Pensionärsrestauranger
Här hittar du menyer, öppettider och besöksadresser till kommunens pensionärsrestauranger.
Som pensionär är du välkommen till kommunens pensionärsrestauranger som bedrivs av Sundsvalls Mat och Måltider. Vi följer livsmedelsverkets råd och riktlinjer gällande bra mat för äldre. Du kan läsa mer om deras rekommendationer på livsmedelverket.se.
Lunchpriser
Lunch i restaurangen: 80 kronor
Lunchlåda att ta med: 66 kronor
Välj en restaurang för att se menyer, öppettider och besöksadress.
Allérestaurangen - Allégården
Besöksadress
Skolhusallén 10, Sundsvall
Telefon
060-17 21 92
Öppettider
Måndag – fredag, klockan 11.00 – 13.00
Stängt lördag, söndag och röda dagar
Allérestaurangen har stängt tillsvidare för utomstående gäster.
Meny Allérestaurangen
Vecka 15
Måndag 12 april
Alternativ 1: Fiskpudding serveras med skirat smör och potatis.
Alternativ 2: Kycklinglevergryta serveras med potatis.
Tisdag 13 april
Alternativ 1: Bruna bönor med stekt falukorv.
Alternativ 2: Kasslersås med champinjonstuvning serveras med pasta.
Onsdag 14 april
Alternativ 1: Burgundisk köttgryta serveras med potatis.
Alternativ 2: Raggmunk serveras med stekt fläsk.
Torsdag 15 april
Alternativ 1: Ärtsoppa och pannkaka med grädde och sylt.
Alternativ 2: Isterband serveras med dillstuvad potatis.
Fredag 16 april
Alternativ 1: Gräddstuvad viltskav serveras med potatis- och jordärtskocksmos.
Alternativ 2: Stekt inlagd strömming serveras med kall dillsås och potatis.
Lördag 17 april
Alternativ 1: Pastrami serveras med potatisgratäng och timjangräddsås.
Alternativ 2: Kycklinggratäng med mangochutney serveras med ris eller potatis.
Dessert: Ananaspaj serveras med grädde.
Söndag 18 april
Alternativ 1: Paprika och fetaostfyllda färsbiffar serveras med tzatziki och klyftpotatis.
Alternativ 2: Potatis- och purjolökssoppa serveras med bröd och pålägg.
Dessert: Jordgubbscheesecake.
Veckans alternativ
Chili con pollo (hönsfärs)
Söndag middag: Potatisbullar med baconkross.
Veckans soppa
Krämig kycklingsoppa serveras med bröd och pålägg.
Vecka 16
Måndag 19 april
Alternativ 1: Ugnsstekt torsk serveras med rhode islandsås och potatis.
Alternativ 2: Kycklinglasagne.
Tisdag 20 april
Alternativ 1: Chiligratinerad falukorv med potatis.
Alternativ 2: Kummindoftande fläskköttgryta med potatis.
Onsdag 21 april
Alternativ 1: Sjömansbiff.
Alternativ 2: Pasta Carbonara.
Torsdag 22 april
Alternativ 1: Spenatsoppa serveras med ägghalva.
Alternativ 2: Schnitzel med paprikasås och stekt potatis.
Fredag 23 april
Alternativ 1: Lindströmslåda med gräddsås och potatis.
Alternativ 2: Korv a la Forsell serveras med ris.
Lördag 24 april
Alternativ 1: Inkokt lax serveras med dillmajonnäs och potatis.
Alternativ 2: Kycklinggryta Hawaii serveras med ris eller potatis.
Dessert: Jordgubbssoppa serveras med vaniljgrädde.
Söndag 25 april
Alternativ 1: Kreolsk fläskfilé och choritzogryta serveras med potatis.
Alternativ 2: Quronfärssoppa serveras med bröd och pålägg.
Dessert: Chokladpudding serveras med grädde.
Veckans alternativ
Gräddstuvad pytt i panna
Söndag middag: Kroppkakor med skirat smör.
