Aktivitetscenter

Aktivitetscenter är en dagverksamhet som riktar sig till personer med mild till måttlig demenssjukdom.

Syftet med verksamheten är att ge personer med demenssjukdom tillfälle till social samvaro och stimulerande aktiviteter. Verksamheten fungerar även som avlastning för anhöriga.

För vistelse vid aktivitetscenter krävs en ansökan. Handläggningsenheten gör en utredning av behovet och fattar ett beslut.

Dagvård är en verksamhet som riktar sig till personer med sviktande minne. Tanken med verksamheten är att gästerna ska få en trivsam dag med vardagliga aktiviteter.

Dagvård hjälper också till att bryta viss isolering och ensamhet. Gäster och personal utför tillsammans hushållssysslor, läser tidningar, sjunger, promenerar, gymnastiserar och gör mycket annat som förgyller dagen.

En dag på Aktivitetscenter

En vanlig dag kan se ut på följande sätt: När gästen anländer med taxi bjuder vi på kaffe och smörgås och sedan blir det lite småprat vid matbordet. Efter kaffet kanske några tar en promenad och några spelar spel medan andra läser tidningen. Sedan kan det vara tid för gymnastik eller sång.

Lunch och eftermiddagsaktiviteter

Lunch serveras ungefär klockan tolv. De gäster som vill hjälper till med sysslor som dukning och potatisskalning. Efter lunchen fortsätter olika aktiviteter och samtal fram till eftermiddagskaffet. Sedan är det snart dags att återvända hem. Dagarna varieras i möjligaste mån.

Öppettider

Dagvården är öppen dagtid, måndag till fredag.

Kontakt

Servicehuset Knutsgården, enhetschef

069-11 01 00, 070-371 30 77

Klubb Knuten

060-658 35 45

Axvägen 17, Sundsvall
853 50 Sundsvall

Klubb Stödegården, Knutsgården

070-191 63 78

Knutvägen 5
860 13 Stöde

Skönborg aktivitetscenter

060-17 69 06

Skönsbergsvägen 53
856 31 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.