Pensionärsrestauranger

Här hittar du menyer, öppettider och besöksadresser till kommunens pensionärsrestauranger.

Som pensionär är du välkommen till kommunens pensionärsrestauranger som bedrivs av Sundsvalls Mat och Måltider. Vi följer livsmedelsverkets råd och riktlinjer gällande bra mat för äldre. Du kan läsa mer om deras rekommendationer på livsmedelverket.se.

Lunchpriser

Lunch i restaurangen: 80 kronor
Lunchlåda att ta med: 66 kronor

Välj en restaurang för att se menyer, öppettider och besöksadress.

Besöksadress

Skolhusallén 10, Sundsvall

Telefon

060-17 21 92

Öppettider

Måndag – fredag, klockan 11.00 – 13.00
Stängt lördag, söndag och röda dagar

Allérestaurangen har stängt tillsvidare för utomstående gäster.

Meny Allérestaurangen

Vecka 15

Måndag 12 april

Alternativ 1: Fiskpudding serveras med skirat smör och potatis.

Alternativ 2: Kycklinglevergryta serveras med potatis.

Tisdag 13 april

Alternativ 1: Bruna bönor med stekt falukorv.

Alternativ 2: Kasslersås med champinjonstuvning serveras med pasta.

Onsdag 14 april

Alternativ 1: Burgundisk köttgryta serveras med potatis.

Alternativ 2: Raggmunk serveras med stekt fläsk.

Torsdag 15 april

Alternativ 1: Ärtsoppa och pannkaka med grädde och sylt.

Alternativ 2: Isterband serveras med dillstuvad potatis.

Fredag 16 april

Alternativ 1: Gräddstuvad viltskav serveras med potatis- och jordärtskocksmos.

Alternativ 2: Stekt inlagd strömming serveras med kall dillsås och potatis.

Lördag 17 april

Alternativ 1: Pastrami serveras med potatisgratäng och timjangräddsås.

Alternativ 2: Kycklinggratäng med mangochutney serveras med ris eller potatis.

Dessert: Ananaspaj serveras med grädde.

Söndag 18 april

Alternativ 1: Paprika och fetaostfyllda färsbiffar serveras med tzatziki och klyftpotatis.

Alternativ 2: Potatis- och purjolökssoppa serveras med bröd och pålägg.

Dessert: Jordgubbscheesecake.

Veckans alternativ 

Chili con pollo (hönsfärs)

Söndag middag: Potatisbullar med baconkross.

Veckans soppa

Krämig kycklingsoppa serveras med bröd och pålägg.

Vecka 16

Måndag 19 april

Alternativ 1: Ugnsstekt torsk serveras med rhode islandsås och potatis.

Alternativ 2: Kycklinglasagne.

Tisdag 20 april

Alternativ 1: Chiligratinerad falukorv med potatis.

Alternativ 2: Kummindoftande fläskköttgryta med potatis.

Onsdag 21 april

Alternativ 1: Sjömansbiff.

Alternativ 2: Pasta Carbonara.

Torsdag 22 april

Alternativ 1: Spenatsoppa serveras med ägghalva.

Alternativ 2: Schnitzel med paprikasås och stekt potatis.

Fredag 23 april

Alternativ 1: Lindströmslåda med gräddsås och potatis.

Alternativ 2: Korv a la Forsell serveras med ris.

Lördag 24 april

Alternativ 1: Inkokt lax serveras med dillmajonnäs och potatis.

Alternativ 2: Kycklinggryta Hawaii serveras med ris eller potatis.

Dessert: Jordgubbssoppa serveras med vaniljgrädde.

Söndag 25 april

Alternativ 1: Kreolsk fläskfilé och choritzogryta serveras med potatis.

Alternativ 2: Quronfärssoppa serveras med bröd och pålägg.

Dessert: Chokladpudding serveras med grädde.