Veckans soppa
Krämig kycklingsoppa serveras med bröd och pålägg.
Vecka 17
Måndag 26 april
Alternativ 1: Kalvsylta med rödbetssallad serveras med potatis.
Alternativ 2: Makaronipudding med skirat smör.
Tisdag 27 april
Alternativ 1: Grönsaksbiff Caribbean med pepparsås och potatis.
Alternativ 2: Coq au vin serveras med potatis.
Onsdag 28 april
Alternativ 1: Kålpudding med gräddsås och potatis.
Alternativ 2: Krämig fiskgratäng med crabfish och potatis.
Torsdag 29 april
Alternativ 1: Ärtsoppa med pannkaka.
Alternativ 2: Lapskojs med rödbetor.
Fredag 30 april
Alternativ 1: Biffstroganoff med ris eller potatis.
Alternativ 2: Lunchkorv med senapssås och potatis.
Lördag 1 maj
Alternativ 1: Stekt torskrygg serveras med räksås och potatis.
Alternativ 2: Kycklinggryta Tandoori serveras med potatis eller ris.
Dessert: Prinsesstårta.
Söndag 2 maj
Alternativ 1: Skinkfrestelse.
Alternativ 2: Krämig tomatsoppa serveras med börd och pålägg.
Dessert: Vaniljpannacotta.
Veckans alternativ
Bondomelett.
Söndag middag: Vårrullar med sweetchilisås och ris.
Veckans soppa
Krämig kycklingsoppa med bröd och pålägg.
Restaurang Anemonen - Alnö servicehus
Besöksadress
Färjevägen 32, Alnö
Telefon
060-658 51 15
Öppettider
Måndag – fredag, klockan 11.00 – 13.30
Stängt lördag, söndag och röda dagar
Restaurang Anemonen har stängt tillsvidare för utomstående gäster.
Meny Restaurang Anemonen
Vecka 15
Måndag 12 april
Alternativ 1: Potatisbullar med bacon och grönsaker.
Alternativ 2: Köttfärssås med spaghetti och grönsaker.
Tisdag 13 april
Alternativ 1: Kroppkakor med skirat smör.
Alternativ 2: Husets fiskgratäng med potatis och grönsaker.
Onsdag 14 april
Alternativ 1: Stekt fläsk med löksås och potatis.
Alternativ 2: Kycklingfilé med currysås och ris.
Torsdag 15 april
Alternativ 1: Broccolisoppa och pannkaka med sylt och grädde.
Alternativ 2: Skinksås med pasta och grönsaker.
Fredag 16 april
Alternativ 1: Isterband med dillstuvad potatis och grönsaker.
Alternativ 2: Stekt strömming med potatismos och skirat smör.
Lördag 17 april
Alternativ 1: Skinkstek med äppelsås och potatis.
Alternativ 2: Västerbottenpaj med romsås och grönsaker.
Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås.
Söndag 18 april
Alternativ 1: Asiatisk kycklinggryta med ris och grönsaker.
Alternativ 2: Schnitzel med dragonsås och potatis.
Dessert: Morotskaka.
Vecka 16
Måndag 19 april
Alternativ 1: Pölsa med rödbetor och potatis.
Alternativ 2: Korvstroganoff med ris och grönsaker.
Tisdag 20 april
Alternativ 1: Rotfruktsplättar med kesoröra och grönsaker.
Alternativ 2: Biff Lindström med gräddsås och potatis.
Onsdag 21 april
Alternativ 1: Köttbullar med stuvade morötter och potatis.
Alternativ 2: Fiskgratäng med soltorkade tomater och potatis.
Torsdag 22 april
Alternativ 1: Köttsoppa och pannkaka med sylt och grädde.
Alternativ 2: Kalops med potatis och grönsaker.
Fredag 23 april
Alternativ 1: Kålpudding med gräddsås serveras med potatis och grönsaker.
Alternativ 2: Lunchkorv med senapssås serveras med potatis och grönsaker.
