Pensionärsrestauranger

Här hittar du menyer, öppettider och besöksadresser till kommunens pensionärsrestauranger.

Som pensionär är du välkommen till kommunens pensionärsrestauranger som bedrivs av Sundsvalls Mat och Måltider. Vi följer livsmedelsverkets råd och riktlinjer gällande bra mat för äldre. Du kan läsa mer om deras rekommendationer på livsmedelverket.se.

Lunchpriser

Lunch i restaurangen: 80 kronor
Lunchlåda att ta med: 66 kronor

Välj en restaurang för att se menyer, öppettider och besöksadress.

Besöksadress

Skolhusallén 10, Sundsvall

Telefon

060-17 21 92

Öppettider

Måndag – fredag, klockan 11.00 – 13.00
Stängt lördag, söndag och röda dagar

Allérestaurangen har stängt tillsvidare för utomstående gäster.

Meny Allérestaurangen

Vecka 3

Måndag 18 januari 

Alternativ 1: Laxpudding med skirat smör.

Alternativ 2: Kycklinglevergryta, serveras med potatis.

Tisdag 19 januari 

Alternativ 1: Bruna bönor med stekt fläsk.

Alternativ 2: Kasslersås med champinjoner, serveras med pasta.

Onsdag 20 januari 

Alternativ 1: Köttfärsfrestelse.

Alternativ 2: Raggmunk med stekt fläsk.

Torsdag 21 januari 

Alternativ 1: Ärtsoppa och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Isterband med dillstuvad potatis.

Fredag  22 januari 

Alternativ 1: Gräddstuvad viltskavsgryta, serveras med potatis- och jordärtskocksmos.

Alternativ 2: Stekt inlagd strömming med kall dillsås och potatis.

Lördag  23 januari – Endast matlåda

Alternativ 1: Pastrami med timjangräddsås, serveras med potatisgratäng.

Alternativ 2: Kycklinggratäng med mangochutney, serveras med ris eller potatis.

Dessert: Ostkaka med keso och sylt.

Söndag 24 januari – Endast matlåda

Alternativ 1: Italiendoftande färsbiff med persiljesås, serveras med kokt potatis.

Alternativ 2: Potatis- och purjolökssoppa serveras med bröd och pålägg.

Dessert: Drottningskompott.

Veckans alternativ – Endast matlåda

Potatisbullar med baconkross.

Chili con carne (söndag middag).

Veckans soppa – Endast matlåda

Kycklingsoppa med bröd och pålägg.

Vecka 4

Måndag 25 januari 

Alternativ 1: Chiligratinerad falukorv.

Alternativ 2: Sjömansbiff, serveras med inlagd gurka.

Tisdag 26 januari 

Alternativ 1: Ugnsstekt torsk, serveras med stuvad spenat och potatis.

Alternativ 2: Fläskköttgryta med plommon och rosmarin, serveras med potatis.

Onsdag 27 januari 

Alternativ 1: Broccolimedaljong med sweetchilisås, serveras med potatis.

Alternativ 2: Pasta Alfredo.

Torsdag 28 januari 

Alternativ 1: Köttsoppa med klimp och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Schnitzel med paprikasås, serveras med stekt potatis.

Fredag  29 januari 

Alternativ 1: Grekiskt köttfärslåda med gräddsås, serveras med potatis

Alternativ 2: Korvstroganoff, serveras med ris.

Lördag  30 januari – Endast matlåda

Alternativ 1: Kokt lax i messmörssås serveras med potatis.

Alternativ 2: Krämig skinkfrestelse.

Dessert: Körsbärssoppa serveras med vaniljgrädde.

Söndag 31 januari – Endast matlåda

Alternativ 1: Stekt kycklingfilé, serveras med dragonsås och potatis.

Alternativ 2: Krämig champinjonsoppa serveras med bröd och pålägg.

Dessert: Ägglikörmousse.

Veckans alternativ – Endast matlåda

Blodpudding med stekt bacon.

Bondomelett (söndag middag).

Veckans soppa – Endast matlåda

Kycklingsoppa med bröd och pålägg.

Vecka 5

Måndag 1 februari

Alternativ 1: Skinkstek med ingefärssås, serveras med potatis.

Alternativ 2: Makaronipudding med skirat smör.