Veckans alternativ 

Gräddstuvad pytt i panna

Söndag middag: Kroppkakor med skirat smör.

Veckans soppa

Krämig kycklingsoppa serveras med bröd och pålägg.

Vecka 17

Måndag 26 april

Alternativ 1: Kalvsylta med rödbetssallad serveras med potatis.

Alternativ 2: Makaronipudding med skirat smör.

Tisdag 27 april

Alternativ 1: Grönsaksbiff Caribbean med pepparsås och potatis.

Alternativ 2: Coq au vin serveras med potatis.

Onsdag 28 april

Alternativ 1: Kålpudding med gräddsås och potatis.

Alternativ 2: Krämig fiskgratäng med crabfish och potatis.

Torsdag 29 april

Alternativ 1: Ärtsoppa med pannkaka.

Alternativ 2: Lapskojs med rödbetor.

Fredag 30 april

Alternativ 1: Biffstroganoff med ris eller potatis.

Alternativ 2: Lunchkorv med senapssås och potatis.

Lördag 1 maj

Alternativ 1: Stekt torskrygg serveras med räksås och potatis.

Alternativ 2: Kycklinggryta Tandoori serveras med potatis eller ris.

Dessert: Prinsesstårta.

Söndag 2 maj

Alternativ 1: Skinkfrestelse.

Alternativ 2: Krämig tomatsoppa serveras med börd och pålägg.

Dessert: Vaniljpannacotta.

Veckans alternativ 

Bondomelett.

Söndag middag: Vårrullar med sweetchilisås och ris.

Veckans soppa

Krämig kycklingsoppa med bröd och pålägg.

Besöksadress

Färjevägen 32, Alnö

Telefon

060-658 51 15

Öppettider

Måndag – fredag, klockan 11.00 – 13.30
Stängt lördag, söndag och röda dagar

Restaurang Anemonen har stängt tillsvidare för utomstående gäster.

Meny Restaurang Anemonen

Vecka 15

Måndag 12 april

Alternativ 1: Potatisbullar med bacon och  grönsaker.

Alternativ 2: Köttfärssås med spaghetti och grönsaker.

Tisdag 13 april

Alternativ 1: Kroppkakor med skirat smör.

Alternativ 2: Husets fiskgratäng med potatis och grönsaker.

Onsdag 14 april

Alternativ 1: Stekt fläsk med löksås och potatis.

Alternativ 2: Kycklingfilé med currysås och ris.

Torsdag 15 april

Alternativ 1: Broccolisoppa och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Skinksås med pasta och grönsaker.

Fredag 16 april

Alternativ 1: Isterband med dillstuvad potatis och grönsaker.

Alternativ 2: Stekt strömming med potatismos och skirat smör.

Lördag 17 april

Alternativ 1: Skinkstek med äppelsås och potatis.

Alternativ 2: Västerbottenpaj med romsås och grönsaker.

Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås.

Söndag 18 april

Alternativ 1: Asiatisk kycklinggryta med ris och grönsaker.

Alternativ 2: Schnitzel med dragonsås och potatis.

Dessert: Morotskaka.

Vecka 16

Måndag 19 april

Alternativ 1: Pölsa med rödbetor och potatis.

Alternativ 2: Korvstroganoff med ris och grönsaker.

Tisdag 20 april

Alternativ 1: Rotfruktsplättar med kesoröra och grönsaker.

Alternativ 2: Biff Lindström med gräddsås och potatis.

Onsdag 21 april

Alternativ 1: Köttbullar med stuvade morötter och potatis.

Alternativ 2: Fiskgratäng med soltorkade tomater och potatis.

Torsdag 22 april

Alternativ 1: Köttsoppa och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Kalops med potatis och grönsaker.

Fredag 23 april

Alternativ 1: Kålpudding med gräddsås serveras med potatis och grönsaker.

Alternativ 2: Lunchkorv med senapssås serveras med potatis och grönsaker.