Lördag 24 april
Alternativ 1: Oxjärpar med pepparsås och potatis.
Alternativ 2: Rostbiff med potatisgratäng.
Dessert: Hallonpaj med vaniljsås.
Söndag 25 april
Alternativ 1: Köttgryta med kantareller och potatis.
Alternativ 2: Panerad fisk med kall curry- och ananasdressing serveras med potatis.
Dessert: Citroncheececake.
Vecka 17
Måndag 26 april
Alternativ 1: Fläskpannkaka.
Alternativ 2: Pastagratäng med kalkon.
Tisdag 27 april
Alternativ 1: Leverstuvning med ris.
Alternativ 2: Köttfärsbiff med pepparsås och potatis.
Alternativ 3: Prinskorv med spenatstuvning och potatis.
Onsdag 28 april
Alternativ 1: Paltbröd med fläsk och vitsås.
Alternativ 2: Krämig fiskgratäng med potatis.
Torsdag 29 april
Alternativ 1: Potatis- och purjolökssoppa med pannkaka, sylt och grädde.
Alternativ 2: Falukorv med stuvade makaroner.
Fredag 30 april
Alternativ 1: Panerad fisk med kall favoritsås och potatis.
Alternativ 2: Köttbullar med gräddsås och potatis.
Lördag 1 maj
Alternativ 1: Skinkstek med äppelsås och potatis.
Alternativ 2: Burgundisk köttgryta med potatis.
Dessert: Persika med grädde.
Söndag 2 maj
Alternativ 1: Kokt fisk med vitvinssås och potatis.
Alternativ 2: Kycklingfilé med kall vitlökssås och ris.
Dessert: Äppelkaka med vaniljsås.
Restaurang Matglädjen - Kristinelund
Besöksadress
Axvägen 7, Nacksta
Telefon
060-19 84 56
Öppettider
Måndag – fredag, klockan 11.30 – 13.00
Stängt lördag, söndag och röda dagar
Restaurang Matglädjen har stängt tillsvidare för utomstående gäster.
Meny Restaurang Matglädjen
Vecka 15
Måndag 12 april
Alternativ 1: Hamburgare med bröd serveras med klyftpotatis och dressing.
Alternativ 2: Kycklinggratäng med mango chutney serveras med potatis och grönsaker.
Tisdag 13 april
Alternativ 1: Köttbullar med stuvad vitkål serveras med potatis.
Alternativ 2: Skinkfrestelse.
Onsdag 14 april
Alternativ 1: Stekt spätta med kall sås serveras med potatis.
Alternativ 2: Bondsås serveras med potatis.
Torsdag 15 april
Alternativ 1: Gulaschsoppa och pannkaka med sylt och grädde.
Alternativ 2: Köttgryta med dill serveras med potatis.
Fredag 16 april
Alternativ 1: Kotlettrad serveras med gräddsås och potatis.
Alternativ 2: Lasagne med grönsallad.
Lördag 17 april
Alternativ 1: Grekisk köttfärslåda med grönpepparsås serveras med potatis.
Alternativ 2: Lunchkorv med gurkmajonnäs serveras med potatis.
Dessert: Falsk potatiskaka.
Söndag 18 april
Alternativ 1: Kokt torsk med pepparrotssås serveras med potatis.
Alternativ 2: Nötstek med gräddsås serveras med potatis och gelé.
Dessert: Persikor med vispad grädde.
Veckans alternativ
Tjälknöl med rödvinssås toppad med skogssvamp serveras med potatispuré.
Veckans soppa
Fisksoppa med aioli serveras med bröd och pålägg.
Vecka 16
Måndag 19 april
Alternativ 1: Cantadougratinerad falukorv serveras med potatis.
Alternativ 2: Kebabsplit med tzatziki och ris.
Tisdag 20 april
Alternativ 1: Bruna bönor serveras med stekt fläsk eller korv.
Alternativ 2: Köttfärssås med spaghetti.
Onsdag 21 april
Alternativ 1: Skinkomelett med svampstuvning serveras med potatis och grönsaker.