Tisdag 2 februari

Alternativ 1: Grönsaksbiff Caribbean med pepparsås, serveras med potatis.

Alternativ 2: Coq au vin serveras med potatis.

Onsdag 3 februari

Alternativ 1: Kåldolmar med gräddsås serveras med potatis.

Alternativ 2: Krämig fiskgratäng med crabfish, serveras med potatis.

Torsdag 4 februari

Alternativ 1: Gulaschsoppa med gräddfil och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Lapskojs med rödbetor.

Fredag 5 februari

Alternativ 1: Biffstroganoff serveras med ris eller potatis.

Alternativ 2: Lunchkorv med senapssås, serveras med potatis.

Lördag 6 februari – Endast matlåda

Alternativ 1: Kalvsylta med rödbetssallad, serveras med potatis.

Alternativ 2: Kryddig ugnskyckling serveras med klyftpotatis.

Dessert: Risgrynspudding med saftsås.

Söndag 7 februari – Endast matlåda

Alternativ 1: Janssons frestelse serveras med ägghalva.

Alternativ 2: Ost- och grönsakssoppa serveras med bröd och pålägg.

Dessert: Chokladpannacotta.

Veckans alternativ – Endast matlåda

Kroppkakor med skirat smör.

Rotsaksplättar med kesoröra (söndag middag).

Veckans soppa – Endast matlåda

Kycklingsoppa med bröd och pålägg.

Vecka 6

Måndag 8 februari

Alternativ 1: Kebabgryta serveras med ris eller potatis.

Alternativ 2: Kyckling med bacon och banan, serveras med ris eller potatis.

Tisdag 9 februari

Alternativ 1: Bruna bönor med stekt fläsk.

Alternativ 2: Köttbullar med stuvad vitkål och potatis.

Onsdag 10 februari

Alternativ 1: Fiskgryta med fänkål, serveras med potatis.

Alternativ 2: Varmkorv med potatismos och gurkmajonnäs.

Torsdag 11 februari

Alternativ 1: Sötpotatissoppa med bacon och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Nötskavsgryta a la Strindberg, serveras med potatis.

Fredag 12 februari

Alternativ 1: Ananasgratinerad kassler, serveras med ris eller potatis.

Alternativ 2: Biff a lá Lindström med gräddsås, serveras med potatis.

Lördag 13 februari – Endast matlåda

Alternativ 1: Kycklinggryta med svamp och fetaost, serveras med potatis.

Alternativ 2: Ugnsgratinerad kotlettrad, serveras med potatis.

Dessert: Mangomarinerad fruktsallad serveras med grädde.

Söndag 14 februari – Endast matlåda

Alternativ 1: Fisk bordelaise, serveras med potatis och skirat smör.

Alternativ 2: Jordärtskockssoppa med bröd och pålägg.

Dessert: Brylépudding.

Besöksadress

Färjevägen 32, Alnö

Telefon

060-658 51 15

Öppettider

Måndag – fredag, klockan 11.00 – 13.30
Stängt lördag, söndag och röda dagar

Restaurang Anemonen har stängt tillsvidare för utomstående gäster.

Meny Restaurang Anemonen

Vecka 3

Måndag 18 januari 

Alternativ 1: Potatisbullar med bacon.

Alternativ 2: Varmkorv med potatismos.

Tisdag 19 januari 

Alternativ 1: Kroppkakor med skirat smör.

Alternativ 2: Fiskgratäng med kaviar och purjolök, serveras med potatis.

Onsdag 20 januari 

Alternativ 1: Stekt fläsk med löksås, serveras med potatis.

Alternativ 2: Kycklingfilé med currysås och ris.

Torsdag 21 januari 

Alternativ 1: Broccolisoppa och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Skinksås med pasta.

Fredag  22 januari 

Alternativ 1: Isterband med dillstuvad potatis.

Alternativ 2: Stekt strömming med potatismos och skirat smör.

Lördag  23 januari – Endast matlåda

Alternativ 1: Skinkstek med äppelsås, serveras med potatis.

Alternativ 2: Sjömansbiff med grönsaker.

Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås.

Söndag 24 januari – Endast matlåda

Alternativ 1: Kycklinggryta med curry, serveras med ris.

Alternativ 2: Schnitzel med svampsås, serveras med potatis.

Dessert: Morotskaka.