Lördag 24 april

Alternativ 1: Oxjärpar med pepparsås och potatis.

Alternativ 2: Rostbiff med potatisgratäng.

Dessert: Hallonpaj med vaniljsås.

Söndag 25 april

Alternativ 1: Köttgryta med kantareller och potatis.

Alternativ 2: Panerad fisk med kall curry- och ananasdressing serveras med potatis.

Dessert: Citroncheececake.

Vecka 17

Måndag 26 april

Alternativ 1: Fläskpannkaka.

Alternativ 2: Pastagratäng med kalkon.

Tisdag 27 april

Alternativ 1: Leverstuvning med ris.

Alternativ 2: Köttfärsbiff med pepparsås och potatis.

Alternativ 3: Prinskorv med spenatstuvning och potatis.

Onsdag 28 april

Alternativ 1: Paltbröd med fläsk och vitsås.

Alternativ 2: Krämig fiskgratäng med potatis.

Torsdag 29 april

Alternativ 1: Potatis- och purjolökssoppa med pannkaka, sylt och grädde.

Alternativ 2: Falukorv med stuvade makaroner.

Fredag 30 april

Alternativ 1: Panerad fisk med kall favoritsås och potatis.

Alternativ 2: Köttbullar med gräddsås och potatis.

Lördag 1 maj

Alternativ 1: Skinkstek med äppelsås och potatis.

Alternativ 2: Burgundisk köttgryta med potatis.

Dessert: Persika med grädde.

Söndag 2 maj

Alternativ 1: Kokt fisk med vitvinssås och potatis.

Alternativ 2: Kycklingfilé med kall vitlökssås och ris.

Dessert: Äppelkaka med vaniljsås.

Besöksadress

Axvägen 7, Nacksta

Telefon

060-19 84 56

Öppettider

Måndag – fredag, klockan 11.30 – 13.00
Stängt lördag, söndag och röda dagar

Restaurang Matglädjen har stängt tillsvidare för utomstående gäster.

Meny Restaurang Matglädjen

Vecka 15

Måndag 12 april

Alternativ 1: Hamburgare med bröd serveras med klyftpotatis och dressing.

Alternativ 2: Kycklinggratäng med mango chutney serveras med potatis och grönsaker.

Tisdag 13 april

Alternativ 1: Köttbullar med stuvad vitkål serveras med potatis.

Alternativ 2: Skinkfrestelse.

Onsdag 14 april

Alternativ 1: Stekt spätta med kall sås serveras med potatis.

Alternativ 2: Bondsås serveras med potatis.

Torsdag 15 april

Alternativ 1: Gulaschsoppa och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Köttgryta med dill serveras med potatis.

Fredag 16 april

Alternativ 1: Kotlettrad serveras med gräddsås och potatis.

Alternativ 2: Lasagne med grönsallad.

Lördag 17 april

Alternativ 1: Grekisk köttfärslåda med grönpepparsås serveras med potatis.

Alternativ 2: Lunchkorv med gurkmajonnäs serveras med potatis.

Dessert: Falsk potatiskaka.

Söndag 18 april

Alternativ 1: Kokt torsk med pepparrotssås serveras med potatis.

Alternativ 2: Nötstek med gräddsås serveras med potatis och gelé.

Dessert: Persikor med vispad grädde.

Veckans alternativ 

Tjälknöl med rödvinssås toppad med skogssvamp serveras med potatispuré.

Veckans soppa

Fisksoppa med aioli serveras med bröd och pålägg.

Vecka 16

Måndag 19 april

Alternativ 1: Cantadougratinerad falukorv serveras med potatis.

Alternativ 2: Kebabsplit med tzatziki och ris.

Tisdag 20 april

Alternativ 1: Bruna bönor serveras med stekt fläsk eller korv.

Alternativ 2: Köttfärssås med spaghetti.

Onsdag 21 april

Alternativ 1: Skinkomelett med svampstuvning serveras med potatis och grönsaker.