Alternativ 2: Stekt fisk med dillmajonnäs serveras med potatis.
Torsdag 22 april
Alternativ 1: Vintersoppa med rotsaker och pannkaka med sylt och grädde.
Alternativ 2: Potatislåda med skinka, ost och grönsaker.
Fredag 23 april
Alternativ 1: Kokt lunchkorv serveras med senapssås och potatis.
Alternativ 2: Fläskkarré med rosépepparsås och stekt potatis.
Lördag 24 april
Alternativ 1: Portergryta serveras med potatis.
Alternativ 2: Laxpudding med skirat smör.
Dessert: Chokladpannacotta.
Söndag 25 april
Alternativ 1: Wallenbergare med gräddsås serveras med ärtor och potatis.
Alternativ 2: Kycklinggryta Marengo serveras med potatis.
Dessert: Hallonkaka med vispgrädde.
Veckans alternativ
Laxfiléfylld med fetaostkräm, rödlök och kapris serveras med potatis.
Veckans soppa
Potatis- och purjolökssoppa med baconströssel serveras med bröd och pålägg.
Vecka 17
Måndag 26 april
Alternativ 1: Kebabgryta med ris.
Alternativ 2: Prinskorv med stekt ägg serveras med stekt potatis och gurkmajonnäs.
Tisdag 27 april
Alternativ 1: Köttbullar med gräddsås och lingon serveras med potatismos.
Alternativ 2: Smarrig fiskgratäng med räkor och kaviar serveras med potatis.
Onsdag 28 april
Alternativ 1: Stekt fläsk med löksås och potatis.
Alternativ 2: Pastagratäng med kyckling och dragon.
Torsdag 29 april
Alternativ 1: Köttsoppa med klimp och pannkaka med sylt och grädde.
Alternativ 2: Korvgryta serveras med rödbetor.
Fredag 30 april
Alternativ 1: Köttfärslimpa med brynt lök serveras med skånsk potatis och smörgåsgurka.
Alternativ 2: Fläskköttgryta med plommon serveras med potatis.
Lördag 1 maj
Alternativ 1: Kåldolmar med gräddsås och potatis.
Alternativ 2: Stekt fisk med kall sås och potatis.
Dessert: Ägglikörmousse med chokladströssel.
Söndag 2 maj
Alternativ 1: Rimmad oxbringa med krämig rotfruktsgratäng.
Alternativ 2: Stekt kycklingfilé med paprikasås serveras med stekt potatis.
Dessert: Blåbärskaka med grädde.
Veckans alternativ: Nötstek med pepparsås serveras med rödvinbärsgelé och potatis.
Veckans soppa: Rotsellerisoppa med basilikaolja serveras med bröd och pålägg.
Restaurang Matknuten - Knutsgården
Besöksadress
Knutsvägen 5, Stöde
Telefon
060-658 50 36
Öppettider
Måndag – fredag, klockan 11.00 – 13.30
Stängt lördag, söndag och röda dagar
Restaurang Matknuten har stängt tillsvidare för utomstående gäster.
Meny Restaurang Matknuten
Vecka 15
Måndag 12 april
Alternativ 1: Pölsa och potatis.
Alternativ 2: Kycklingspett med tomatsås och potatis.
Tisdag 13 april
Alternativ 1: Stekt strömming och potatismos.
Alternativ 2: Raggmunk med stekt fläsk.
Onsdag 14 april
Alternativ 1: Köttfärslasagne.
Alternativ 2: Stekt falukorv med stuvade morötter och potatis.
Torsdag 15 april
Alternativ 1: Linssoppa med citronyoghurt och pannkaka med sylt och grädde.
Alternativ 2: Biffstroganoff och potatis.
Fredag 16 april
Alternativ 1: Flygande Jakob med ris.
Alternativ 2: Janssons Frestelse med ägg.
Lördag 17 april
Alternativ 1: Pasta med tomat- och basilikasås.
Alternativ 2: Wallenbergare med gräddsås serveras med potatismos och ärtor.
