Sektionschef till parkavdelningen

Sista ansökningsdagen: 2021-03-28
Referensnummer: C50529

Om arbetsplatsen

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

I Sundsvall byggs det som aldrig förr, staden växer och kompetensbehovet är stort. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Du vill framåt. Det vill vi med. Sundsvall är staden mellan bergen, vid havet, älvarna och skogarna. Här är nära till allt med naturen inpå knuten.

Stadsbyggnadskontoret är en av åtta förvaltningar inom Sundsvalls kommun och förvaltningen har en viktig roll när det gäller att öka kommunens attraktivitet. Parkavdelningen har fem tjänstepersoner och åtta parkarbetare anställda. Under sommaren tillkommer ca 20 säsongsanställda och ca 10 ferieungdomar. Nu söker vi dig som vill utveckla vår verksamhet vidare i rollen som sektionschef på parkavdelningens driftsektion.

Arbetsuppgifter

Parkavdelningen ansvarar för skötsel, planering och utveckling av Sundsvalls kommuns park- och naturmark samt lekplatser i dessa områden. Avdelningen driver och medverkar i projekt för utveckling av gröna och rekreativa miljöer i kommunen. Som sektionschef ansvarar du för driftsektionens verksamhet, att på bästa sätt planera och leda utförandet av de drift- och underhållsåtgärder som görs på avdelningen. Driftsektionen förvaltar allt från stadens gröna finrum, funktionella parker och lekplatser i kommunens stads- och kommundelar till skog i bostadsnära lägen.

Chefsuppdraget innebär personalansvar med ansvar för arbetsmiljö, rehabilitering och personalbudget. Du har även ansvar för planering av driftbudget och upphandling samt uppföljning av upphandlad skötsel.

Som sektionschef har du kontakt med allmänheten i driftsfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker en dig som har goda ledaregenskaper och har aktuell och flerårig erfarenhet som chef och ledare inom grönyteförvaltning. Vi ser att du är kommunikativ och har god samarbetsförmåga och kan skapa engagemang och delaktighet. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressiga situationer. Din förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt är viktigt.

Vi söker dig som är utbildad landskapsingenjör eller har annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du besitter även specialistkunskap inom ditt yrkesområde, som exempelvis växtkännedom eller riskträdsbedömning.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom park- och skogsförvaltning och därigenom kunskap om arbetsmiljöfrågor inom dessa branscher. Kunskap inom entreprenadjuridik med fokus på besiktning av grönytor samt kunskap om upphandling av varor och tjänster enligt LOU är mycket värdefullt i ditt uppdrag. Det är dessutom meriterande att ha arbetat inom kommunal verksamhet.

Du har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och har god datorvana. B-körkort är ett krav. Bil tillhandahålls för resor i tjänsten.

Vi erbjuder ett jobb med varierande och utvecklande arbetsuppgifter där du blir en del av ett professionellt och engagerat team. Tjänsten är en möjlighet för dig som vill vara med och utveckla Sundsvall. Kommunen erbjuder även ett förmånligt friskvårdsavtal samt friskvårdstimme.

Om du kommer att flytta till kommunen så får du bra stöd kring många praktiska frågor av vår inflyttningslots.

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Sundsvall
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Övrigt

Flera fackligarepresentanter:

Hans Vikner, tfl: 060 - 19 10 00 Kommunal

Peter Gustafsson, tfl: 060-19 10 73 - Akademikerförbundet SSR

Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan genomföras vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Sista ansökningsdag 2021-03-28

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Cecilia Andersson
Avdelningschef
Telefon: 070 - 345 32 53
Epost: cecilia.z.andersson@sundsvall.se

Sofi Källner
Naturvetarna
Telefon: 070 - 191 80 86

Robin Fångsjö
Vision
Telefon: 060-19 19 88

Eva Forslund
Ledarna
Telefon: 070 - 399 93 66