Alternativ 2: Stekt fisk med dillmajonnäs serveras med potatis.

Torsdag 22 april

Alternativ 1: Vintersoppa med rotsaker och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Potatislåda med skinka, ost och grönsaker.

Fredag 23 april

Alternativ 1: Kokt lunchkorv serveras med senapssås och potatis.

Alternativ 2: Fläskkarré med rosépepparsås och stekt potatis.

Lördag 24 april

Alternativ 1: Portergryta serveras med potatis.

Alternativ 2: Laxpudding med skirat smör.

Dessert: Chokladpannacotta.

Söndag 25 april

Alternativ 1: Wallenbergare med gräddsås serveras med ärtor och potatis.

Alternativ 2: Kycklinggryta Marengo serveras med potatis.

Dessert: Hallonkaka med vispgrädde.

Veckans alternativ 

Laxfiléfylld med fetaostkräm, rödlök och kapris serveras med potatis.

Veckans soppa

Potatis- och purjolökssoppa med baconströssel serveras med bröd och pålägg.

Vecka 17

Måndag 26 april

Alternativ 1: Kebabgryta med ris.

Alternativ 2: Prinskorv med stekt ägg serveras med stekt potatis och gurkmajonnäs.

Tisdag 27 april

Alternativ 1: Köttbullar med gräddsås och lingon serveras med potatismos.

Alternativ 2: Smarrig fiskgratäng med räkor och kaviar serveras med potatis.

Onsdag 28 april

Alternativ 1: Stekt fläsk med löksås och potatis.

Alternativ 2: Pastagratäng med kyckling och dragon.

Torsdag 29 april

Alternativ 1: Köttsoppa med klimp och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Korvgryta serveras med rödbetor.

Fredag 30 april

Alternativ 1: Köttfärslimpa med brynt lök serveras med skånsk potatis och smörgåsgurka.

Alternativ 2: Fläskköttgryta med plommon serveras med potatis.

Lördag 1 maj

Alternativ 1: Kåldolmar med gräddsås och potatis.

Alternativ 2: Stekt fisk med kall sås och potatis.

Dessert: Ägglikörmousse med chokladströssel.

Söndag 2 maj

Alternativ 1: Rimmad oxbringa med krämig rotfruktsgratäng.

Alternativ 2: Stekt kycklingfilé med paprikasås serveras med stekt potatis.

Dessert: Blåbärskaka med grädde.

Veckans alternativ: Nötstek med pepparsås serveras med rödvinbärsgelé och potatis.

Veckans soppa: Rotsellerisoppa med basilikaolja serveras med bröd och pålägg.

Besöksadress

Knutsvägen 5, Stöde

Telefon

060-658 50 36

Öppettider

Måndag – fredag, klockan 11.00 – 13.30
Stängt lördag, söndag och röda dagar

Restaurang Matknuten har stängt tillsvidare för utomstående gäster.

Meny Restaurang Matknuten

Vecka 15

Måndag 12 april

Alternativ 1: Pölsa och potatis.

Alternativ 2: Kycklingspett med tomatsås och potatis.

Tisdag 13 april

Alternativ 1: Stekt strömming och potatismos.

Alternativ 2: Raggmunk med stekt fläsk.

Onsdag 14 april

Alternativ 1: Köttfärslasagne.

Alternativ 2: Stekt falukorv med stuvade morötter och potatis.

Torsdag 15 april

Alternativ 1: Linssoppa med citronyoghurt och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Biffstroganoff och potatis.

Fredag 16 april

Alternativ 1: Flygande Jakob med ris.

Alternativ 2: Janssons Frestelse med ägg.

Lördag 17 april

Alternativ 1: Pasta med tomat- och basilikasås.

Alternativ 2: Wallenbergare med gräddsås serveras med potatismos och ärtor.

Dessert: Gino med vispad grädde.

