Intresseanmälan för timvikariat inom vård och omsorg

Vill du göra skillnad i människors vardag och samtidigt skaffa dig en värdefull erfarenhet?

Då kan just du vara den vi söker för att arbeta som timvikarie inom hemtjänst, vård- och omsorgsboenden, gruppboenden eller personlig assistans.

I arbetet ger du stöd, vård och omsorg till personer som behöver hjälp för att klara av sin vardag. Du får ett jobb med varierande arbetsuppgifter och många kollegor. Förutom ett meningsfullt arbete där du och dina kollegor varje dag har möjlighet att göra skillnad ger detta jobb dig värdefulla erfarenheter, oavsett om du i framtiden ser dig själv inom ett vårdrelaterat yrke eller en annan bransch.

Vi har löpande behov och din intresseanmälan är aktuell hos oss 6 månader från det att du lämnat din intresseanmälan. Det ger också goda möjligheter till fortsatt anställning. Alla vikariat är lokaliserade i Sundsvalls kommun och du behöver vara över 18 år.

Vi söker löpande timvikarier till
  • hemtjänsten (vi jobbar enligt den rikskända Skönsmomodellen)
  • äldreboenden och servicehus -särskilt boende
  • omsorgsboenden för unga och vuxna personer med funktionsnedsättning
  • personlig assistans
  • boenden för personer med psykisk ohälsa
  • individstöd och boendestöd

Här anmäler du ditt intresse

Vi söker personer som är intresserade av att arbeta med människor.

Det är meriterande om du är utbildad undersköterska, boendehandledare, personlig assistent, barnskötare med inriktning socialt eller pedagogiskt arbete alternativt någon annan likvärdig utbildning, eller om du har erfarenhet av människovårdande arbete.

Du ska ha ett tydligt brukarfokus och vara lyhörd och utgå från brukarens önskningar och behov i ditt arbete. En förutsättning är att du är bra på att anpassa ditt bemötande efter situation samt kundens förutsättningar och behov. Du kan samarbeta och kan på ett professionellt sätt ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Det förekommer ensamarbete så du måste även vara självgående. Vård och omsorg är ett väldigt kommunikativt arbete och ställer krav på goda kunskaper i det svenska språket.

Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska både i tal och skrift. B-körkort är meriterande och inom hemtjänsten är B-körkort ett krav.

Rekryteringsprocessen går till så här

  • Du skickar in din intresseanmälan via e-tjänsten.
  • Du får ett bekräftelsemejl att din intresseanmälan har skickats in och vi behåller din ansökan i 6 månader.
  • När behov i verksamheterna uppstår som matchar din intresseanmälan kontaktar vi dig för intervju och referenstagning.

I nedan utfällbara flikar kan du läsa mer om våra olika områden och tjänster.

Vill du göra skillnad i människors vardag och samtidigt skaffa dig en värdefull erfarenhet?

Då kan just du vara den vi söker för att arbeta som timvikarie inom hemtjänst, vård- och omsorgsboenden, gruppboenden eller personlig assistans. I arbetet ger du stöd, vård och omsorg till personer som behöver hjälp för att klara av sin vardag.

Du får ett jobb med varierande arbetsuppgifter och många kollegor. Förutom ett meningsfullt arbete där du och dina kollegor varje dag har möjlighet att göra skillnad ger detta jobb dig värdefulla erfarenheter, oavsett om du i framtiden ser dig själv inom ett vårdrelaterat yrke eller en annan bransch. Vi omfattar geografiskt hela Sundsvalls kommun, såväl centrum som ytterområden, och våra kunders behov och dina kompetenser styr vart du placeras.

Tjänsterna är timvikariat med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsterna innebär schemalagda arbetstider dagar, kvällar och helger. Ibland även natt. Dygnstjänstgöring med jour förekommer också.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. I Sundsvalls kommun tillämpar vi rökfri arbetstid. Det är meriterande om du kan flera språk.

