Frivilliguppdrag, arvoderade uppdrag

Här hittar du aktuella uppdrag. Det är inte anställningar utan frivilliguppdrag som du får ett arvode för.

Just nu söker vi…

Vård och omsorgsförvaltningen i Sundsvall söker:

Stödfamiljer

Stödfamilj är en form av korttidsvistelse enligt lagen om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. Ett uppdrag som stödfamilj innebär att ge avlastning till anhöriga samtidigt som barnet/ungdomen får möjlighet till miljöombyte och rekreation.

Stödfamilj kan man bli om man är sammanboende, ensamstående med eller utan barn. Vi ser gärna att ni har någon form av erfarenhet av barn/ungdomar med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Men vi ser först och främst till personlig lämplighet och engagemang.

Önskemål är att ni som stödfamilj kan öppna ert hem och ta emot barnet/ungdomen en till två helger per månad.

Uppdraget som stödfamilj innebär ingen anställning, det är ett arvoderat uppdrag. Ni får en ersättning i form av ett arvode och en omkostnadsersättning. Som uppdragstagare är ni olycksfallsförsäkrade under tiden för uppdraget.

Låter detta intressant eller vill ni veta mer så är ni välkomna att höra av er till:

Uppdragssamordnare Anna-Lena Bennermo, 060-19 25 53 eller 073-275 28 54.

Intresseanmälningar skickas via e-post till:

anna-lena.bennermo@sundsvall.se

Fler sidor på sundsvall.se

Information om olika vad olika uppdrag inom frivilligt socialt arbete innebär.

Anna, 3,5 år. Anna är en glad och pigg tjej som gillar att vara i centrum. Hennes funktionsnedsättning består av en kognitiv utvecklingsstörning, motorisk försening samt försenat tal. Anna behöver även fullt stöd vid matsituationer. Uppdraget som stödfamilj för Anna innebär att öppna sitt hem två helger i månaden. Det ska vara två helger i rad.

Under vistelsen i stödfamiljen är det viktigt att det finns tid för ständig uppsikt över Anna. Stödfamiljen bör inte ha djur, men det får gärna finnas barn i familjen. Stödfamiljen kommer erbjudas utbildning i stödtecken. Ett uppdrag som stödfamilj innebär att ge avlastning till anhöriga. Samtidigt som barnet får möjlighet till miljöombyte och rekreation.

Stödfamilj kan man bli om man är sammanboende, ensamstående med eller utan barn. Vi ser gärna att ni har någon form av erfarenhet av barn med funktionsnedsättning. Men vi ser först och främst till personlig lämplighet och engagemang. Uppdraget som stödfamilj innebär ingen anställning utan det är ett arvoderat uppdrag. Ni får en ersättning i form av ett arvode och en omkostnadsersättning. Genom oss är ni som uppdragstagare olycksfallsförsäkrade under tiden för uppdraget.

Låter detta intressant så är ni välkommen att höra av er till Uppdragssamordnare: Birgitta Zetterberg, telefon: 072-146 73 72

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.