Söndag 18 april

Alternativ 1: Fläskfilé med potatiskaka och rödvinssås.

Alternativ 2: Kalvsylta med rödbetssallad och potatis.

Dessert: Citronmarängpaj.

Vecka 16

Måndag 19 april

Alternativ 1: Gratinerad falukorv med tomat och potatismos.

Alternativ 2: Potatisbullar med bacon.

Tisdag 20 april

Alternativ 1: Bruna bönor med stekt korv och fläsk.

Alternativ 2: Oxbringa med pepparrotssås och potatis.

Onsdag 21 april

Alternativ 1: Stekt fisk med kall sås och potatis.

Alternativ 2: Leverstuvning och potatis.

Torsdag 22 april

Alternativ 1: Pst- och grönsakssoppa och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Köttfärsfrestelse.

Fredag 23 april

Alternativ 1: Gräddstuvad viltskav med svamp och potatismos.

Alternativ 2: Kycklinglasagne.

Lördag 24 april

Alternativ 1: Lav på Norrlandsvis och potatis.

Alternativ 2: Gulaschsoppa med crème fraiche och vitlöksbröd.

Dessert: Ägglikörmousse med hackad choklad.

Söndag 25 april

Alternativ 1: Nötstek med skysås och potatisrulle.

Alternativ 2: Broccolibiffar med dressing och potatisklyftor.

Dessert: Mannagrynspudding med saftsås.

Vecka 17

Måndag 26 april

Alternativ 1: Skinksås med pasta.

Alternativ 2: Burgundisk köttgryta med potatis.

Tisdag 27 april

Alternativ 1: Stekt sill med löksås och potatis.

Alternativ 2: Kycklinggryta med ris.

Onsdag 28 april

Alternativ 1: Stekt fläskschnitzel med svampsås serveras med stekt potatis.

Alternativ 2: Kokt lunchkorv med senapssås och potatis.

Torsdag 29 april

Alternativ 1: Morotssoppa och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Köttfärslimpa med gräddsås och potatis.

Fredag 30 april

Alternativ 1: Fiskgratäng med morot serveras med potatismos.

Alternativ 2: Sjömansbiff med inlagd gurka.

Lördag 1 maj

Alternativ 1: Portergryta med potatis.

Alternativ 2: Kycklingburgare med dressing och potatismos.

Dessert: Marängswiss.

Söndag 2 maj

Alternativ 1: Pocherad torskrygg med vitvinssås och potatis.

Alternativ 2: Skinkstek med rotsaksgratäng och grillad tomat.

Dessert: Falsk potatisbakelse.

Besöksadress

Tomtegränd 5 B

Telefon

060-658 51 14

Öppettider

Måndag – fredag, klockan 11.00 – 13.30
Stängt lördag, söndag och röda dagar

Restaurang Tomtegränd har stängt tillsvidare för utomstående gäster.

Meny Restaurang Tomtegränd

Vecka 15

Måndag 12 april

Alternativ 1: Fiskbullar med hummersås och kokt potatis.

Alternativ 2: Kycklinglasagne.

Tisdag 13 april

Alternativ 1: Köttbullar med skysås och stuvade makaroner.

Alternativ 2: Bräckt kassler med stekt ägg serveras med coleslaw och stekt potatis.

Onsdag 14 april

Alternativ 1: Rotmos med köttkorv och stekt brysselkål.

Alternativ 2: Pocherad lättrimmad sej med ägg- och persiljesås serveras med potatis.

Torsdag 15 april

Alternativ 1: Spenatsoppa med kokt ägg och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Fiskpudding med skirat smör.

Fredag 16 april

Alternativ 1: Pannbiff med chilibearnaise och stekt potatis.

Alternativ 2: Stekt panerad rödspätta med remouladsås och potatis.

Lördag 17 april

Alternativ 1: Helstekt fläskkarré med plommongräddsås och kokt potatis.

