Söndag 14 februari – Endast matlåda
Alternativ 1: Köttgryta med svamp och lingon, serveras med potatis.
Alternativ 2: Prinskorv med stuvade morötter, serveras med potatis.
Dessert: Jordgubbscheescake.
Restaurang Matglädjen - Kristinelund
Besöksadress
Axvägen 7, Nacksta
Telefon
060-19 84 56
Öppettider
Måndag – fredag, klockan 11.30 – 13.00
Stängt lördag, söndag och röda dagar
Restaurang Matglädjen har stängt tillsvidare för utomstående gäster.
Meny Restaurang Matglädjen
Vecka 3
Måndag 18 januari
Alternativ 1: Potatisbullar med knaperstekt bacon.
Alternativ 2: Kycklinggratäng med mangochutney, serveras med grönsaker och potatis.
Tisdag 19 januari
Alternativ 1: Köttbullar med stuvad vitkål, serveras med potatis.
Alternativ 2: Skinkfrestelse.
Onsdag 20 januari
Alternativ 1: Stekt spätta med skarpsås, serveras med potatis.
Alternativ 2: Bondsås med potatis.
Torsdag 21 januari
Alternativ 1: Gulaschsoppa och pannkaka med sylt och grädde.
Alternativ 2: Köttgryta med dill, serveras med potatis.
Fredag 22 januari
Alternativ 1: Kotlettrad med gräddsås, serveras med potatis.
Alternativ 2: Lasagne med grönsallad.
Lördag 23 januari – Endast matlåda
Alternativ 1: Köttfärslåda med provencalskt täcke, serveras med potatismos.
Alternativ 2: Lunchkorv med gurkmajonnäs, serveras med potatis.
Dessert: Falsk potatiskaka.
Söndag 24 januari – Endast matlåda
Alternativ 1: Kokt torsk med pepparrotssås, serveras med potatis.
Alternativ 2: Nötstek med gräddsås, serveras med potatis och gelé.
Dessert: Persikor med vispad grädde.
Veckans alternativ – Endast matlåda
Tjälknöl med rödvinssås toppad med skogssvamp och potatispuré.
Veckans soppa – Endast matlåda
Fisksoppa med aioli, serveras med bröd och pålägg.
Restaurang Matknuten - Knutsgården
Besöksadress
Knutsvägen 5, Stöde
Telefon
060-658 50 36
Öppettider
Måndag – fredag, klockan 11.00 – 13.30
Stängt lördag, söndag och röda dagar
Restaurang Matknuten har stängt tillsvidare för utomstående gäster.
Meny Restaurang Matknuten
Vecka 51
Vecka 3
Måndag 18 januari
Alternativ 1: Raggmunk med stekt fläsk.
Alternativ 2: Kycklinglasagne.
Tisdag 19 januari
Alternativ 1: Köttbullar med skysås, serveras med stuvade makaroner.
Alternativ 2: Bräckt kassler med stekt ägg och coleslaw, serveras med stekt potatis.
Onsdag 20 januari
Alternativ 1: Rotmos med köttkorv och stekt brysselkål.
Alternativ 2: Pocherad lättrimmad sej med ägg- och persiljesås, serveras med kokt potatis.
Torsdag 21 januari
Alternativ 1: Spenatsoppa med kokt ägg och pannkaka med sylt och grädde.
Alternativ 2: Fiskpudding med skirat smör.
Fredag 22 januari
Alternativ 1: Pannbiff med chilibéarnàise, serveras med stekt potatis.
Alternativ 2: Stekt panerad rödspätta med remouladsås och kokt potatis.
Lördag 23 januari – Endast matlåda
Alternativ 1: Helstekt fläskkarré med plommongräddsås, serveras med kokt potatis.
Alternativ 2: Korv Forsell med ris.
Dessert: Mannagrynspudding med saftsås.
Söndag 24 januari – Endast matlåda
Alternativ 1: Oxbringa med pepparrotssås och kokta grönsaker, serveras med kokt potatis.
Alternativ 2: Fiskgratäng med örtsås, serveras med potatismos.
Dessert: Snoddas
Veckans vegetariska – Endast matlåda
Bön- och chiligryta med syrlig löksallad, serveras med ris.
Veckans alternativ – Endast matlåda
Pocherad torsk med hollandaise och ugnsrostade rotsaker, serveras med potatispuré.
Veckans soppa – Endast matlåda
Minestronesoppa, serveras med bröd och pålägg.
Restaurang Va´gott - Matfors servicehus
Besöksadress
Skölevägen 15, Matfors
Telefon
060-19 28 91
Öppettider
Måndag – fredag, klockan 11.00 – 14.00
Stängt lördag, söndag och röda dagar
Restaurang Va Gott har stängt tillsvidare för utomstående gäster.
Meny Restaurang Va´gott
Matlådor för hemleverans
Har du behov att beställa matlådor hem? På sidan Mat för hemleverans kan du läsa om hur du ansöker och får dina behov prövade.