Dessert: Gino med vispad grädde.
Söndag 18 april
Alternativ 1: Fläskfilé med potatiskaka och rödvinssås.
Alternativ 2: Kalvsylta med rödbetssallad och potatis.
Dessert: Citronmarängpaj.
Vecka 16
Måndag 19 april
Alternativ 1: Gratinerad falukorv med tomat och potatismos.
Alternativ 2: Potatisbullar med bacon.
Tisdag 20 april
Alternativ 1: Bruna bönor med stekt korv och fläsk.
Alternativ 2: Oxbringa med pepparrotssås och potatis.
Onsdag 21 april
Alternativ 1: Stekt fisk med kall sås och potatis.
Alternativ 2: Leverstuvning och potatis.
Torsdag 22 april
Alternativ 1: Pst- och grönsakssoppa och pannkaka med sylt och grädde.
Alternativ 2: Köttfärsfrestelse.
Fredag 23 april
Alternativ 1: Gräddstuvad viltskav med svamp och potatismos.
Alternativ 2: Kycklinglasagne.
Lördag 24 april
Alternativ 1: Lav på Norrlandsvis och potatis.
Alternativ 2: Gulaschsoppa med crème fraiche och vitlöksbröd.
Dessert: Ägglikörmousse med hackad choklad.
Söndag 25 april
Alternativ 1: Nötstek med skysås och potatisrulle.
Alternativ 2: Broccolibiffar med dressing och potatisklyftor.
Dessert: Mannagrynspudding med saftsås.
Vecka 17
Måndag 26 april
Alternativ 1: Skinksås med pasta.
Alternativ 2: Burgundisk köttgryta med potatis.
Tisdag 27 april
Alternativ 1: Stekt sill med löksås och potatis.
Alternativ 2: Kycklinggryta med ris.
Onsdag 28 april
Alternativ 1: Stekt fläskschnitzel med svampsås serveras med stekt potatis.
Alternativ 2: Kokt lunchkorv med senapssås och potatis.
Torsdag 29 april
Alternativ 1: Morotssoppa och pannkaka med sylt och grädde.
Alternativ 2: Köttfärslimpa med gräddsås och potatis.
Fredag 30 april
Alternativ 1: Fiskgratäng med morot serveras med potatismos.
Alternativ 2: Sjömansbiff med inlagd gurka.
Lördag 1 maj
Alternativ 1: Portergryta med potatis.
Alternativ 2: Kycklingburgare med dressing och potatismos.
Dessert: Marängswiss.
Söndag 2 maj
Alternativ 1: Pocherad torskrygg med vitvinssås och potatis.
Alternativ 2: Skinkstek med rotsaksgratäng och grillad tomat.
Dessert: Falsk potatisbakelse.
Restaurang Tomtegränd
Besöksadress
Tomtegränd 5 B
Telefon
060-658 51 14
Öppettider
Måndag – fredag, klockan 11.00 – 13.30
Stängt lördag, söndag och röda dagar
Restaurang Tomtegränd har stängt tillsvidare för utomstående gäster.
Meny Restaurang Tomtegränd
Vecka 15
Måndag 12 april
Alternativ 1: Fiskbullar med hummersås och kokt potatis.
Alternativ 2: Kycklinglasagne.
Tisdag 13 april
Alternativ 1: Köttbullar med skysås och stuvade makaroner.
Alternativ 2: Bräckt kassler med stekt ägg serveras med coleslaw och stekt potatis.
Onsdag 14 april
Alternativ 1: Rotmos med köttkorv och stekt brysselkål.
Alternativ 2: Pocherad lättrimmad sej med ägg- och persiljesås serveras med potatis.
Torsdag 15 april
Alternativ 1: Spenatsoppa med kokt ägg och pannkaka med sylt och grädde.
Alternativ 2: Fiskpudding med skirat smör.
Fredag 16 april
Alternativ 1: Pannbiff med chilibearnaise och stekt potatis.
Alternativ 2: Stekt panerad rödspätta med remouladsås och potatis.