Alternativ 2: Korv Forsell med ris.

Dessert: Mannagrynspudding med sylt och grädde.

Söndag 18 april

Alternativ 1: Oxbringa med pepparrotssås serveras med kokta rotsaker och potatis.

Alternativ 2: Fiskgratäng med örtsås och potatismos.

Dessert: Snoddas.

Veckans vegetariska 

Bön- och chiligryta med ris och syrlig löksallad.

Veckans alternativ 

Pocherad rödspättarullar med vitvinssås serveras med räkor och potatispuré.

Veckans soppa

Minestronesoppa serveras med bröd och pålägg.

Vecka 16

Måndag 19 april

Alternativ 1: Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor.

Alternativ 2: Fläskköttgryta med plommon och rosmarin serveras med potatis.

Tisdag 20 april

Alternativ 1: Spaghetti med köttfärssås.

Alternativ 2: Paltbröd med stekt fläsk och vitsås.

Onsdag 21 april

Alternativ 1: Fiskgratäng med tomat och purjolök serveras med potatismos.

Alternativ 2: Kåldolmar med lingon- och gräddsås serveras med potatis.

Torsdag 22 april

Alternativ 1: Ärtsoppa med fläsk och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Leverbiff med stekt bacon serveras med gräddsås och potatis.

Fredag 23 april

Alternativ 1: Ungersk gulasch med citronyoghurt och ugnstekt potatis.

Alternativ 2: Stekt panerad fiskfilé med dillmajonnäs serveras med potatis.

Lördag 24 april

Alternativ 1: Kyckling- och bacongratäng med västerbottenost och ris.

Alternativ 2: Två sorters sill med kokt ägg och kall sås serveras med potatis.

Dessert: Kladdkaka med vispad grädde.

Söndag 25 april

Alternativ 1: Helstekt kotlettrad med ratatouille och potatisgratäng.

Alternativ 2: Stekt strömmingsflundra med skirat smör och potatismos.

Dessert: Vaniljpannacotta med mangopuré.

Veckans vegetariska

Grönsakswok med äggnudlar, kikärtor och sweetchilisås.

Veckans alternativ 

Porterstek med sås och gelé serveras med grönsaker och potatis.

Veckans soppa

Kantarellsoppa med baconkross serveras med bröd och pålägg.

Vecka 17

Måndag 26 april

Alternativ 1: Kroppkakor med skirat smör.

Alternativ 2: Het spansk fiskgratäng serveras med potatismos.

Tisdag 27 april

Alternativ 1: Flygande Jakob med ris.

Alternativ 2: Stekt prinskorv med stuvad spenat serveras med potatis.

Onsdag 28 april

Alternativ 1: Fiskgratäng med curry och äpple serveras med potatismos.

Alternativ 2: Chili con carne med ris.

Torsdag 29 april

Alternativ 1: Pepparrotssoppa och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Makaronipudding med skirat smör.

Fredag 30 april

Alternativ 1: Stekt panerad rödspätta med skagendressing serveras med potatis.

Alternativ 2: Ost- och svampgratinerad kassler med ris.

Lördag 31 april

Alternativ 1: Pasta med rökt lax och fänkål serveras med dillgräddsås.

Alternativ 2: Skinkstek med skogssvampssås och ugnstekt potatis.

Dessert: Hallon- och rabarberkräm med mjölk.

Söndag 1 maj

Alternativ 1: Wallenbergare med gräddsås och gröna ärtor serveras med potatismos.

Alternativ 2: Torskpanetter med tartarsås serveras med picklad morot och potatis.

Dessert: Mango- och passionsmousse med mörk choklad.

Besöksadress

Skölevägen 15, Matfors

Telefon

060-19 28 91

Öppettider

Måndag – fredag, klockan 11.30 – 13.00
Stängt lördag, söndag och röda dagar

Restaurang Va Gott har stängt tillsvidare för utomstående gäster.