Vecka 4

Måndag 25 januari 

Alternativ 1: Pölsa med rödbetor och potatis.

Alternativ 2: Korvstroganoff med ris.

Tisdag 26 januari 

Alternativ 1: Rotfruktsplättar med lingonkeso.

Alternativ 2: Biff Lindström med gräddsås och potatis.

Onsdag 27 januari 

Alternativ 1: Köttbullar med stuvade morötter och potatis.

Alternativ 2: Fiskgratäng med soltorkade tomater, serveras med potatis.

Torsdag 28 januari 

Alternativ 1: Morotssoppa och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Kalops med potatis.

Fredag  29 januari 

Alternativ 1: Kålpudding med gräddsås och potatis.

Alternativ 2: Lunchkorv med senapssås och potatis.

Lördag  30 januari – Endast matlåda

Alternativ 1: Oxjärpar med pepparsås och potatis.

Alternativ 2: Rostbiff med potatisgratäng.

Dessert: Hallonpaj med vaniljsås.

Söndag 31 januari – Endast matlåda

Alternativ 1: Köttgryta med kantareller, serveras med potatis.

Alternativ 2: Panerad fisk med kall curry- och ananasdressing, serveras med potatis.

Dessert: Citroncheesecake.

Vecka 5

Måndag 1 februari

Alternativ 1: Fläskpannkaka.

Alternativ 2: Pastagratäng med grönsaker.

Tisdag 2 februari

Alternativ 1: Leverstuvning med ris.

Alternativ 2: Grekisk köttfärsbiff med gräddsås och potatis.

Onsdag 3 februari

Alternativ 1: Fläsklägg med rotmos.

Alternativ 2: Krämig fiskgratäng, serveras med potatis.

Torsdag 4 februari

Alternativ 1: Potatis- och purjolökssoppa och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Falukorv med stuvade makaroner.

Fredag 5 februari

Alternativ 1: Panerad fisk med kall favoritsås, serveras med potatis.

Alternativ 2: Köttbullar med gräddsås, serveras med potatis.

Lördag 6 februari – Endast matlåda

Alternativ 1: Skinkstek med äppelsås, serveras med potatis.

Alternativ 2: Burgundisk köttgryta, serveras med potatis.

Dessert: Persika med grädde.

Söndag 7 februari – Endast matlåda

Alternativ 1: Lingonbakad laxfilé med potatis.

Alternativ 2: Kycklingfilé med kall vitlökssås och ris.

Dessert: Äppelkaka med vaniljsås.

Vecka 6

Måndag 8 februari

Alternativ 1: Gräddstuvad pyttipanna med rödbetor.

Alternativ 2: Korvgryta med dill och pepparrot, serveras med potatis.

Tisdag 9 februari

Alternativ 1: Stekt sill med löksås, serveras med potatis.

Alternativ 2: Pasta med ost- och skinksås.

Onsdag 10 februari

Alternativ 1: Bruna bönor med fläsk och korv.

Alternativ 2: Grönsaksbiffar med tzatziki, serveras med potatis.

Torsdag 11 februari

Alternativ 1: Kålsoppa med frikadeller och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Kycklingspett med sweetchilisås, serveras med potatis.

Fredag 12 februari

Alternativ 1: Ugnsstekt fisk med citronsås och potatis.

Alternativ 2: Lunchkorv med pepparrotssås, serveras med potatis.

Lördag 13 februari – Endast matlåda

Alternativ 1: Pannbiff med stekt lök och gräddsås, serveras med potatis.

Alternativ 2: Flygande Jacob med ris.

Dessert: Ananaskaka med vaniljsås.

Söndag 14 februari – Endast matlåda

Alternativ 1: Köttgryta med svamp och lingon, serveras med potatis.

Alternativ 2: Prinskorv med stuvade morötter, serveras med potatis.

Dessert: Jordgubbscheescake.

Besöksadress

Axvägen 7, Nacksta

Telefon

060-19 84 56

Öppettider

Måndag – fredag, klockan 11.30 – 13.00
Stängt lördag, söndag och röda dagar

Restaurang Matglädjen har stängt tillsvidare för utomstående gäster.

Meny Restaurang Matglädjen

Vecka 3

Måndag 18 januari 

Alternativ 1: Potatisbullar med knaperstekt bacon.