Vi verkar också för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför ett obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Om du blir aktuell för arbete med barn och ungdomar kräver vi utdrag ur belastningsregistret.

Rekryteringen och urval sker löpande. Du kan alltså bli aktuell för timvikariat även om det kan dröja innan du blir kontaktad.

Hemtjänst är ett område inom äldreomsorgen. Du som arbetar inom hemtjänsten utför arbetsuppgifter i personers egna hem. Uppgifterna är varierande och kan bestå av att ge hjälp och stöd med personlig omvårdnad och hygien, måltider, inköp av mat, tvätt och städ samt ledsagning.

Social samvaro som promenader eller andra aktiviteter förekommer om du arbetar i hemtjänsten. I arbetet ingår även att åka ut på trygghetslarm.

Särskilt boende

Ett särskilt boende kan vara ett äldreboende eller servicehus. Den som bor i ett äldreboende har vanligtvis ett betydligt större behov av omvårdnad och tillsyn än den som bor i servicehus. En kund som bor i servicehus har en egen lägenhet. I huset finns viss service och kunden kan ha hemtjänst på samma villkor som den som bor i ett vanligt boende.

Dina arbetsuppgifter på ett särskilt boende är personlig omvårdnad och hygien, hjälpa till vid måltider och servera mat samt sköta tvätt och städning. Social stimulans är en del av arbetet och det är viktigt hyresgäster får en meningsfull vardag. Promenader och fika är exempel på aktiviteter som de boende kanske är intresserad av.

Bostäder för vuxna med funktionsnedsättning kallas i Sundsvall för LSS-boende.

Du arbetar i en personalgrupp som ger stöd till flera personer som bor i egna lägenheter i nära anslutning till ett gemensamhetsutrymme. Arbetsuppgifterna innebär att ge stöd och service – utifrån personens individuella behov för att kunna leva så självständigt liv som möjligt.
Korttidsboende/ Korttidstillsyn LSS för barn och vuxna.

Här ger du stöd och hjälp till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Hit kommer barn och ungdomar från 0 till cirka 22 år. Barnen får en chans till miljöombyte samtidigt som de anhöriga får avlastning eller tillsyn när föräldrar arbetar. De äldre barnen förbereds för ett mer självständigt vuxenliv.

Personlig assistans är ett personligt utformat stöd. Insatsen ges i form av stöd till personer funktionsnedsättning i det dagliga livet. Personen har i de flesta fall omfattande behov av vård och stöd och kan ha fysisk, psykisk eller intellektuell funktionsnedsättning.

Du arbetar i hemmiljön med personens egna resurser och behov som utgångspunkt. Du förväntas stödja och motivera personen i de delar av livet som personen har svårt att genomföra på egen hand och målet är att han eller hon ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Du får ett självständigt och varierat arbete, där uppgifterna utgår från personens livssituation. Du stöttar i vardagen med saker som personlig hygien, förflyttning och kommunikation. Det kan även innebära exempelvis träning, hushållsarbete och aktiviteter tillsammans.

Socialpsykiatrin finns till för personer med psykiska-, neuropsykiatriska- eller intellektuella funktionsnedsättningar. Här arbetar du antingen med boendestöd eller på ett boende.

Individstöd (tidigare kallat boendestöd). Stödet kan ges i hemmet men också utanför hemmet i närliggande område. Boendestöd vänder sig till vuxna som har en funktionsnedsättning och som behöver stöd för att kunna leva och utveckla ett självständigt liv. Inom boendestöd så jobbar man utifrån att ge klienterna individuellt stöd. Oftast är det ensamarbete och körkort är ett krav.

På boendena inom psykisk ohälsa så arbetar man tillsammans och har alltid personal närvarande i boendet. Stödet utformas individuellt, där vissa brukare enbart är i behov av strukturstöd för att få vardagen att fungera medans andra även har omvårdnadsbehov.

Kontakt

Johan Ruda Bemanningsplanerare

060-19 19 18

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.