Meny Restaurang Va´gott

Vecka 15

Måndag 12 april

Alternativ 1: Falukorv med stuvade morötter och potatis.

Alternativ 2: Blomkålssoppa serveras med bröd och pålägg.

Tisdag 13 april

Alternativ 1: Laxpudding.

Alternativ 2: Kökets morotsbiffar med kall currysås och potatis.

Onsdag 14 april

Alternativ 1: Husets fiskgratäng med potatis.

Alternativ 2: köttbullar med stuvad vitkål och potatis.

Torsdag 15 april

Alternativ 1: Kålsoppa med frikadeller och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Kalops med potatis.

Fredag 16 april

Alternativ 1: Fläskfilé med potatisgratäng.

Alternativ 2: Husets lasagne.

Lördag 17 april

Alternativ 1: Torsk med vitvinssås och potatis.

Alternativ 2: Varmkorv med potatismos.

Dessert: Ägglikörmousse.

Söndag 18 april

Alternativ 1: Högrevsgryta med potatis.

Alternativ 2: Helstekt fläskkarré med gräddsås och potatis.

Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås.

Vecka 16

Måndag 19 april

Alternativ 1: Gratinerad kassler med ris.

Alternativ 2: Raggmunkar med lingonsylt.

Tisdag 20 april

Alternativ 1: Fläsk med stuvad vitkål och potatis.

Alternativ 2: Stekt hokifilé med remouladsås och potatis.

Onsdag 21 april

Alternativ 1: Korv med stuvade morötter och potatis.

Alternativ 2: Kåldolmar med gräddsås och potatis.

Torsdag 22 april

Alternativ 1: Ost- och grönsakssoppa med pannkaka och sylt och grädde.

Alternativ 2: Pepparrotskött med potatis.

Fredag 23 april

Alternativ 1: Köttfärslimpa med gräddsås och potatis.

Alternativ 2: Fiskgryta med saffran och kokt potatis.

Lördag 24 april

Alternativ 1: Fläskkotlett med svampsås och potatis.

Alternativ 2: Janssons Frestelse med ägg.

Dessert: Ananaspaj.

Söndag 25 april

Alternativ 1: Fisk med räk- och vitvinssås serveras med potatis.

Alternativ 2: Gratinerad skinka med potatis.

Dessert: Chokladpudding med vispgrädde.

Vecka 17

Måndag 26 april

Alternativ 1: Örtkryddad ost- och skinksås med pasta.

Alternativ 2: Lunchkorv med senapssås och potatis.

Tisdag 27 april

Alternativ 1: Dillkött med potatis.

Alternativ 2: Kokt fisk med äggsås och potatis.

Onsdag 28 april

Alternativ 1: Köttbullar med stuvade makaroner.

Alternativ 2: Gräddstuvad pytt i panna med rödbetor.

Torsdag 29 april

Alternativ 1: Laxsoppa och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Biffstroganoff med ris.

Fredag 30 april

Alternativ 1: Stekt fisk med spenatstuvning och potatis.

Alternativ 2: Pasta Alfredo.

Lördag 1 maj

Alternativ 1: Köttbullar med omelett och svampstuvning serveras med potatis.

Alternativ 2: Varmkorv med potatismos och räksallad.

Dessert: Kladdkaka med vispad grädde.

Söndag 2 maj

Alternativ 1: Rimmad oxbringa med pepparrotssås och potatis.

Alternativ 2: Fiskgratäng med mandeltäcke och potatis.

Dessert: Falsk kalvdans med sylt.

Matlådor för hemleverans

Har du behov att beställa matlådor hem? På sidan Mat för hemleverans kan du läsa om hur du ansöker och får dina behov prövade.

Kontakt

Eva Nordberg Avdelningschef, Sundsvalls Mat & Måltider

060-19 15 59

Riksbud Matdistribution hemtjänst

060-789 09 59

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.