Alternativ 2: Kycklinggratäng med mangochutney, serveras med grönsaker och potatis.

Tisdag 19 januari 

Alternativ 1: Köttbullar med stuvad vitkål, serveras med potatis.

Alternativ 2: Skinkfrestelse.

Onsdag 20 januari 

Alternativ 1: Stekt spätta med skarpsås, serveras med potatis.

Alternativ 2: Bondsås med potatis.

Torsdag 21 januari 

Alternativ 1: Gulaschsoppa och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Köttgryta med dill, serveras med potatis.

Fredag  22 januari 

Alternativ 1: Kotlettrad med gräddsås, serveras med potatis.

Alternativ 2: Lasagne med grönsallad.

Lördag  23 januari – Endast matlåda

Alternativ 1: Köttfärslåda med provencalskt täcke, serveras med potatismos.

Alternativ 2: Lunchkorv med gurkmajonnäs, serveras med potatis.

Dessert: Falsk potatiskaka.

Söndag 24 januari – Endast matlåda

Alternativ 1: Kokt torsk med pepparrotssås, serveras med potatis.

Alternativ 2: Nötstek med gräddsås, serveras med potatis och gelé.

Dessert: Persikor med vispad grädde.

Veckans alternativ – Endast matlåda

Tjälknöl med rödvinssås toppad med skogssvamp och potatispuré.

Veckans soppa – Endast matlåda

Fisksoppa med aioli, serveras med bröd och pålägg.

Besöksadress

Knutsvägen 5, Stöde

Telefon

060-658 50 36

Öppettider

Måndag – fredag, klockan 11.00 – 13.30
Stängt lördag, söndag och röda dagar

Restaurang Matknuten har stängt tillsvidare för utomstående gäster.

Meny Restaurang Matknuten

Vecka 51

Vecka 3

Måndag 18 januari 

Alternativ 1: Raggmunk med stekt fläsk.

Alternativ 2: Kycklinglasagne.

Tisdag 19 januari 

Alternativ 1: Köttbullar med skysås, serveras med stuvade makaroner.

Alternativ 2: Bräckt kassler med stekt ägg och coleslaw, serveras med stekt potatis.

Onsdag 20 januari 

Alternativ 1: Rotmos med köttkorv och stekt brysselkål.

Alternativ 2: Pocherad lättrimmad sej med ägg- och persiljesås, serveras med kokt potatis.

Torsdag 21 januari 

Alternativ 1: Spenatsoppa med kokt ägg och pannkaka med sylt och grädde.

Alternativ 2: Fiskpudding med skirat smör.

Fredag  22 januari 

Alternativ 1: Pannbiff med chilibéarnàise, serveras med stekt potatis.

Alternativ 2: Stekt panerad rödspätta med remouladsås och kokt potatis.

Lördag  23 januari – Endast matlåda

Alternativ 1: Helstekt fläskkarré med plommongräddsås, serveras med kokt potatis.

Alternativ 2: Korv Forsell med ris.

Dessert: Mannagrynspudding med saftsås.

Söndag 24 januari – Endast matlåda

Alternativ 1: Oxbringa med pepparrotssås och kokta grönsaker, serveras med kokt potatis.

Alternativ 2: Fiskgratäng med örtsås, serveras med potatismos.

Dessert: Snoddas

Veckans vegetariska – Endast matlåda

Bön- och chiligryta med syrlig löksallad, serveras med ris.

Veckans alternativ – Endast matlåda

Pocherad torsk med hollandaise och ugnsrostade rotsaker, serveras med potatispuré.

Veckans soppa – Endast matlåda

Minestronesoppa, serveras med bröd och pålägg.

Besöksadress

Skölevägen 15, Matfors

Telefon

060-19 28 91

Öppettider

Måndag – fredag, klockan 11.00 – 14.00
Stängt lördag, söndag och röda dagar

Restaurang Va Gott har stängt tillsvidare för utomstående gäster.

Meny Restaurang Va´gott

 

Matlådor för hemleverans

Har du behov att beställa matlådor hem? På sidan Mat för hemleverans kan du läsa om hur du ansöker och får dina behov prövade.

Kontakt

Eva Nordberg Avdelningschef, Sundsvalls Mat & Måltider

060-19 15 59

Riksbud Matdistribution hemtjänst

060-789 09 59

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.