Lördag 17 april
Alternativ 1: Helstekt fläskkarré med plommongräddsås och kokt potatis.
Alternativ 2: Korv Forsell med ris.
Dessert: Mannagrynspudding med sylt och grädde.
Söndag 18 april
Alternativ 1: Oxbringa med pepparrotssås serveras med kokta rotsaker och potatis.
Alternativ 2: Fiskgratäng med örtsås och potatismos.
Dessert: Snoddas.
Veckans vegetariska
Bön- och chiligryta med ris och syrlig löksallad.
Veckans alternativ
Pocherad rödspättarullar med vitvinssås serveras med räkor och potatispuré.
Veckans soppa
Minestronesoppa serveras med bröd och pålägg.
Vecka 16
Måndag 19 april
Alternativ 1: Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor.
Alternativ 2: Fläskköttgryta med plommon och rosmarin serveras med potatis.
Tisdag 20 april
Alternativ 1: Spaghetti med köttfärssås.
Alternativ 2: Paltbröd med stekt fläsk och vitsås.
Onsdag 21 april
Alternativ 1: Fiskgratäng med tomat och purjolök serveras med potatismos.
Alternativ 2: Kåldolmar med lingon- och gräddsås serveras med potatis.
Torsdag 22 april
Alternativ 1: Ärtsoppa med fläsk och pannkaka med sylt och grädde.
Alternativ 2: Leverbiff med stekt bacon serveras med gräddsås och potatis.
Fredag 23 april
Alternativ 1: Ungersk gulasch med citronyoghurt och ugnstekt potatis.
Alternativ 2: Stekt panerad fiskfilé med dillmajonnäs serveras med potatis.
Lördag 24 april
Alternativ 1: Kyckling- och bacongratäng med västerbottenost och ris.
Alternativ 2: Två sorters sill med kokt ägg och kall sås serveras med potatis.
Dessert: Kladdkaka med vispad grädde.
Söndag 25 april
Alternativ 1: Helstekt kotlettrad med ratatouille och potatisgratäng.
Alternativ 2: Stekt strömmingsflundra med skirat smör och potatismos.
Dessert: Vaniljpannacotta med mangopuré.
Veckans vegetariska
Grönsakswok med äggnudlar, kikärtor och sweetchilisås.
Veckans alternativ
Porterstek med sås och gelé serveras med grönsaker och potatis.
Veckans soppa
Kantarellsoppa med baconkross serveras med bröd och pålägg.
Vecka 17
Måndag 26 april
Alternativ 1: Kroppkakor med skirat smör.
Alternativ 2: Het spansk fiskgratäng serveras med potatismos.
Tisdag 27 april
Alternativ 1: Flygande Jakob med ris.
Alternativ 2: Stekt prinskorv med stuvad spenat serveras med potatis.
Onsdag 28 april
Alternativ 1: Fiskgratäng med curry och äpple serveras med potatismos.
Alternativ 2: Chili con carne med ris.
Torsdag 29 april
Alternativ 1: Pepparrotssoppa och pannkaka med sylt och grädde.
Alternativ 2: Makaronipudding med skirat smör.
Fredag 30 april
Alternativ 1: Stekt panerad rödspätta med skagendressing serveras med potatis.
Alternativ 2: Ost- och svampgratinerad kassler med ris.
Lördag 31 april
Alternativ 1: Pasta med rökt lax och fänkål serveras med dillgräddsås.
Alternativ 2: Skinkstek med skogssvampssås och ugnstekt potatis.
Dessert: Hallon- och rabarberkräm med mjölk.
Söndag 1 maj
Alternativ 1: Wallenbergare med gräddsås och gröna ärtor serveras med potatismos.
Alternativ 2: Torskpanetter med tartarsås serveras med picklad morot och potatis.
Dessert: Mango- och passionsmousse med mörk choklad.
