VD till Sundsvalls kommuns Industrifastighetsutveckling AB

Sista ansökningsdagen: 2020-09-06
Referensnummer: C41029

Om arbetsplatsen

SKIFU är ett kommunägt fastighetsbolag med uppdraget att främja företagandet i Sundsvall. Med fokus på kunden, miljön och samhällsnyttan bygger, utvecklar och förvaltar vi fastigheter som är viktiga för kommunen.

Just nu bygger vi bland annat Sundsvalls nya resecentrum, med syftet att ge ökade förutsättningar för en miljösmart infrastruktur. Vi arbetar även löpande med att skapa nya möjligheter för samverkan, nyföretagande och innovation i Grönborgområdet och mycket annat. Vår vision är att vara ledande inom att utveckla och levandegöra fastigheter som stärker Sundsvall.

Vi är idag 14 medarbetare i bolaget som är placerade i centrala lokaler i Sundsvall. Nu söker vi dig som vill utveckla Sundsvall tillsammans med oss i rollen som vår nya VD.

Arbetsuppgifter

Som VD på SKIFU är du ansvarig för att leda och utveckla den dagliga verksamheten samt personalen, som består av engagerade medarbetare med stor drivkraft.

Du är direkt underställd bolagets styrelse, som består av förtroendevalda politiker. Styrelsen sätter mål för bolaget och du som VD ansvarar för att dessa uppfylls. Du är ansvarig för bolagets resultat samt förvaltningen och utveckling av fastigheter med ett värde på cirka 2 miljarder kronor. SKIFU är ett aktiebolag inom Stadsbackenkoncernen, som ägs av Sundsvalls kommun. Som VD har du en unik möjlighet att påverka och driva utvecklingen av Sundsvall framåt.

Kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning eller annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Meriterande är utbildning inom projektledning och/eller ekonomi och juridik gällande fastigheter.

Avgörande för att lyckas med uppdraget är flerårig aktuell erfarenhet av ledarskap och verksamhetsutveckling på strategisk nivå. Du skall också ha erfarenhet från fastighetsbranschen samt ha verkat inom offentlig verksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledarskap i en platt organisation med korta beslutsvägar. Erfarenhet från att jobba med kvalitetsledningssystem är meriterande.

Du är en person som leder, motiverar och förser andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra samt skapar engagemang och delaktighet. Du verkar för ett affärsmässigt och öppet klimat där du med god kommunikationsförmåga säkerställer att budskap går fram och att beslut blir genomförda.

Du är trygg och stabil och kan med en personlig mognad, god samarbetsförmåga och positiv attityd leda vår verksamhet vidare.

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Sundsvall
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Övrigt

För mer information är du välkommen att kontakta:

Annette Sahlman, HR-konsult på telefon 060-19 17 19

Johan Nikula, Ordförande på telefon 070-559 65 03

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. Drogtest är obligatoriskt vid nyanställning.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Sista ansökningsdag 2020-09-06.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Annette Sahlman
Telefon: 060-19 17 19