Livsmedelsinspektör till Miljökontoret

Sista ansökningsdagen: 2021-05-02
Referensnummer: C53221

Om arbetsplatsen

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Miljökontoret arbetar långsiktigt för en hållbar samhällsutveckling och är en varm och stöttande arbetsplats som står för bra service och gott värdskap. Vi arbetar med långt gående delegation på handläggarnivå. Miljökontoret är en egen förvaltning under miljönämnden. Vi har ett stort engagemang för uppdragen och för att skapa nytta och värde. Här finns det stora möjligheter för dig att bidra både till din egen och till kontorets fortsatta utveckling. På miljökontoret bryr vi oss om varandra och det är viktigt att arbetsliv och privatliv går ihop. Vi arbetar kontinuerligt med arbetsmiljöfrågor för att skapa bra förutsättningar för en rolig, trygg och utmanande arbetsvardag. Nu söker vi dig som vill bidra till säkrare livsmedel i Sundsvalls kommun i rollen som livsmedelsinspektör.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med alla arbetsuppgifter inom ämnesområdet livsmedelskontroll och annan angränsande lagstiftning. Det dagliga kontrollarbetet innebär bland annat att planera och genomföra inspektioner hos olika livsmedelsverksamheter och därefter dokumenterar och kommunicerar du resultatet från dessa.

Kvalifikationer

Du ska ha relevant utbildning från högskola eller universitet. Du behöver också ha erfarenhet av arbete med livsmedelskontroll. Erfarenhet av andra arbetsuppgifter inom ett miljökontor kan vara meriterande. Att ha känsla för service och bemötande är en annan kompetens vi uppskattar. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Du ska ha ett stort engagemang för livsmedelskontrollens målsättningar om säkra livsmedel och ha god förmåga att vara analytisk och se helheten i vårt arbete.

Du behöver ha god analytisk förmåga. Din förmåga att kommunicera är ett viktigt redskap för att nå resultat eftersom möten med människor är en stor del av tillsynsarbetet. Att ha känsla för service, skapa kontakter och samarbeta är andra egenskaper vi värdesätter.

Vi söker dig som har god förmåga att utarbeta och följa planer för prioriterade insatser, samt att slutföra arbetsuppgifter. Du behöver kunna arbeta självständigt och i grupp.

Arbetsuppgifterna innebär att du behöver B-körkort.

Vi lägger stor vikt i personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Sundsvall
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Övrigt

Vi söker till följande tjänster:

1 tillsvidaretjänst med start enligt överenskommelse.

1 vikariat med start snarast till 2021-12-31. Möjlighet till förlängning finns.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Sista ansökningsdag 2021-05-02

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Ylva Jakobsson
Bitr. Miljöchef
Telefon: 060 - 19 12 - 29
Epost: ylva.jakobsson@sundsvall.se

Annette Sahlman
HR konsult
Telefon: 060-19 17 19

Marie Edlund
Vision
Telefon: 060 - 19 12 29
Epost: marie.edlund@sundsvall.se

Jon Elfving
Naturvetarna
Telefon: 060 - 19 18 99
Epost: jon.elfving@sundsvall.se