Restaurang Va´gott - Matfors servicehus
Besöksadress
Skölevägen 15, Matfors
Telefon
060-19 28 91
Öppettider
Måndag – fredag, klockan 11.30 – 13.00
Stängt lördag, söndag och röda dagar
Restaurang Va Gott har stängt tillsvidare för utomstående gäster.
Meny Restaurang Va´gott
Vecka 15
Måndag 12 april
Alternativ 1: Falukorv med stuvade morötter och potatis.
Alternativ 2: Blomkålssoppa serveras med bröd och pålägg.
Tisdag 13 april
Alternativ 1: Laxpudding.
Alternativ 2: Kökets morotsbiffar med kall currysås och potatis.
Onsdag 14 april
Alternativ 1: Husets fiskgratäng med potatis.
Alternativ 2: köttbullar med stuvad vitkål och potatis.
Torsdag 15 april
Alternativ 1: Kålsoppa med frikadeller och pannkaka med sylt och grädde.
Alternativ 2: Kalops med potatis.
Fredag 16 april
Alternativ 1: Fläskfilé med potatisgratäng.
Alternativ 2: Husets lasagne.
Lördag 17 april
Alternativ 1: Torsk med vitvinssås och potatis.
Alternativ 2: Varmkorv med potatismos.
Dessert: Ägglikörmousse.
Söndag 18 april
Alternativ 1: Högrevsgryta med potatis.
Alternativ 2: Helstekt fläskkarré med gräddsås och potatis.
Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås.
Vecka 16
Måndag 19 april
Alternativ 1: Gratinerad kassler med ris.
Alternativ 2: Raggmunkar med lingonsylt.
Tisdag 20 april
Alternativ 1: Fläsk med stuvad vitkål och potatis.
Alternativ 2: Stekt hokifilé med remouladsås och potatis.
Onsdag 21 april
Alternativ 1: Korv med stuvade morötter och potatis.
Alternativ 2: Kåldolmar med gräddsås och potatis.
Torsdag 22 april
Alternativ 1: Ost- och grönsakssoppa med pannkaka och sylt och grädde.
Alternativ 2: Pepparrotskött med potatis.
Fredag 23 april
Alternativ 1: Köttfärslimpa med gräddsås och potatis.
Alternativ 2: Fiskgryta med saffran och kokt potatis.
Lördag 24 april
Alternativ 1: Fläskkotlett med svampsås och potatis.
Alternativ 2: Janssons Frestelse med ägg.
Dessert: Ananaspaj.
Söndag 25 april
Alternativ 1: Fisk med räk- och vitvinssås serveras med potatis.
Alternativ 2: Gratinerad skinka med potatis.
Dessert: Chokladpudding med vispgrädde.
Vecka 17
Måndag 26 april
Alternativ 1: Örtkryddad ost- och skinksås med pasta.
Alternativ 2: Lunchkorv med senapssås och potatis.
Tisdag 27 april
Alternativ 1: Dillkött med potatis.
Alternativ 2: Kokt fisk med äggsås och potatis.
Onsdag 28 april
Alternativ 1: Köttbullar med stuvade makaroner.
Alternativ 2: Gräddstuvad pytt i panna med rödbetor.
Torsdag 29 april
Alternativ 1: Laxsoppa och pannkaka med sylt och grädde.
Alternativ 2: Biffstroganoff med ris.
Fredag 30 april
Alternativ 1: Stekt fisk med spenatstuvning och potatis.
Alternativ 2: Pasta Alfredo.
Lördag 1 maj
Alternativ 1: Köttbullar med omelett och svampstuvning serveras med potatis.
Alternativ 2: Varmkorv med potatismos och räksallad.
Dessert: Kladdkaka med vispad grädde.
Söndag 2 maj
Alternativ 1: Rimmad oxbringa med pepparrotssås och potatis.
Alternativ 2: Fiskgratäng med mandeltäcke och potatis.
Dessert: Falsk kalvdans med sylt.
Matlådor för hemleverans
Har du behov att beställa matlådor hem? På sidan Mat för hemleverans kan du läsa om hur du ansöker och får dina behov prövade.