Vik. Socialsekreterare till Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen

Sista ansökningsdagen: 2021-05-07
Referensnummer: C53161

Om arbetsplatsen

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Nu söker vi en sommarvikarierande socialsekreterare till oss på Enhetens för missbruk och psykisk ohälsa, Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen (IAF).

Vill du jobba med att stötta individer att nå en förändring i sin livssituation tillsammans med engagerade kollegor i en arbetsgrupp som prioriterar utveckling? Ta då chansen och sök sommarjobb hos oss.

Individ och arbetsmarknadsförvaltningen spänner över områdena Missbruk och psykisk ohälsa, Barn- unga och familj, Arbete och försörjning samt Vuxenutbildningen.

Vi skapar förutsättningar för förbättrad livssituation vid psykisk ohälsa och missbruk, lärande och arbete, trygga uppväxtvillkor och minskat utanförskap. Vi ökar möjligheterna för individen till egen försörjning. Vi arbetar förebyggande, och utifrån individens behov och möjligheter ger vi rätt stöd i rätt tid.

Inom Missbruk och psykisk ohälsa söker vi en vikarierande socialsekreterare till vår myndighetsutövning med inriktning missbruk. Hos oss arbetar 10 socialsekreterare med inriktning mot missbruk och 3 socialsekreterare med inriktning socialpsykiatri. Verksamheten leds av en enhetschef och samordnare finns som ett nära stöd i det dagliga arbetet. På enheten finns också en specialistsocialsekreterare med ansvar för samverkansfrågor med regionen vid utskrivning från slutenvård, SIP och annan samverkan. På enheten finns också ett motivationsteam som arbetar klientnära i LVM-utredningar.

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare med inriktning missbruk kommer du att arbeta med att utreda och bedöma behov samt fatta beslut om insatser i form av stöd, vård/ behandling och boende för personer med missbruks/beroendeproblematik och utifrån lagstiftning i SoL och LVM.

Tillsammans med den enskilde försöker ni hitta lösningar utifrån hens behov och du följer upp och utvärderar insatserna. Stöd- och motivationsarbete och samarbete med vårdgivare, myndigheter och andra aktörer, internt och externt är en stor del av arbetet

Kvalifikationer

Socionomexamen eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer lämplig. Studerande inom om området kan också vara aktuellt. Gärna erfarenheter av arbete med myndighetsutövning och/eller annat arbete med målgruppen. Det är även meriterande att man är utbildad inom MI och ASI.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Sundsvall
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Övrigt

Tjänsten är en allmänvistidsanställning på 100%, vikariat. Tillträde 2021-06-14.

Urval och intervjuer sker löpande.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan senast den: 2021-05-07

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner

Robert Gatugård
Enhetschef
Telefon: 060-19 26 38

Facklig företrädare kontakts via kommunens växel:
Telefon: 060 - 19 10 00