Vård och omsorg söker sommarvikarier 2020

Det här är jobb som kan ge dig värdefulla erfarenheter och meriter för resten av livet.

Söker du ett värdefullt sommarjobb eller extrajobb

Söker du ett värdefullt sommarjobb eller extrajobb? Foto: Sundsvalls kommun

Det ger också goda möjligheter till fortsatt anställning. Alla vikariat är lokaliserade i Sundsvalls kommun och du behöver vara över 18 år.

Vi söker sommarvikarier till

  • hemtjänsten (vi jobbar enligt rikskända Skönsmomodellen)
  • äldreboenden och servicehus -särskilt boende
  • omsorgsboenden för unga och vuxna personer med funktionsnedsättning
  • personlig assistans
  • boenden för personer med psykisk ohälsa
  • individstöd/boendestöd

Låter det intressant? Anmäl ditt intresse så kontaktar vi dig.

Ansök senast den 31 mars.

Gör din ansökan via e-tjänsten här:

Vill du göra skillnad i människors vardag och samtidigt skaffa dig en värdefull erfarenhet?

Då kan just du vara den vi söker för att arbeta som sommarvikarie inom hemtjänst, vård- och omsorgsboenden, gruppboenden eller personlig assistans. I arbetet ger du stöd, vård och omsorg till personer som behöver hjälp för att klara av sin vardag. Du får ett jobb med varierande arbetsuppgifter och många kollegor. Förutom ett meningsfullt arbete där du och dina kollegor varje dag har möjlighet att göra skillnad ger detta jobb dig värdefulla erfarenheter, oavsett om du i framtiden ser dig själv inom ett vårdrelaterat yrke eller en annan bransch.

Vi omfattar geografiskt hela Sundsvalls kommun, såväl centrum som ytterområden, och våra kunders behov och dina kompetenser styr vart du placeras. Tjänsterna är semestervikariat med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsterna innebär schemalagda arbetstider dagar, kvällar och helger. Ibland även natt. Dygnstjänstgöring med jour förekommer också. Semesterperioden sträcker sig från juni till augusti. Är du rätt person finns det goda chanser att du får fortsatt jobb som timvikarie.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. I Sundsvalls kommun tillämpar vi rökfri arbetstid. Det är meriterande om du kan flera språk. Vi verkar också för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför ett obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Om du blir aktuell för arbete med barn och ungdomar kräver vi utdrag ur belastningsregistret.

Sista ansökningsdag är 30 april 2020. Rekryteringen kommer att pågå hela våren och urval sker löpande under hela ansökningstiden. Du kan alltså bli aktuell för ett sommarvikariat även om det kan dröja innan du blir kontaktad.

OBSERVERA! Har du tidigare arbetat som semestervikarie i någon av våra verksamheter så kan du söka sommarvikariat direkt hos den områdeschefen och behöver inte söka via denna annons.

Facklig företrädare kontaktas via kommunens växel 060-19 10 00.

Hemtjänst är ett område inom äldreomsorgen. Du som arbetar inom hemtjänsten utför arbetsuppgifter i personers egna hem. Uppgifterna är varierande och kan bestå av att ge hjälp och stöd med personlig omvårdnad och hygien, måltider, inköp av mat, tvätt och städ samt ledsagning. Social samvaro som promenader eller andra aktiviteter förekommer om du arbetar i hemtjänsten. I arbetet ingår även att åka ut på trygghetslarm.

Särskilt boende
Ett särskilt boende kan vara ett äldreboende eller servicehus. Den som bor i ett äldreboende har vanligtvis ett betydligt större behov av omvårdnad och tillsyn än den som bor i servicehus. En kund som bor i servicehus har en egen lägenhet. I huset finns viss service och kunden kan ha hemtjänst på samma villkor som den som bor i ett vanligt boende.
Dina arbetsuppgifter på ett särskilt boende är personlig omvårdnad och hygien, hjälpa till vid måltider och servera mat samt sköta tvätt och städning. Social stimulans är en del av arbetet och det är viktigt hyresgäster får en meningsfull vardag. Promenader och fika är exempel på aktiviteter som de boende kanske är intresserad av.

Bostäder för vuxna med funktionsnedsättning kallas i Sundsvall för LSS-boende.
Du arbetar i en personalgrupp som ger stöd till flera personer som bor i egna lägenheter i nära anslutning till ett gemensamhetsutrymme. Arbetsuppgifterna innebär att ge stöd och service – utifrån personens individuella behov för att kunna leva så självständigt liv som möjligt.

Korttidsboende/ Korttidstillsyn LSS för barn och vuxna
Här ger du stöd och hjälp till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Hit kommer barn och ungdomar från 0 till cirka 22 år. Barnen får en chans till miljöombyte samtidigt som de anhöriga får avlastning eller tillsyn
när föräldrar arbetar. De äldre barnen förbereds för ett mer självständigt vuxenliv.

Personlig assistans är ett personligt utformat stöd. Insatsen ges i form av stöd till personer funktionsnedsättning i det dagliga livet. Personen har i de flesta fall omfattande behov av vård och stöd och kan ha fysisk, psykisk eller intellektuell funktionsnedsättning.

Du arbetar i hemmiljön med personens egna resurser och behov som utgångspunkt. Du förväntas stödja och motivera personen i de delar av livet som personen har svårt att genomföra på egen hand och målet är att han eller hon ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Du får ett självständigt och varierat arbete, där uppgifterna utgår från personens livssituation. Du stöttar i vardagen med saker som personlig hygien, förflyttning och kommunikation. Det kan även innebära exempelvis träning, hushållsarbete och aktiviteter tillsammans.

Socialpsykiatrin finns till för personer med psykiska-, neuropsykiatriska- eller intellektuella funktionsnedsättningar. Här arbetar du antingen med boendestöd eller på ett boende.

Individstöd (tidigare kallat boendestöd). Stödet kan ges i hemmet men också utanför hemmet i närliggande område. Boendestöd vänder sig till vuxna som har en funktionsnedsättning och som behöver stöd för att kunna leva och utveckla ett självständigt liv. Inom boendestöd så jobbar man utifrån att ge klienterna individuellt stöd. Oftast är det ensamarbete och körkort är ett krav.

På boendena inom psykisk ohälsa så arbetar man tillsammans och har alltid personal närvarande i boendet. Stödet utformas individuellt, där vissa brukare enbart är i behov av strukturstöd för att få vardagen att fungera medans andra även har omvårdnadsbehov.

Vi söker personer som är intresserade av att arbeta med människor.

Det är meriterande om du är utbildad undersköterska, boendehandledare, personlig assistent, barnskötare med inriktning socialt eller pedagogiskt arbete alternativt någon annan likvärdig utbildning, eller om du har erfarenhet av människovårdande arbete.

Du ska ha ett tydligt brukarfokus och vara lyhörd och utgå från brukarens önskningar och behov i ditt arbete. En förutsättning är att du är bra på att anpassa ditt bemötande efter situation samt kundens förutsättningar och behov. Du kan samarbeta och kan på ett professionellt sätt ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Det förekommer ensamarbete så du måste även vara självgående.

Vård och omsorg är ett väldigt kommunikativt arbete och ställer krav på goda kunskaper i det svenska språket. Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska både i tal och skrift.

B-körkort är meriterande och inom hemtjänsten är B-körkort ett krav.

Är du under 18 år kan du fram till 31 mars söka kommunens sommarjobb för gymnasieungdomar och niondeklassare.

Film – Har du fixat jobb till sommaren?

 

Kontakt

Johan Ruda Bemanningsplanerare

060-19 29 18

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.